Construind pentru generaţiile următoare

Cel ce construieşte responsabil, construieşte sustenabil şi crează calitatea vieţii - astăzi şi în viitor. De aceea Geberit s-a dedicat mereu produselor sustenabile la cele mai înalte standarde, furnizând sisteme şi soluţii inovative pentru construcţii ecologice.

Mulţumită unui management de mediu eficient şi întregului lanţ de aprovizionare Geberit obţine rezultate incredibile an după an în privinţa sustenabilităţii: spre exemplu reducerea impactului emisiilor de CO2 asupra mediului.

Construcţiile ecologice sunt o piaţă importantă a viitorului. Geberit are deja în portofoliu o gamă de produse recunoscute ca soluţii snaitare sustenabile care contribuie la creşterea calităţii vieţii cu ajutorul consumului scăzut de apă şi energie sau materiale biodegradabile. Izolarea fonică sau evacuarea simplă unt de asemenea parte a designului responsabil de produs.

Construcţiile sustenabile presupun combinarea unui estetici de înaltă calitate cu sănătate, bunăstare şi confort.

Produsele Geberit se disting prin materiale prietenoase cu mediul fără substanţe dăunătoare, igienă impecabilă a apei potabile şi urmări ecologice minime. Spre exemplu ţevile noastre de evacuare sau alimentare sunt integral reciclabile şi asigură cel ami înalt nivel de confort datorită proprietăţilor de izolare fonică. Modulele sanitare Monolith de asemenea combină designul excelent cu economisirea de resurse, de aici şi certificarea categoriei A a eficienţei WELL.


Geberit dovedeşte de zeci de ani că succesul în afaceri pe termen lung este compatibil cu acţiunile prietenoase cu mediul şi responsabile social. Manangementul de afaceri sustenabil ne ajută să reducem costuri şi să minimizăm riscurile. Ne dorim să fim un model şi să stabilim standard pentru consumatori, furnizori şi alţi parteneri. Aceasta include produse sustenabile, cu consum redus de apă; producţie sigură, cu impact redus asupra mediului şi eficeintă din punct de vedere al resurselor; achiziţii şi logistică cu înalte standarde etice şi de mediu precum şi bune condiţii de lucru pentru angajaţii noştri.

Rezultatele sunt impresionante: pe de o parte impactul relativ asupra mediului, emisiile de CO2 şi consumul de apă pot fi reduse an după an; pe de altă parte produsele Geberit contribuie semnificativ la conservarea resurselor de apă, din ce în ce mai importantă în întreaga lume.

Geberit a căutat de multă vreme răspunsul la întrebarea „Cum să economisim apa “. Spre exemplu, permanenta reducere a volumelor de spălare, bateriile de lavoar eficiente sau dedicaţia noastră faţă de apa potabilă curată şi parteneriatul cu organizaţia elveţiană Helvetas.

Cinci produse Geberit au câştigat deja certificarea de categorie A a eficienţei WELL, ceea ce oferă clienţilor noştri informaţii despre eficienţa consumului de apă a produselor noastre dintr-o singură privire. Stndardul preia orientarea stabilită de organizaţii renumite din domeniul aparatelor elctrocasnice şi permite utilizarea responsabilă a resurselor de apă.

Cu “flota de rezervoare” integral prevăzută cu funcţii de spălare cu două volume sau pornire-oprire a spălării încă din 1998, aproximativ 12,000 milioane de metri cubi ed apă au fost economisiţi în comparaţie cu sistemele tradiţionale de spălare. Doar în 2011 economia de apă s-a ridicat la 1,700 milioane de metri cubi. Această cantitate este echivalentul a peste jumătate din consumul anual al locuinţelor germane.