Siguranţă pentru circuite închise

Geberit Mapress Oţel-Carbon

Alternativa economică
Geberit Mapress oţel-carbon este conceput pentru instalaţii în care economia joacă rolul cel mai important. Sistemul este în principal utilizat în sisteme de încălzire, răcire, conducte pentru combaterea incendiilor sau pentru reţele de aer comprimat.

Cămăşuite sau galvanizate
Sistemele de ţevi Geberit Mapress oţel-carbon sunt realizate din oţel nealiat pentru standarde extrem de înalte de lucru şi sunt disponibile în două variante– fie cu o cămăşuială din spumă plasticată, fie galvanizate pe exterior. În aplicaţiile pentru sprinklere sunt disponibile ţevi Geberit Mapress oţel-carbon realizate din oţel nealiat, galvanizate atât interior, cât şi exterior.

Dimensionate pentru multiple aplicaţii
Ţevile Geberit Mapress oţel-carbon prevăzute cu o cămăşuială din polipropilenă sunt disponibile în dimensiuni de la 12 la 54 mm. Acestea sunt în special pretabile montajului aparent, dar discret. Ţevile Geberit Mapress oţel-carbon cu galvanizare de protecţie exterioară şi fără cămăşuială sunt valabile în dimensiuni de la 12 la 108 mm.

Beneficiile produsului pe scurt


Fitingurile Geberit Mapress oţel-carbon sunt galvanizate şi de asemena finisate cu un strat cromat protector. Ca în cazul tuturor sistemelor Geberit Mapress, un indicator de presare indică dacă fitingul a fost corect sertizat. Culoarea roşie a acestuia indică faptul ca materialul este oţel-carbon, iar dimensiunea este de asemenea vizibilă cu uşurinţă. Sunt disponibile peste 400 de fitinguri. Adaptori corespunzători fac posibilă o conectare rapidă, simplă şi sigură cu alte sisteme Geberit.


Ţevile sistemului Geberit Mapress oţel-carbon realizate din oţel nealiat pot fi furnizate cu sau fără cămăşuiala plasticată. Diametrele ţevilor variază între 12 şi 54 mm şi oferă o cămăşuială de spumă plasticată pe exterior.


Aplicaţii Geberit Mapress Oţel-cCarbon
Sisteme închise de încălzire
Sisteme închise de răcire
Ţevi utilizate pentru distribuţia uleiurilor extra-uşoare de încălzire şi uleiurilor minerale, în combinaţie cu o garnitură albastră din fluorocauciuc (FKM)
Sisteme de sprinklere şi ţevi pentru combaterea incendiilor (trebuie ţinut cont de aprobări)

10 good reasons for Geberit Mapress Carbon Steel

1

Conexiune simplă

Sertizare permanentă pentru siguranţă maximă

Pe ţeava debavurată marcaţi adâncimea de introducere şi inseraţi ţeava în fiting, poziţionaţi falca de presare cu partea concavă pe conturul prestabilit, executaţi operaţiunea de presare permanentă. Asfel, o sertizare defectoasă este ca şi imposibilă.

2

Conectare rapidă

Presare în loc de sudare

Operaţiunea de presare nu este numai simplă, dar şi rapidă – de fapt, este de aproape de două ori mai rapidă decât sudura. Înbinarea nu necesită practic nicio muncă pregătitoare, iar secvenţa de sertizare în sine este rapidă şi simplă. Tăiaţi la lungimea necesară, debavuraţi, ataşaţi fitingul, presaţi – gata.

3

Fără flacără

Zero riscuri de foc

Puterea şi etanşeitatea îmbinării prin sertizare este atinsă prin deformarea la rece a ţevii şi fitingului. În contrast cu operaţiile de sudură şi cositorire nu este necesară o flacără deschisă sau căldură. Nu sunt necesare măsuri suplimentare de protecţie pentru lucrările de renovare sau reparaţie.

4

Verificare vizuală rapidă

Recunoaştere sigură a conexiunilor nepresate

Indicatorul de presare ce echipează toate fitingurile Geberit Mapress oţel-carbon indică îmbinările nesertizate chiar înainte de testul de presiune. Culoarea roşie a indicatorului de presare permite o identificare clară a materialului produsului. Sigla Geberit şi dimensiunile sunt de asemenea imprimate pentru o identificare fără echivoc.

5

Capac de protecţie

Protecţie împotriva prafului şi mizeriei

Toate racordurile fitingurilor metalice Geberit sunt echipate cu un dop de protecţie. Acesta protejează reţeaua de alimentare de praf şi murdărie, crescănd siguranţa printr-o instalare perfectă. Culoarea dopului de protecţie indică de asemenea aplicaţia.

6

Sistem de ţevi

Căptuşite pentru protecţie la coroziune

Cămăşuiala plastică realizată din polipropilenă (PP) protejează temeinic ţevile sistemului oţel-carbon de dimensiuni între 12 şi 54 mm împotriva coroziunii externe. Toate ţevile sistemului oţel-carbon de la 12 la 108 mm sunt disponibile de asemenea în versiunea galvanizată pentru soluţii individuale de renovare sau construcţii noi, pentru montaj aparent sau îngropat.

7

Rezistenţă mecanică pentru încărcături mari

Gamă largă de aplicaţii

Componentele potrivite conferă sistemului Geberit Mapress un nivel înalt de rezistenţă. Pot fi atinse presiuni de lucru de 2.5 MPa (25 bar) şi chiar mai mari. Datorită înaltului nivel de rezistenţă mecanică este posibil un spectru larg de aplicaţii ce se extinde dincolo de uzualele instalaţii de căldură din domeniul casnic.

8

Formă predefinită a garniturii de etanşare

Pentru fixări permanente cu un nivel mare de siguranţă

În timpul secvenţei de presare, falca de presare a uneltei de sertizare Geberit Mapress imprimă garniturii de etanşare o formă predefinită. În timpul acestui proces garnitura absoarbe enegia suplimentară contribuind la o etanşare permanentă şi trainică. Rezultatul: sistemul de sertizare Geberit Mapress funcţionează de 40 de ani.

9

Garnitură de etanşare

Detectarea fitingurilor nepresate în timpul tsetului de presiune

Garnitura de etanşare conferă indicatorului de presare o siguranţă în plus. Datorită conturului special, îmbinările nesertizate curg în timpul probei de presiune. Acest lucru previne daune ulterioare în timpul exploatării.

10

Structură omogenă

Execuţie termică perfectă a cordoanelor de sudură

În special ca bază de susţinere a garniturii de entaşare din interiorul fitingului, un cordon de sudură curat este cheia etanşeităţii permanente şi eliminării predispoziţiei la coroziune. Cordoanele de sudură trebuie să satisfacă înaltele cerinţe de calitate Geberit. De aceea, un tratament termic special asigură o structură omogenă a materialului şi, în consecinţă, o sertizare optimă.