Mai multă flexibilitate, performaţă optimizată

Sistemul de ţevi multistrat Geberit Mepla

Avantajele sistemelor sintetice şi metalice
Sistemul de ţevi multi-strat Geberit Mepla combină avantajele materialelor sintetice şi metalice. Acest lucru facilitează avansul rapid al lucrărilor pe şantier în acord cu standardele şi reglementările aplicabile. Sistemul Mepla poate fi folosit în mod flexibil şi rapid şi asigură o etanşeitate permanentă.

Rezistent la coroziune, fiabil şi uşor
Sistemul Geberit Mepla este rezistent la coroziune şi uşor, iar în mod natural este mult mai stabil şi fiabil decât ţevile de plastic. Sistemul a fost testat dupa normele EN ISO 21003, de aceea se conformează tuturor standardelor uzuale. Se pretează utilizării pentru orice calitate a apei potabile fără să fie necesară o analiză prealabilă a apei şi poate fi folosit pentru apă potabilă şi instalaţii de încălzire.

Superior din puct de vedere economic
Ţevile flexibile şi tehnologia rapidă şi sigură de conectare fac sistemul Geberit Mepla atractiv din punct de vedere economic. În comparaţie cu alte tehnici de instalare, acesta poate duce la economii de cost de până la 20 de procente, fiind necesare o cantitate mai mică de ţevi, mai puţină manoperă, cât şi mai puţine fitinguri.

Beneficiile produsului dintr-o privire


10 avantaje ale sistemului Geberit Mepla

1

Înaltă stabilitate

Ţevile multistrat îmbină beneficiile a două tipuri de materiale

Folosind plastic de înaltă calitate în combinaţie cu polietilenă reticulată şi aluminiu se îmbină beneficiile plasticului cu acelea ale sistemelor de ţevi metalice. Stratul gros de aluminiu asigură un nivel înalt de stabilitate şi o rezistenţă mecanică excepţională.

2

Uşor de curbat cu mâna sau dispozitive dedicate

Pentru utilizare rapidă şi flexibilă pe şantier

Ţevile Geberit Mepla de 16 şi 20 mm pot fi uşor curbate cu mâna. Acestea sunt flexibile şi pot fi direcţionate uşor. Pentru dimensiuni mai mari de până la 50 mm pot fi folosite unelte de curbare.

3

Calitate a cordonului de sudură

Omogenitate pentru cele mai bune proprietăţi de curbare

Omogenul strat de aluminiu sudat longitudinal în ţevile Geberit Mepla, datorită prelucrării netede a cordonului de sudură garantează cel mai înalt grad posibil de siguranţă şi calitate. Ca atare, stratul de aluminiu nu prezintă suprapuneri. Ţeava are aceleaşi proprietăţi de curbare în toate direcţiile. De aceea cordonul de sudură determină clalitatea ţevii.

4

Verificarea etanşărilor sertizate

Fitingurile nesertizate vizibile clar în timpul testului de presiune

Fitingurile nesertizate Geberit Mepla vor permite fără îndoială scurgeri când se fac testele de etanşeitate cu instalaţia încărcată. Apa va curge din conexiunile nesertizate chiar la presiuni mici de testare, cât şi în timpul testelor de etanşeitate de până la 15 bari. Un test de presiune poate fi finalizat cu succes atunci când toate fitingurile au fost sertizate.

5

Ghidaj pentru fălcile de sertizare

Imposibilitatea erorilor de sertizare

Ghidajul pentru fălcile de sertizare aflate pe fiting asigură poziţionarea fălcilor exact la locul potrivit. De asemenea previne riscul alunecării prinderii sau presarea într-un loc greşit. Astfel se împiedică erorile in secvenţele de sertizare şi se asigură o conexiune sigură şi durabilă.

