Istorie plină de evenimente

De la o afacere de familie la una listată la bursă

Geberit este în mişcare de peste 140 de ani. Povestea de succes a Geberit a fost marcată în aceeaşi masură de personalităţi remarcabile, cât şi de inovaţie, parteneriat, know-how, fiabilitate şi calitate a vieţii – valori cărora vom continua să subcriem pentru a merge înainte.

Din 2014, fiecare dintre cele trei ţări baltice - Estonia, Latvia şi Lituania au propriul birou de reprezentanţă Geberit.

Fabricile din Germania - Pfullendorf, Langenfeld şi Lichtenstein sunt certificate ISO 50001 pentru managementul eficient al energiei.

Fabricii Geberit din Villadose, Italia i se adaugă un spaţiu de producţie suplimentar de 6.600 mp şi se deschide a treia linie de producţie pentru conductele Silent-PP. Un spaţiu de depozitare de 20.000 mp şi un spaţiu pentru parcarea tirurilor şi a autoturismelor este de asemenea amenajat.

Albert M. Baehny se retrage din funcţia de CEO la 31 decembrie, iar Cristian Buhl preia această funcţie.

Următoarele produse sunt lansate pe piaţă:

 • Rezervorul Omega şi gama de clapete Omega
 • Rigola pentru duş cu scurgere în perete
 • Modulul sanitar Geberit Monolith Plus
 • Clapeta de acţionare Sigma70
 • Geberit AquaClean Sela pe pardoseală

O mică selecţie din şirul clădirilor importante echipate la nivel mondial cu produse Geberit este enumerată mai jos:

 • Avic Science and Technology City, Nanjing (China)
 • Hotel Victory Therme Erding (Germania)
 • Fondation Louis Vuitton, Paris (Franţa)
 • Districtul financiar The King Abdullah, Riad (Arabia Saudită)
 • Markthal Rotterdam (Olanda)
 • Gara principală şi sediul Căilor Ferate Federale Austriece din Viena (Austria)

Geberit aniversează 50 de ani de la producţia primului rezervor încastrat pentru WC, cu o serie de evenimente şi activităţi speciale. Acestea au inclus evenimente de gală, unde au fost invitaţi clienţi din Elveţia, Germania, Olanda şi Marea Britanie.

Geberit derulează un proiect social cu ajutorul ucenicilor săi la o şcoală pentru copiii cu dizabilităţi fizice din India. Pe parcursul acestui proiect, grupurile sanitare sunt renovate şi adaptate nevoilor persoanelor cu dizabilităţi.


Cea mai nouă fabrică Geberit îşi începe procesul de producţie în oraşul Pune din India. Această fabrică produce rezervoare încastrate model Alpha, destinate pieţei din India.

Cele mai importante produse lansate în anul 2013 sunt: vasul WC cu funcţie de bideu Geberit AquaClean Sela, receptorul de terasă Pluvia optimizat acustic, iar clapetele de acţionare Sigma50 şi Sigma10 au beneficiat de un nou design.

Geberit AquaClean Sela a câştigat numeroase premii internaţionale pentru design, printre care “iF Product Design Award” şi “Interior Innovation Award”. Renumitul premiu "Design Plus powered by ISH 2013" a fost câştigat de vasul ceramic Sela şi de clapeta Sigma70. Acest premiu este acordat pentru un design remarcabil şi inovator, care respectă totodata trei criterii clare - protejează mediul, este eficient energetic şi sustenabil.

Un mare număr de clădiri importante sunt echipate cu produsele Geberit. Printre acestea se numără Hotelul Chedi din Andermatt, Elveţia, noul campus al Universităţii Economice şi de Afaceri din Viena, Austria, centrul Giant’s Causeway din Irlanda de Nord, Marea Britanie, renumitul proiect Bosco verticale din Milano, Italia şi Turnul CCTV, sediul televiziunii chineze din Beijing, China, care a fost numit în anul 2014 şi "Best Tall Building Worldwide" de către Consiliul Clădirilor Înalte şi a Habitatului Urban (CTBUH).

