Proiect de ajutor social Insulele Solomon

Insula Guadalcanal

Insulele Solomon, naţiune insulară din Pacificul de sud-vest, la estul Noii Guineea şi la aproximativ trei ore de zbor din Brisbane, Australia, este una dintre cele mai sărace ţări din Oceania. Acest lucru este cauzat parţial de conflictele interne, în timpul cărora infrastructura ţării a fost în mare parte distrusă, cel mai recent în1998. Majoritatea populaţiei indigene din Insulele Solomon trăieşte o viaţă simplă, fără electricitate sau apă curentă.

În 2009 Geberit a finanţat integral două subproiecte şi le-a implementat cu ajutorul agenţiei de sprijin internaţional ADRA şi cu suportul lui Mike Horn şi echipei sale Pangaea.

Un bloc de toalete şi duşuri, un nou sistem de alimentare cu apă cu o pompă, conducte şi rezervoare de apă plus o conductă de apă proaspată de doi kilometri lungime au fost instalate într-o şcoală primară lângă ocean (Şcoala comunală Bababca) pe insula Guadalcanal. Un bloc de toalete cu 4 WC-uri - cu spălare manuală după specificaţiile locale - precum şi două duşuri incluzând un nou sistem cu bazin pentru apă reziduală au fost construite pentru un spital din interiorul insulei (Clinica New Tenabuti).

Rezidenţilor satului, personalului spitalului şi elevilor li s-au oferit informaţiii şi au fost instruiţi în igiena esnţială şi consumul apei. În plus, a fost stabilit un comitet pentru apă şi sănătate pentru monitorizare şi asigurarea sustenabilităţii.