Fără riscuri chiar şi la ploi puternice

Sisteme de drenare pentru acoperişuri Geberit

Drenaj sigur pentru suprafeţele mari de acoperiş
Drenajul suprafeţelor mari de acoperiş devine o temă mai importantă ca oricând în construcţiile moderne rezidenţiale, comerciale, pentru clădiri înalte, iar în multe ţări este subiectul unor reglementări şi standarde naţionale. Frecvenţa apariţiei ploilor torenţiale duce la cerinţe crescute privind proiectarea şi implementarea sistemelor de canalizare şi drenaj, pentru a putea drena chiar şi cantităţi mari de apă în siguranţă.

Sistem economic cu debite foarte mari de drenaj
Mulţumită receptorului sifonic Geberit Pluvia şi sistemului robust şi versatil de ţevi de evacuare HDPE, pot fi implementate sisteme complete şi economice Geberit pentru evacuarea apei pluviale, ce pot drena în siguranţă cantităţi mari de apă. Acestea sunt optimizate hidraulic în aşa fel, încât debitul drenat este practic dublu faţă de sistemele convenţionale la aceleaşi diametre de ţeavă. Preaplinurile de urgenţă Geberit conferă o siguranţă suplimentară în cazul condiţiilor meteorologice extreme.


Dublul cantităţii de apă evacuată la diametre pe jumătate mai mici
Geberit defineşte de decenii standarde în drenajul acoperişurilor prin sistemul sifonic Geberit Pluvia. Graţie designului special al receptorului Pluvia de acoperiş, ţevile de racord şi coloanele verticale de canalizare se umplu rapid şi fără pungi de aer atunci când plouă. O coloană închisă de apă se formează în ţevi, aceasta generând presiune negativă în sistem şi determinând în acest fel sucţiunea apei de pe acoperiş. Viteza mare a curentului asigură o evacuare considerabil mai rapidă a apei, îmbunătăţeşte forţele de autocurăţare şi minimizează pericolul de înfundare.

Mai multă libertate în proiectare, mai mare eficienţă economică
Geberit Pluvia oferă arhitecţilor mai multă libertate în proiectare, aceştia preferând un număr mai mic de receptori, de coloane de canalizare şi de conducte subterane şi nemaifiind nevoiţi să prevadă în planurile lor pante pentru conductele de racord către coloana de canalizare. Geberit oferă de asemenea ca service calculul sistemului, realizat cu programul de calcul Geberit ProPlanner.


Rezistente la temperaturi înalte şi la medii agresive
Fabricate din robustul material pentru ţevi: polietilenă de înaltă densitate (HDPE), ţevile de canalizare Geberit HDPE se pretează unei multitudini de aplicaţii pentru sistemele de drenaj al acoperişurilor: în clădiri industriale, comerciale sau laboratoare, pentru îngroparea în pământ, în beton sau în terase. Apa fierbinte cu temperaturi de până la 80 °C – chiar şi până la 100 °C pentru perioade scurte de timp şi în lipsa încărcării mecanice – nu afectează materialul. Este rezistent la aproape 95% din bazele, acizii sau substanţele chimice disponibile în comerţ. Fitingurile şi ţevile Geberit rezistă de asemenea la şocuri, căderi, impact sau presiuni de până la 150 kPa fără să se spargă sau să se deformeze permanent.

Geberit HDPE – îmbinări cu stabilitate pe termen lung
Ţevile Geberit HDPE sunt disponibile în dimensiuni de la DN 30 la DN 300 şi sunt completate de un larg sortiment de fitinguri. Ţevile şi fitingurile pot fi îmbinate folosind sudura cap-la-cap, sudura prin electrofuziune, îmbinare filetată, mufă cu garnitură de etanşare, clemă de îmbinare sau flanşă.Informaţii aprofundate:

referitor la subiectul instalare şi execuţie