6

Forţă de fixare a fitingului

Instalare rapidă şi sigură de către o singură persoană

Caneluri speciale aflate pe fitingurile din plastic şi o garnitură de fixare în cazul fitingurilor metalice asigură un nivel înalt al forţei de fixare de ţeavă şi împiedică fitingul să alunece afară din aceasta în timpul asamblării. De aceea o singură persoană poate cu uşurinţă să instaleze, alinieze şi preseze sistemul de ţevi.

7

Adâncime de introducere a ţevii

Verificare sigură în timpul pre-instalării şi presării

Adâncimea de introducere a ţevii este întotdeauna vizibilă. În timpul instalării, acest lucru asigură faptul că ţeava este corect poziţionată pe fiting şi poate fi sertizată. În timpul pre-montajului sistemului de ţevi poziţia ţevilor poate fi verificata dintr-o privire.

8

Mai puţine puncte de fixare

Fără expansiune liniară cauzată de fluctuaţii de temperatură

Compoziţia specială a ţevilor Gebrit Mepla conţinând stratul gros de aluminiu împiedică expansiunea ţevilor ca reacţie la fluctuaţiile de temperatură. Ca atare instalarea necesită mai puţine puncte de fixare decât în cazul ţevilor convenţionale din plastic.

9

Rezistenţă la rupere peste standarde

Siguranţă pentru încărcături mari

Rezistenţa extraordinară la rupere a îmbinărilor sertizate Geberit Mepla asigură conexiuni sigure, durabile. Calitatea conexiunilor sertizate este verificată în mod constant şi are valori de multe ori mai mari decât cele impuse de standarde. Astfel se garantează un nivel înalt de siguranţă, chiar şi în sistemele de ţevi supuse încărcărilor puternice.

10

Strat interior al ţevilor

Neted ca sticla pentru adeziuni minime

Stratul interior al ţevilor Geberit Mepla are o rugozitate a suprafeţei de numai 0.0009 mm. Aceasta înseamnă că există puţină frecare care sa împiedice curgerea curentului de apă de-a lungul suprafeţei, permiţand astfel debite mai mari. Este mult mai greu pentru depunerile de calcar şi biofilm sa adere la o suprafaţă netedă. Materialul de înaltă calitate PE-Xb Gebesil este o invenţie Geberit.

Fitingurile Geberit Mepla sunt echipate cu trei măsuri de siguranţă: adâncimea de introducere a ţevii este întotdeauna pe deplin vizibilă şi indică poziţionarea corectă a ţevii pe fiting în orice moment. Canelura de pe fiting ajută la poziţionarea uneltei de sertizare şi asigură o presare exactă. In cele din urmă, conexiunile nesertizate pot fi clar identificate în timpul probei de presiune. În completarea fitingurilor din PVDF este disponibil un sortiment larg de fitinguri din bronz sau alamă pentru conexiunile înfiletate.


Ţevile multistrat Geberit Mepla sunt alcătuite din trei straturi. Stratul exterior din plastic realizat din polietilenă de înaltă densitate (PE-HD) protejează împotriva coroziunii şi deteriorării mecanice. Stratul central din aluminiu face ţeava stabilă, curbabilă şi formează o barieră impotriva difuziei. Stratul interior din polietilenă reticulată (PE-Xb) este rezistent la coroziune şi pretabil aplicaţiilor alimentare, putând fi folosit pentru orice calitate a apei potabile fără analize prealabile ale apei.


Domenii de aplicare Mepla
Ţevi de apă potabilă pentru apă rece şi caldă până la 70 °C, PN10´
Apă sărată
Apă semi-dură, tratată prin osmoză, desalinizată parţial sau integral
Apă pluvială sau de suprafaţă cu o valoare a pH-ului > 6.0
Circuite de apă închise şi deschise
Ţevi de încălzire pentru conectarea radiatoarelor până la 85 °C, PN10
Ţevi de răcire -10 °C to +40 °C, PN10
Sisteme de aer comprimat până la 10 bari