Drenarea economică a clădirilor înalte

Geberit Sovent

Optimizarea curgerii pentru clădirile înalte
Fitingurile Geberit Sovent facilitează realizarea unui sistem de canalizare de înaltă performanţă, reprezentând o alternativă economică la coloanele menajere convenţionale în clădirile înalte. Aceste fitinguri amplasate pe fiecare nivel cresc capacitatea de descărcare de câteva ori şi fac ca instalarea unei coloane de ventilaţie paralelă să nu mai fie necesară.

Sarcini dificile pentru experţii în hidraulică
În coloanele convenţionale ale clădirilor înalte au loc schimbări rapide ale presiunii care pot duce la efecte secundare nedorite. Schimbarea rapidă a presiunii poate duce, de exemplu, la golirea racordurilor unui nivel curent şi a gărzilor hidraulice ale obiectelor sanitare legate la o coloană, presiuni negative mari, iar apa menajeră poate fi aruncată în interiorul camerelor de baie de suprapresiuni. Din această cauză sistemele de canalizare din clădirile înalte includ dimensiuni ale coloanelor foarte generoase şi coloane paralele de ventilaţie care sunt conectate la intervale regulate de coloanele principale.

Alternativa economică la coloanele de canalizare convenţională
Cu fitingul Sovent, Geberit oferă o soluţie tehnică completă şi în acelaşi timp economică ca alternativă la sistemul de canalizare convenţional în clădirile înalte. Geberit Sovent previne blocajele hidraulice în coloanele verticale la care sunt legate un număr mare de băi, mărind capacitatea de descărcare. De asemenea, Geberit Sovent asigură ventilarea racordului etajului curent, făcând inutilă realizarea unei coloane paralele de ventilaţie. Nu în ultimul rând, Sovent limitează viteza apei din coloană şi reprezintă combinaţia optimă între ramificaţie şi coloana verticală.

Sistem compatibil şi solid
Geberit Sovent este disponibil pentru coloane cu diametrul de 110 sau de 160 mm. Fitingul este produs din plastic rezistent HDPE şi poate fi combinat cu conducte Geberit PE sau Geberit Silent–db 20.Conectarea racordului etajului curent la coloană Geberit Sovent
Când apa din coloană întâlneşte apa din racordul etajului curent, pot apărea presiuni negative sau suprapresiuni care pot duce la efecte negative, rezultând astfel fie golirea completă a conductelor (sucţiune), fie umplerea lor completă. Geberit Sovent este un fiting optimizat hidraulic care permite realizarea mai multor conexiuni cu etajul curent, utilizarea unor diametre mai mici ale coloanelor şi renunţarea la o coloană paralelă de ventilaţie, conducând astfel la economie de bani şi spaţiu.