Geberit a realizat în acest an şi un proiect social în România, cu ajutorul ucenicilor Geberit. Un pas important este făcut pentru ca trainingul pentru instalatori să devină internaţional. La încheierea stagiului de internship, ucenicii au oportunitatea de a merge să lucreze pe un şantier dintr-o altă ţară. Prima ţară pe listă este China.


Belgia, Danemarca şi Norvegia comercializează Geberit AquaClean şi lansează campanii dedicate în 2012.

Africa de Sud are un nou sediu în Johannesburg. În Copenhaga (Danemarca), Geberit deschide un nou showroom pentru utilizatorii finali şi clienţii persoane juridice, incluzând un laborator acustic de dimensiuni reduse, precum şi săli de training sau întâlnire. Un nou centru de instruire este inaugurat în Irlanda.

În Ruse (SIovenia), este achiziţionat un teren şi se demarează construcţia unei noi fabrici ce o va înlocui pe cea actuală.

Atracţiile principale dintre noile produse lansate sunt clapeta de acţionare cu infraroşu Sigma80, modulul sanitar Geberit Monolith pentru lavoare şi bateria de lavoar cu sursă de alimentare independentă. Două produse pentru pieţele emergente au fost de asemenea lansate – modulul sanitar pentru WC Geberit Monolith în China şi rezervorul încastrat Alpha cu clapeta de acţionare pentru piaţa indiană.

Produsele Geberit sunt instalate în cadrul câtorva prestigioase clădiri precum Stadionul Lille şi Muzeul Louvre din Lens, Franţa; diferite clădiri construite pentru Jocurile Olimpice de la Londra au fost de asemenea echipate cu produse Geberit.

Geberit inaugurează o staţie de încălzire în Pfullendorf (Germania) pe bază de combustibil biologic produs regional, investind astfel în sustenabilitate.

Geberit derulează un proiect de sprijin social în Africa de Sud cu ucenici din Germania, Austria şi Elveţia.

Expediţia Pangaea a lui Mike Horn se încheie. În această expediţie de patru ani sprijinită de Geberit, aventurierul a navigat în jurul lumii din 2008 până în 2012 şi i-a învăţat pe tineri să respecte natura.


Sala de producţie a Geberit AquaClean în Rapperswil-Jona este oficial deschisă pe 10 noiembrie. Anterior AquaClean era dezvoltată şi produsă extern. Noua comapnie de producţie Geberit Apparate AG a fost fondată pentru producţia internă.

Günter F. Kelm părăseşte poziţia de Director al Comitetului Director, ajuns la vîrsta pensionării. la intâlnirea Generală din aprilie, Albert M. Baehny este ales ca succesor al său. Karl Spachmann devine cel mai nou membru al Consiliului Excutiv al Grupului şi preia divizia de Vânzări Europene.

Geberit AquaClean este lansat în Marea Britanie.

Un nou birou de vânzări este deschis în Israel. Geberit deschide de asemenea câteva Centre de Informare, spre exemplu în Spania şi Austria.

Campaniile Grupului, "Geberit On Tour" şi "Geberit Challenge" sunt derulate pentru prima dată în mai multe ţări europene.

Geberit este câştigător a multiple premii: printre altele the Premiul de Marketing Elveţian 2011 şi Premiul German de Logistică 2011.

Băile sunt din ce în ce mai asemănătoare cu oaze de bună stare. Prin intermediul clapetei de acţionare la nivel Sigma60 şi unităţii DuoFresh cu modul de extragere a mirosurilor, Geberit lansează pe piaţă două noi produse capabile să satisfacă celei mai recente solicitări. Geberit de asemenea lansează rezervorul ultra subţire pentru piaţa australiană conform cu grosimea pereţilor locali de 3".

Geberit îşi extinde prezenţa globală în cadrul clădirilor renumite: Geberit sunt de exemplu utilizate în Galeria Hepworth Wakefield din Marea Britanie Opera Guangzhou din China şi centrul rezidenţial şi de afaceri HafenCity din Hamburg, Germania.


