Materiale de calitate pentru cele mai exigente cerinţe

Geberit Mapress oţel-inox

Pentru cele mai înalte cerinţe de calitate şi siguranţă
De la o alimentare sigură cu apă potabilă până la sisteme complexe de alimentare cu apă în aplicaţii industriale, ca de exemplu în clinici, Geberit Mapress oţel-inox este alegerea potrivită pentru toate proiectele sanitare cu exigenţe foarte înalte. Cu fitingurile sale şi cu gama largă de materiale pentru ţevi, sistemul este de asemenea potrivit pentru transportul apei tehnologice, aerului comprimat, gazelor, substanţelor chimice şi multor alte medii, in plus faţă de utilizarea pentru instalaţii sigure şi de încredere pentru apă potabilă.

Directive, reglementări şi standarde, cu siguranţă sub control

Geberit Mapress oţel-inox poate fi dezinfectat chimic şi termic dacă acest lucru este impus de directivele şi standardele aplicabile, ori dacă reţeaua de alimentare este contaminată. În completarea certificării VdS, produsul a fost aprobat de către principalele structuri de certificare internaţionale pentru utilizarea în sistemele de sprinklere.
Din motive de igienă, toate pressfitingurile Geberit Mapress sunt etanşate cu un dop de protecţie, ce este îndepărtat doar când acestea sunt montate. Culoarea dopului indică de asemenea şi aplicaţia. În aplicaţiile standard, Mapress oţel-inox este aprobat pentru temperaturi de operare între -30° C şi 100° C şi pentru o presiune maximă de 1.6 MPa (16 bar). Aplicaţia şi domeniul de temperatură pot fi însă extinse prin garnituri de etanşare speciale, ca de exemplu pentru aplicaţii solare.

Beneficiile produselor dintr-o privire


Gama de fitinguri Geberit oţel-inox acoperă dimensiuni convenţionale între 12 şi 108 mm şi oferă peste 500 de fitinguri pentru fiecare aplicaţie. Un număr de adaptori asigură cele mai bune conexiuni între Geberit Mapress oţel-inox şi alte sisteme de alimentare cu apă Geberit.


Aliajul folosit pentru Geberit Mapress oţel-inox este optim conceput pentru a satisface diferite aplicaţii. De exemplu, conţine un nivel înalt de molibden ce excede specificaţiile standardelor europene în vigoare. Aceasta asigură stabilitate şi o protecţie maximă la coroziune. Tratamentul termic şi mecanic special al tuturor fitingurilor creează o structură a materialului omogenă, de înaltă calitate, atât în fiting, cât şi în ţeavă şi în cordonul de sudură. Acest tratament eficient asigură o plasticitate optimă, cât şi necesara etanşeitate de lungă durată. Suprafeţele netede asigură atât o potrivire perfectă a garniturii de etanşare, cât şi proprietăţi igienice optime.


Arii de aplicare
Instalaţii de apă potabilă
Circuite de apă închise şi deschise
Circulaţia apelor pluviale până la valori ale pH > 4.0 pH
Sisteme de aer comprimat de până la 2.5 MPa (25 bari) – aprobările necesită observare
Sisteme solare cu mufa O-ring FKM de la -25 °C până la +180 °C
Circulaţia gazelor inerte precum nitrogen sau dioxid de carbon
Circulaţia păcurei EL cu mufele O-ring din FKM
Sisteme permanente de stingere a incendiilor, inclusiv sisteme de sprinklere: ude - mufa O-ring neagră, uscate - cu mufă O-ring albastră din FKM

Geberit Mapress Stainless Steel – beneficii dintr-o privire

1

Indicator de presare

Verificare vizuală rapidă

Noul indicator de presare prezent pe toate fitingurile Geberit Mapress oţel-inox poate fi uşor îndepărtat manual după o operaţiune corectă de presare. Acesta indică conexunile nesertizate deja înainte de proba de presiune. Culoarea albastră a indicatorului de presare permite identificarea clară a materialului. Pentru aceasta, logo-ul Geberit şi dimensiunile sunt imprimate pe indicatorul de presare ca un ajutor pentru montaj.

2

Dop de protecţie

Protecţie împotriva prafului şi murdăriei

Toate capetele fitingurilor metalice Geberit sunt echipate cu un dop de protecție. Acesta previne apariția prafului și mizeriei în rețeaua de alimentare și crește siguranța datorită unui montaj perfect. Culoarea dopului de protecție identifică de asemenea aplicația.

3

Cordoane de sudură

Ţevi cu structură omogenă

Un tratament termic special asigură o structură omogenă a materialului, inclusiv cordoane de sudură fără muchii. Calitatea înaltă a procesului de producție face din Geberit Mapress oțel-inox una dintre cele mai sigure țevi.

4

Rezistenţă mecanică

Gamă largă de aplicaţii

Componentele potrivite conferă sistemului Geberit Mapress un nivel înalt de rezistenţă. Pot fi atinse presiuni de lucru de 2.5 MPa (25 bar) şi chiar mai mari. Datorită înaltului nivel de rezistenţă mecanică este posibil un spectru larg de aplicaţii ce se extinde dincolo de uzualele instalaţii de căldură din domeniul casnic.

5

Formă predefinită a garniturii de etanşare

Pentru etanşare permanentă şi trainică

În timpul secvenţei de presare, falca de presare a uneltei de sertizare Geberit Mapress imprimă garniturii de etanşare o formă predefinită. În timpul acestui proces garnitura absoarbe energia suplimentară contribuind la o etanşare permanentă şi trainică. Rezultatul: sistemul de sertizare Geberit Mapress funcţionează de 40 de ani.

6

Garnitura de etanşare

Detectarea îmbinărilor nesertizate în timpul probei de presiune

Garnitura de etanşare reprezintă încă o măsură de siguranţă, în plus față de indicatorul de presare. Datorită conturului special, îmbinările nesertizate curg în timpul probei de presiune. Acest lucru previne daune ulterioare în timpul exploatării.

7

Cordon "curat" de sudură

Execuţie termică perfectă a cordonului de sudură

Pe suprafața de contact cu garnitura de etanșare, cordonul „curat” de sudură contribuie la etanșeitatea permanentă a sistemului și la înlăturarea apariției coroziunii. Cordonul de sudură trebuie să îndeplinească înaltele cerințe de calitate Geberit.

8

Suprafaţa materialului

Perfect neted

Suprafața extrem de plană este o premisă a siguranței suplimentare și etanșeității de lungă durată a sistemului. Cordoanele de sudură sunt aplatizate printr-un procedeu mecanic de finisare, permițând astfel o curgere optimă și o poziționare perfectă a garniturii de etanșare.

9

Geometrie potrivită

Design compact

Geometria compactă a fitingurilor necesită spațiu redus, de aceea sunt posibile combinații compacte ale acestora. Mai mult, Geberit oferă numeroase fitinguri ce corespund unei largi game de aplicații.

10

Aliaj

Înaltă siguranţă a materialului şi sistemului

Combinația optimă a componentelor aliajului au ca rezultat un înalt grad de siguranță a materialului și sistemului. Standardul nostru extensiv de lucru, ce depașește standardele obligatorii este motivul acestei siguranțe. Sistemul Geberit Mapress utilizează un conținut de molibden de minimum 2,3%.