Proiect social în România

Hospice Casa Speranţei, București

Peste 60 de mii de oameni mor anual în România de cancer şi alte boli incurabile. Îngrijirea medicală necesară celor care suferă de aceste boli este uneori inaccesibilă pentru o parte din pacienţi.

În 2013 au început lucrările de construcţie ale unui nou hospice în centrul Bucureştiului, care oferă îngrijiri paliative şi spaţii de centru de zi. Mai mult, hospice-ul va servi ca staţie de bază şi centru de instruire pentru personalul medical ce asigură îngrijire la domiciliu. Proiectul hospice-ului este sprijinit de organizaţia Hospice Casa Speranţei, care deja operează mai multe hospice-uri din România. Organizaţia este finanţată integral din donaţii şi sponsorizări.

Geberit a finanţat construirea şi instalarea tuturor echipamentelor sanitare pentru hospice şi a oferit materialele proprii aferente gratuit. În August 2013, o echipă Geberit de 8 ucenici a fost responsabilă cu instalarea tehnologiei sanitare. Odată echipamentele instalate, echipa a desfăşurat valoroase activităţi de voluntariat, în cadrul cărora tinerii au petrecut o săptamână vizitând bolnavii acasă şi în diferite hospicii.