Geberit AquaClean este lansat în Olanda şi Franţa, iar pavilioane Geberit AquaClean sunt inaugurate în Viena şi Paris, prezentând modele demonstrative pentru testarea de către public.

Geberit deschide un birou de vânzări în Qatar.

Deschiderea festivă a nou construitului sediu pentru Asia-Pacific în Shanghai are loc pe 27 mai. Geberit China profită de World Exhibition din Shanghai pentru a organiza o serie de cinci evenimente de angrenare a clienţilor din mai până în septembrie.

Centrul de Logistică Europeană Geberit din Pfullendorf (Germania) este inaugurat pe 26 martie.

Clădiri renumite precum Turnul Prime, în prezent cea mai înaltă clădire din Elveţia, sunt echipate cu produse Geberit. De asemenea produsele Geberit sunt utilizate în cadrul World Exposition din Shanghai pentru Expo Performance Center Shanghai, Pavilionul Chinez şi Pavilionul Elveţian.

Geberit este nominalizat ca cea mai sustenabilă companie elveţiană şi este ocupantul locului 10 în ierarhia internaţională în cadrul WEF -Davos.

Produsele de design Geberit Monolith şi rigola de duş pentru perete Geberit sunt lansate şi atrag interesul arhitecţilor şi utilizatorilor din întreaga lume.


Începând cu 1 ianuarie 2010, Geberit preia partenerul de vânzări indian din Bangalore şi deschide birouri de vânzări suplimentare în Mumbai şi Delhi.

O noua fabrică este deschisă la Givisiez (Elveţia). Locaţia din Lichtenstein (Germania) este extinsă: construirea unei noi incinte de producţie măreşte cu două treimi spaţiul.

William J. Christensen se alătură Consiliului Executiv al Grupului din 1 ianuarie 2009 ca Director al diviziei de Vânzări Internaţionale.

În vederea pregătirilor pentru Cupa Mondială FIFA 2010, ţara gazdă Africa de Sud construieşte cinci stadioane în cadrul cărora se utilizează produse Geberit.

Staţia “Princess-Elisabeth” din Antarctica este echipată cu acţionări pentru pisoare cu infraroşu, elemente de toaletă, Mepla, Mapress, PE şi Silent de către Geberit Belgia.

Pluvia este sistemul pluvial selecţionat pentru drenarea pluvială a Pavilionului Chinezesc ce se construieşte pentru Expo 2010 din Shanghai (China).

Toaleta cu funcţie integrată de duş este relansată sub numele Geberit AquaClean în pieţele din Germania, Elveţia şi Austria. Într-o campanie de publicitate orientată către utilizatorul final centrată pe proprietăţile naturale ale apei şi puterea sa, Michel Comte le pune în scenă pe Melanie Winiger şi Barbara Becker într-un peisaj montan elveţian. Mesajul campaniei este "I love Water” (Iubesc apa).

Este deschis primul magazin embelmatic în Shanghai.


Începând cu 1 ianuarie, Geberit Balena, compania de vânzări dedicata toatelei cu duş integrat este leagl şi organizaţional asimilată în Geberit Vânzări Elveţia. ca rezultat numărul de angajaţi al Geberit Elveţia practic se dublează. Integrarea este realizată în scopul creşterii rapide pe zona toaletelor cu duş.

Un nou birou de vânzări este deschis în Cairo, Egipt.

Produsele Geberit sunt utilizate în cadrul a două centre de cumpărături uriaşe. Westfield Londra – White City din Marea Britanie este echipat cu ţevi HDPE şi din oţel inoxidabil Mapress, precum şi cu sisteme de instalare Duofix. Mepla şi ţevi din PE Geberit, 165 receptori Pluvia şi 250 sisteme Geberit Kombifix sunt instalate în cel mai mare centru comercial din Italia, Euroma 2 din Rome.

Geberit se alătură UN Global Compact, iniţiativă a Naţiunilor Unite pentru promovarea implicării sociale de către companii.

