Construind pentru generaţiile viitoare

Cel ce construieşte responsabil, construieşte sustenabil şi crează calitatea vieţii - astăzi şi în viitor. De aceea Geberit s-a dedicat mereu produselor sustenabile la cele mai înalte standarde, furnizând sisteme şi soluţii inovative pentru construcţii ecologice.

Mulţumită unui management de mediu eficient şi întregului lanţ de aprovizionare Geberit obţine rezultate incredibile an după an în privinţa sustenabilităţii: spre exemplu reducerea impactului emisiilor de CO2 asupra mediului.

Construcţiile ecologice sunt o piaţă importantă a viitorului. Geberit are deja în portofoliu o gamă de produse recunoscute ca soluţii sanitare sustenabile care contribuie la creşterea calităţii vieţii cu ajutorul consumului scăzut de apă şi energie sau materiale biodegradabile. Izolarea fonică sau evacuarea simplă sunt de asemenea parte a designului responsabil de produs.

Bloc ecologic

‘Le Monolithe’ în Lyon (Franţa) este unul dintre cele mai impresionante proiecte de dezvoltare urbană. Acesta este certificat ecologic şi utilizează energie regenerabilă în proporţie de 80%.
Foto: Philippe Ruault

Eleganţă pură

Compania internaţională de modă Diesel s-a relocat într-un nou sediu central în Breganze (Italia). Faţada fără cusur a complexului de birouri maschează un sistem complet de tehnologii sustenabile de mentenanţă a clădirii.
Arhitect: Pierpaolo Ricatti – Studio Ricatti
Foto: Daniele Domenicali

Ascensiunea sustenabilităţii

Uptown Tower din Zug (Elveţia) este un complex rezidenţial şi de birouri complex, construit în conformitate cu cele mai stricte criterii de sustenabilitate ale Credit Suisse Real Estate Fund Green Property.
Foto: Ralph Bensberg

Hotel de lux cu consum redus de apă

Utilizarea eficientă a apei este integrată în fiecare aspect al Hotelului de 5 stele Shangri-La din Vancouver (Canada) – doar unul dintre motivele pentru care acesta a fost certificat LEED Silver.
Foto: Wilson Ling

Stalactite de sticlă

Din toamna lui 2011, Turnul Prime a setat noi standarde - ca cel mai înalt zgârie-nori din Elveţia, precum şi în privinţa sustenabilităţii. Scopul este obţinerea certificării de sustenabilitate LEED Gold, recunoscută internaţional.
Foto: Jürg Egli, Zurich

LEED, BREEAM, DGNB, Green Star şi multe alte diverse certificate internaţionale pentru clădiri sunt embleme ale construcţiilor sustenabile. Toate au ca bază mult mai mult dacât simpla economie de energie: acestea garantează eficienţa resurselor, costuri reduse ale ciclurilor de viaţă, flexibilitatea în exploatare, confortul vieţii, siguranţa, impactul redus asupra mediului şi, toate împreună, o înaltă calitate a construcţiilor.

Geberit oferă o gamă de produse care îndeplinesc aceste criterii şi reprezintă un sprijin pentru o certifcare de succes, prin materiale ecologice, prin cele mai bune proprietăţi acustice pentru un confort optim al vieţii, prin sisteme de produse ce permit o înaltă flexibilitate şi oferă o disponibilitate îndelungată a pieselor de schimb şi prin costuri minimizate ale ciclurilor de viaţă.


Inovaţia reprezintă elementul central pentru brandul Geberit. Deja din procesul de dezvoltare, produsele noastre sunt testate temeinic şi optimizate din punct de vedere al proprietăţilor ecologice. Pentru provocările din domeniul clădirilor verzi, noi deja oferim o gamă largă de produse adecvate, ca de exemplu:

  • Sisteme de apă potabilă Mepla, fiabile şi igienice, oferind în acelaşi timp reciclabilitate totală şi înglobând o cantitate redusă de energie sau de CO2
  • Sisteme de canalizare Silent-Db20 şi Silent-PP, beneficiind de proprietăţi optimizate de izolaţie fonică şi de un montaj simplu
  • Rezervoare îngropate cu două volume de spălare, ce utilizează la maxim potenţialul de economisire a apei în locuinţe, iar în combinaţie cu unitatea DuoFresh de exhaustare a mirosurilor elimină aerul viciat şi economiseşte în acelaşi timp energie
  • Sistemul de drenaj al acoperişurilor Pluvia, ce drenează eficient acoperişurile şi este cel mai pretabil colectării apei de ploaie
  • Bateriile electronice de lavoar tip 185/186, ce economisesc apa şi sunt acum disponibile şi ca soluţie autonomă energetic

Graţie componentelor perfect sicronizate ale sistemelor de instalare Geberit, precum şi soluţiilor complete disponibile, sunt posibile rezolvări personalizate şi profitabile ale tuturor temelor constructive, fie pentru o renovare de baie, fie pentru o construcţie nouă. Proprietăţile statice, de combatere a incendiilor, de izolaţie fonică sau împotriva umidităţii sunt testate temeinic, iar întreaga instalaţie poate fi realizată dint-o singură sursă. În acelaşi timp este menţinută o înaltă flexibilitate ce permite o potenţială conversie ulterioară - astfel se economisesc resurse şi, în acelaşi timp, se asigură costuri reduse ale ciclului de viaţă.