Angajament social

Proiecte sociale în jurul lumii cu ucenici Geberit

Cu proiectele noastre de sprijin social intenţionăm să avem o contribuţie sustenabilă la îmbunătăţirea calităţii vieţii - prin ajutarea oamenilor din regiunile în curs de dezvoltare să aibă servicii sanitare de bază mai bune. Şi astfel să aibă acces la o resursă fundamentală.

2.6 de miliarde de persoane din întreaga lume, inclusiv un miliard de copii, trăiesc în prezent fără niciun fel de amenajări sanitare de bază, sănătatea acestora fiind plasată sub riscuri extrem de ridicate: boli devastatoare precum holera, malaria, dizenteria sau febra tifoidă se pot răspândi rapid ca rezultat al igienei neadecvate. La fiecare 20 de secunde un copil moare ca urmare a amenajărilor sanitare necorespunzătoare; numărul total al deceselor ce pot fi evitate se ridică anual la 1,5 milioane.

Geberit nu pune la dispoziţie doar banii şi materialele necesare, ci şi proiectează, conduce şi coordonează proiecte întregi cu angajaţi şi ucenici Geberit. În fiecare an începând cu 2008, un grup de ucenici a petrecut câte două săptămâni la şantier. Tânăra generaţie este cea care contribuie prin muncă şi pune în practică angajamentul nostru de sustenabilitate.