De la sfârşitul anului 2008 şi urmând certificării locaţiilor din China şi Statele Unite conform standardelor ISO 14001, toate locaţiile de producţie din lume au un sistem de management al mediului certificat ce ţinteşte minimizarea impactului asupra mediului, creşterea eficienţei resurselor şi reducerea costurilor şi riscurilor.


Pe 10 ianuarie Geberit achiziţionează AMS, până atunci importator exclusiv de produse Geberit în Africa de Sud.

Vânzarea de către Geberit a diviziei de ţevi PVC din Marea Britanie, cu efect din 1 iulie, include de asemenea întreaga producţie şi depozitare, echipa de vânzări rseponsbilă de divizia PVC în Marea Britanie şi marca “Terrain”.

O nouă comapnie de vânzări este deshisă în Jeddah, Arabia Saudită.

Clădiri originale din punct de vedere arhitectural din întreaga lume sunt echipate cu produse Geberit. Examplele includ the Marea Moschee din Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite), clădirea rezidenţială de 50 de etaje Pinnacle@Duxton din Singapore sau parcul tehnologic “Kilometro Rosso” al lui Jean Nouvel din Italia sau centrul comercial “Vulcano Buono” de Renzo Piano.

Acţiunile Geberit sunt splitate cu proporţia de 1:10 pe 8 mai.

Grupul Geberit Group organizeză seminare “Living Geberit” cu aproximativ 3,000 angajaţi din întreaga lume. Aceste evenimente le oferă angajaţilor oportunitatea de a se preocupa intensiv de valorile centrale ale corporaţiei si brandului Geberit şi de a conştientiza rolul propriu de ambasadori ai companiei.

Geberit introduce Coduri de Conduită aferente angajaţilor şi partenerilor.

Heinrich Gebert, anteriorul co-proprietar tal Grupului Geberit a decedat pe 8 august la vârsta de 90 de ani.


Compania chineză de vânzări operează ca entitate independentă de Grup de 10 ani. În 2003 Geberit îşi subliniază interesul în piaţa chineză prin stabilirea unui sediu regional pentru regiunea Orientul îndepărtat - Pacific în Shanghai.

Producţia din Daishan (China) este extinsă. Sfera producţiei creşte dcu 4,000 metri pătraţi, ceea ce este aproximativ echivalentul unei dublări.

Bernd Kuhlin se alătură Consiliului Executiv al Grupului pe 1 decembrie în calitate de Director de Vânzări. În aprilie, Randolf Hanslin face transferul din Consiliului Executiv al Grupului către Conisliul Director după 27 de ani de muncă operativă.

Internaţionalizarea toaletei cu funcţie de duş integrată Balena este crescută. gama de baterii cu senzor pentru lavoare HyTronic este lansată în SUA.

Clădiri importante sunt echipate cu produse Geberit, incluzând Turnul Aspire, cel mai înalt zgârie-nori din Doha - Qatar, Opera din Copenhaga (Danemarca) şi Generationenhaus West din Stuttgart (Germania).

Geberit Franţa câştigă premiul pentru inovaţie Fnas d’Or cu rezervorul încastrat Powerflush. Premiul a fost acordat pentru performanţele excelente de spălare ale Powerflush şi reducerii consumului de apă în procesul de spălare de la şase litri la patru.


Geberit Langenfeld (Germania) inaugurează primul turn de apă potabilă din întreaga lume în cadrul căruia igiena apei poate fi interactiv experimentată în context.

La ISH 2005, Geberit prezină noua tehnologie Powerflush. Aceast spală fără electricitate, utilizând aceeaşi cantitate de apă dar presiune mai mare decât sistemele de spălare tradiţionale.

Deriplast (Italia) este divitaă în două companii. Investitori privaţi preiau segmentul de sisteme de ţevi subterane. Producţia de PE şi ţevile Silent-db20, precum şi fabricarea componentelor speciale rămân apanajul Geberit.

Diferite noi clădiri de prestigiu precum Turnul Agbar din Barcelona (Spania) al lui Jean Nouvel, Turning Torso din Malmö (Suedia) al lui Santiago Calatrava şi noul stadion de fotbal din Munchen al lui Herzog & de Meuron sunt echipate cu produse Geberit.

