Evacuare sigură, orice s-ar întâmpla

Sisteme hidraulice Geberit pentru drenarea apei

Sisteme de evacuare pentru cele mai exigente cerinţe

Clădirile moderne au cerinţe mai mari decât oricând, inclusiv în privinţa sistemelor de evacuare. În special în cazul zgârie-norilor sau clădirilor publice şi comerciale extinse, cantităţi mari de apă trebuie evacuate în mod sigur şi fiabil pe distanţe mari. Pentru a asigura evacuarea sigură întotdeauna, chiar şi la încărcături maxime, Geberit dezvoltă produse şi servicii inovative, optimizate hidraulic care întrunesc cele mai comune solicitări pentru evacuare sigură, protecţie anti-foc şi izolare fonică, dar şi pentru alocarea eficientă a resurselor.


Geberit a dezvoltat sistemul Geberit Sovent special pentru volumul mare de cereri pentru sisteme de evacuare în zgârie-nori. Mulţumită formei lor optimizate pentru scurgere, fitingurile Geberit Sovent facilitează configurarea ideală a ţevilor de evacuare. Acestea sporesc capacitatea de drenare a ţevilor de până la 4 ori, în acelaşi timp făcând inutilă separarea conductei de ventilaţie. În acest fel ele contribuie la atât la o evacuare sigură garantată chiar şi la capacitate maximă de încărcare, cât şi la realizarea unei instalaţii optime din punct de vedere economic.


Spre deosebire de instalaţiile convenţionale, sistemul Geberit Pluvial pentru drenajul apei de ploaie funcţionează pe principiul vacuumului indus gravitaţional. Receptorii de acoperiş sunt concepuţi pentru a preveni pătrunderea aerului. De aceea ţevile se vor umple rapid şi vor crea subpresiune în cadrul sistemului prin intermediul unei coloane închise de apă.Acest lucru permite evacuarea unei cantităţi duble de apă printr-o ţeavă cu diametrul redus la jumătate. Receptoarele de acoperiş Geberit Pluvia permit colectarea apelor de pe acoperiş fără ca instalaţia să necesite o anumită pantă în conducte. În acest fel acoperişuri de mari dimensiuni pot fi deservite de o singură coloană, simplificând proiectarea şi reducând timpul de construcţie.


În plus faţă de proprietăţile de izolare fonică, Geberit Silent-db20 utilizează de asemenea derivaţii optimizate din punct de vedere al fluxurilor. Datorită formei special, aşa numita ramificaţie anterioară poate suporta o încărcătură mai mare decât fitingurile convenţionale. Instalarea acestora permite creşterea volumului evacuat cu până la 60%.