Baia atunci şi acum

Duşul este şi pentru dvs. ca o scurtă vacanţă? Un moment care vă aparţine doar dvs., o mângâiere pentru trup şi suflet.

Timp doar pentru dvs. Unde mai aveţi parte de aşa ceva astăzi? Într-adevăr, în baie, sub duş. Când apa caldă care se scurge încet pe piele şi un jet de apă care vă masează uşor capul vă fac să răsuflaţi uşurat. După aceea, nu sunteţi doar curaţi, ci şi relaxaţi. Pe scurt: te simţi bine în pielea ta. Dar apa nu a fost întotdeauna sinonimă cu curăţenia şi relaxarea. În secolul al XVII-lea şi la începutul secolului al XVIII-lea, spălatul cu apă era tabu, deoarece umezeala era considerată purtătoare şi declanşatoare de boli imediat ce pielea intra în contact cu aceasta.

Copil care face baie în cadă
Geberit Citterio

Confort adevărat

Vă gândiţi că o baie cu duş este un standard astăzi? Da, exact – în multe părţi ale lumii, aşa este. Dar încă de la jumătatea secolului al XIX-lea, oamenii mergeau la o baie publică pentru a se îngriji de igiena personală, şi chiar şi bunicii noştri îşi amintesc cum era când întreaga familie se aduna sâmbătă seara pentru a se îmbăia pe rând în albia instalată în bucătărie. Abia la jumătatea secolului XX, s-a stabilit baia ca o cameră independentă în zona de locuit. În anii 1950, aspectul băii juca un rol secundar; funcţia de curăţare zilnică era primordială. Băile erau mici, iar intimitatea era un aspect important. Abia în anii 2000, ca urmare a unei noi percepţii asupra corpului, baia s-a transformat într-o încăpere mai deschisă, adesea mai spaţioasă, fără cabine de duş şi pereţi despărţitori opaci.

Sănătos este ceea ce vă face bine

Astăzi, în epoca cultului marcant al corpului, petrecem din ce în ce mai mult timp în baie şi ne-am dezvoltat ritualuri personale de îngrijire care să ne facă să ne simţim bine. Potrivit unui studiu realizat de Societatea de Cercetare privind Comportamentul Consumatorilor, 41 % dintre respondenţi au afirmat că baia este un loc de refugiu important pentru ei. Pentru 70 la sută dintre aceştia, relaxarea joacă un rol important. Popularitatea duşurilor de răsfăţ, a programelor de parfumare şi a efectelor speciale de iluminare este în creştere, la fel ca şi tehnologiile de sunet şi divertisment. O altă concluzie a studiului este că, printre altele, 70 la sută dintre persoanele de peste 55 de ani consideră că: „igiena personală este o premisă importantă pentru a mă simţi tânăr.”

Trebuie să vă clătiţi şi ochii

De altfel, următoarele se aplică în cazul tuturor celor care doresc să creeze o senzaţie perfectă de bunăstare în baie: designul, materialele, structura încăperii şi a mobilierului, precum şi lumina armonioasă sunt decisive în acest sens. Doar mobilierul de înaltă calitate, în combinaţie cu ritualurile individuale de îngrijire, creează o ambianţă perfectă pentru a vă simţi bine şi un loc în care vă vin idei creative în timp ce vă relaxaţi.

Produse pentru baie

Ce baie v-aţi dori?

O baie perfectă îndeplineşte o serie întreagă de dorinţe şi cerinţe. Dar care sunt nevoile dvs.? Spaţiul, curăţenia sau designul sunt importante pentru dvs.? Doriţi produse uşor de utilizat sau preferaţi acel confort suplimentar pe care vi-l oferă, de exemplu, vasul WC cu funcţia de bideu inclusă Geberit AquaClean? Sau pentru dvs. este important un design universal? Indiferent de nevoile dvs., vă simplificăm viaţa de zi cu zi cu soluţii inteligente pentru baie.

Mai mult spaţiu în baie
Mai multă curăţenie în baie
Design mai funcţional în baie
Mai mult confort în baie
Mai multă accesibilitate în baie
Mai multă uşurinţă în utilizare în baie