Geberit Pfullendorf (Germania) îşi sărbătoreşte cea de-a 50-a aniversare. Geberit GmbH Germania a fost fondat pe 6 decembrie 1955.


Geberit achiziţionează Mapress Holding GmbH din Langenfeld, Germanyia, pentru 372.5 milioane de EUR. Grupul Mapress este un pionier şi unul dintre cei mai importanţi furnizori europeni de ţevi şi fitinguri metalice de înaltă calitate şi soluţii de drenare din oţel inoxidabil, oţel-carbon şi cupru pentru o gamă largă de aplicaţii. Ariile principale de aplicare sunt alimentarea cu apă şi încălzirea clădirilor rezidenţiale, drenarea clădirilor, sisteme de stigere a incendiilor, distribuţie de combustibil, aplicaţii industriale şi marine.

Geberit este acum o companie cu vânzări de aproximativ 1.8 miliarde de franci elveţieni şi 5,300 angajaţi.

Günter F. Kelm anunţă părăsirea poziţiei de CEO la încheierea anului. Albert M. Baehny va fi noul director al Grupului Geberit de la 1 ianuarie 2005.

O companie de distribuţie este înfiinţată în Mexic.

Geberit achiziţionează pachetul de 100% de acţiuni ale Huter - Austria.


Cele două subsidiare Geberit din Cehia şi Ungariab sărbătoresc aniversarea a 10 ani de existenţă.

Geberit deschide biroul de reprezentanţă oficială din Moscova, Geberit International AG Moscova.


Geberit achiziţtionează acţiuni ale companiei austriece Huter Vorfertigung GmbH.

În iulie, Geberit se extinde în SUA şi achiziţionează integral acţiunile companiei Chicago Faucet cu sediul în Des Plaines, Illinois. În noiembrie, achiziţionează de asemenea WC Technology Corporation din Farmington Hills, Michigan. Se deschide o nouă companie de vânzări în Australia.


Se deschide noul Centru de Informaţii din Jona.


Geberit achiziţionează British Caradon Terrain din Aylesford, Marea Britanie, extinzându-şi astfel substanţial poziţia în Marea Britanie.

În al 125-lea an de existenţă, Geberit e listează cu succes pe bursă. În acelaşi timp introduce un plan de participare atractiv pentru angajaţi.


Pentru prima dată, vânzările Grupului Geberit depăşesc 1 miliard de franci elveţieni. Compania începe pregătirile pentru listarea pe bursă.


familia de acţionari vinde compania către compania de investiţii britanică Doughty Hanson & Co. Consiliul executiv al Grupului, împreună cu directorii executivi, achiziţionează participaţii în companie păstrându-se astfel independenţa Grupului.

Implementarea “procesului de dezvoltare a inovatiilor” (IPD) recomandă proceduri uniforme şi obligatorii pentru toate activităţile Geberit de cercetare şi dezvoltare. În acelaşi an, construcţia tehnologică şi laboratorul de acustică din Jona sunt finalizate.

În Slovenia, este achiziţionat Prosan, companie de producţie de rezervoare încastrate şi fitinguri interne pentru rezervoare de ceramică.


Preluarea integrală a Deriplast S.p.A, producător de ţevi de plastic din Villadose, Italia (participare minoritară de 26% încă din1989).


Geberit se extinde în China şi stabileşte două asocieri în participaţiune cu două locaţii de producţie.


Geberit Lichtenstein GmbH din Lichtenstein, Germania este fondată. Aceasta produce sisteme de instalare Geberit (GIS) şi cadre.


la începutul anilor 90, membrii familiei fondatoare se retrag din managementul operaţional. În 1991, sub conducerea noului CEO, Günter F. Kelm, o nouă structură de management a fost instrodusă şi dezvoltată. Ca urmare al noii structuri, vânzările, producţia şi serviciile au fost grupate în divizii distincte. Toate activităţile de cercetare şi dezvoltare sunt centralizate în cadrul unei singure companii din Jona.


Construcţia unui nou Centru de Informare în Pfullendorf şi a unei noi fabrici în Pottenbrunn.

Prima strategie cuprinzătoare de mediu este dezvoltată.


Construcţia unui nou Centru de Informare în Pfullendorf şi a unei noi fabrici în Pottenbrunn.


Sistemele de alimentare cu apă sunt adăugate în portofoliu.

O cotă din FAE Fluid Air Energy din Marly este achiziţionată împreună cu drepturi exclusive de marketing.


Introducerea sistemului Data Access Object (DAO), producţiei sprijinite informatic (CAM), Computer Aided Engineering (CAE) şi CATIA, software de Design (CAD) şi Producţie (CAM).


Achiziţionarea Sanbloc GmbH din Weilheim, Germania - comapanie producătoare de elemente de instalare.


Deschiderea Centrului de Informare pentru piaţa italiană în Manno, Ticino.


Înfiinţarea Geberit A/A în Lystrup, Danemarca.


Depozitul high-bay din Jona devine funcţional.

Extinderea fabricii din Pfullendorf.


Odată cu introducerea instalaţiilor sanitare şi toaletelor cu funcţii de duş, gama de produse este considerabil extinsă.


Odată cu înfiinţarea subsidiarei Geberit Manufacturing Inc. în Michigan City, Indiana, SUA, Geberit îşi începe expansiunea intra-continentală.

Structura corporaţiei Geberit este reorganizată şi se pun bazele Geberit Holding SA.


Primele experienţe cu toalete cu funcţii de duş.


Înfiinţarea Geberit B.V. în Amsterdam.


Introducerea tehnologiei de matriţare prin suflare pentru raţionalizarea producţiei de rezervoare.

Începe producţia în fabrica Geberit din Pottenbrunn, St. Pölten, la 50 km vest de Viena.

Înfiinţarea Geberit P.V.B.A. în Brussels.


Noua fabrică din Pfullendorf îşi deschide porţile.


Înfiinţarea companiei Geberit din Viena.


Lansarea primului rezervor încastrat.


Geberit se dezvolă în continuare şi se mută în noile incinte din parcul industrial Jona nu departe de Rapperswil.


Înfiinţarea companiei de vânzări Geberit Sàrl în Paris.


Ca o consecinţă firească a succesului de piaţă al rezervoarelor de plastic, Geberit se dedică producţiei în domeniul tehnologiilor de drenaj. În această arie compania utilizează predominant material plastic, producând obturatoare de miros şi alte componente turnate din PE.


Înfiinţarea subsidiarei Geberit GmbH în oraşul Pfullendorf din sud-estul Germaniei , cu o structura organizatorică de vânzări şi consultanţă tehnică.


Geberit este înregistrat ca marcă comercială iar numele este utilizat din acest moment ca nume de marcă şi etichetă a calităţii pentru toate produsele Geberit.

Cea de-a treia generaţie a familiei fondatoare, Heinrich (1917-2007) şi Klaus (1926-98), amândoi fii lui Albert Emil şi ai Reginei Gebert-Droeser, preiau managementul companiei suferinde. Mulţumită eforturilor celor doi tineri antreprenori, Geberit realizează marea schimbare şi se dezvoltă într-o corporaţie internaţională.


Primul rezervor de plastic este produs. În lumina marii descoperiri, compania traversează o pronunţată ascensiune.


O dezvoltare inovatoare pentru viitorul companiei se realizează la începerea lucrărilor din aria procesării materialelor plastice, în acest moment fiind utilizată o tehnică foarte nouă de producţie a comaponentelor pentru rezervoare şi ţevilor rezistente la coroziune.

Între 1935 şi 1952, compania Gebert & Cie. este asediată de numeroase probleme. În afara celui de-al doilea războo mondial, motivele acestor probleme şi natura lor specifică pot fi doar bănuite. În timpul acestor ani, materailul necesar procesării se livra doar în condiţiile plăţilor în avans. Până acum (1953), Albert Emil Gebert este în vîrstă de 73 ani şi Leo Gebert are deja 65 ani. Heinrich Gebert , în vârstă de 36 de ani, îi solicită fratelui său mai mic Klaus (27 de ani) să se alăture companiei. Spiritul antreprenorial al acestora reuşeşte să rezolve toate problemele existente.


Albert Emil Gebert înfiinţează primul birou străin al companiei; un depou de retail în Paris.


851 metri pătraţi sunt achiziţionaţi în strada Falkenstrasse pentru extinderea spaţiului de producţie.


Noua clădire este finalizată şi toate unităţile de producţie şi atelierele sunt transferate în noile spaţii. Producşia este concentrată asupra rezervoarelor căptuşite cu plumb cu cuprul conceput de Geberit, fitinguri de rezervor din plumb şi robinete cu bilă patentate în Elveţia şi în străinătate. Sifoane şi valve de plumb pentru industria chimică sunt adăugate în gama de produse.


Gama de produse este extinsă prin introducerea sifoanelor de absorbţie a mirosurilor şi valvelor cu închidere pentru industria chimică.


În mijlocul Primului Război Mondial, începe construcţia unei noi fabrici de producţie.


O piatră de temelie din istoria Geberit este achiziţia proprietăţii din strada Falkenstrasse din Rapperswil. Albert Emil Gebert cumpără o bucată de teren de 1,493 metri pătraţi pentru 8.50 franci elveţieni pe metrul pătrat.


Primul patent pentru rezervorul de lemn “Phoenix” este înregistrat. Compania livrează curând clienţilor din întreaga ţară si din ţările învecinate acest rezervor fiabil.


Primele rezervoare produse în Elveţia ies din fabrica din Rapperswil.

După mpartea tatălui lor, fiii Albert Emil Gebert (1880-1969) şi Leo Gebert (1888-1964) preiau managementul companiei.

Albert şi Leo se căsătoresc cu surorile Basle, Regina şi Anna Droeser. Albert Emil şi Regina Gebert-Droeser sunt unici acţionari şi directorii companiei pentru mai multe decade. Leo Gebert este deosebit de talentat în construcţia noilor invenţii. El este de fapt inventatorul mecanismului de spălare al toaletei bazat pe valve. După puţină vreme, cei doi fraţi întreprinzători încep să schiţeze planurile pentru construcţia propriei fabrici pentru a unifica toate locaţiile de fabricare şi atelierele împrăştiate în diferite locaţii în jurul micului oraş Rapperswil.


Albert Emil Gebert reuşeşte să fabrice primul rezervor din lemn căptuşit cu plumb şi fitinguri din plumb sub numele “Phoenix”. Acest produs este temelia dezvoltării viitoare.


Achiziţia proprietăţii Phoenix pe latura însorită a Engelplatz. Atelierul este de asemenea mutat în acelaşi spaţiu iar apoi un magazin este deschis la parter. Vechea proprietate este vândută în 1900.

În pragului noului secol, obiectele sanitare şi armăturile erau destul de primitive. Această situaţie le dă fraţilor Albert Emil şi Leo ideea dechiderii propriei fabrici. Compania este în continuare dezvoltată prin adăugarea unei topitorii, a unui atelier de unelte, a unei strungi şi unui atelier specializat în tratarea suprafeţelor.


Gebert se căsătoreşte cu Josefina Domeisen, cu trei ani mai tânără. Acesta cumpără proprietatea din Herrenberg 25/obere Halsgasse 39 de la familia Josefinei pentru 8,000 franci elveţieni. 6 copii binecuvântează căsnicia acestora. Din păcate, trei fiice mor tinere din cauz difteriei iar una dintre fiice se îneacă într-un tragic accident cu barca. Doar doi copii rămân în viaţă în familia Gebert, fiii Albert Emil şi Leo Gebert.


Caspar Melchior Albert Gebert (1850-1909) din St. Gallenkappel, Elveţia, îşi deschide prima afacere de lucrări de instalaţii în Piaţa Engelplatz în districtul vechi al oraşului Rapperswil.