Economisirea apei a devenit uşoară

Folosirea atentă a resursei valoroase de apă este utilă şi economiseşte bani. În primul rând, mediul are de câştigat, deoarece apa conţine energie care este necesară pentru a o transforma în apă potabilă şi pentru transportul şi reciclarea apelor uzate.

În gospodăriile din lumea occidentală, mai mult de jumătate din apă este consumată în baie. De aceea, în acest caz trebuie acordată o atenţie sporită. De departe, cel mai mare potenţial de economisire a apei este reprezentat de funcţiile vasului WC de spălare cu două volume de apă şi de spălare start-stop.

O femeie deschide robinetul şi simte presiunea şi temperatura apei

Economisirea apei la spălare

În timp ce în trecut se foloseau aproximativ 12 litri de apă pentru o singură spălare, introducerea funcţiei de spălare start-stop şi ulterior de spălare cu două volume de apă a dus la economii considerabile de apă. Conform unui model de calcul, toate sistemele de spălare cu două volume de apă, precum şi rezervoarele echipate corespunzător, instalate începând cu 1998, au economisit până în prezent aproximativ 28 100 de milioane de metri cubi de apă, în comparaţie cu sistemele tradiţionale de spălare. Numai în 2018, economiile s-au ridicat la 2 880 de milioane de metri cubi. Aceasta reprezintă mai mult de jumătate din ceea ce consumă toate gospodăriile din Germania într-un an.

Economisirea apei începe cu lucruri mărunte

În plus, toată lumea poate economisi destul de multă apă având un comportament adecvat: la duş, de exemplu, se consumă cu aproximativ 80 de litri mai puţină apă decât la o baie. Dacă întrerupeţi jetul de apă în timp ce vă săpuniţi sau nu lăsaţi apa să curgă în mod constant în timp ce vă spălaţi pe dinţi sau pe mâini economiseşte, de asemenea, o cantitate mare de apă.

În plus, puteţi instala capete de duş care economisesc apă, cu limitator de debit şi perlator care reduc debitul de apă la robinet.

Economisirea eficientă a apei în baie nu este o sarcină herculeană, ci necesită pur şi simplu puţină atenţie în plus faţă de produsele sanitare potrivite.

Ce baie v-aţi dori?

O baie perfectă îndeplineşte o serie întreagă de dorinţe şi cerinţe. Dar care sunt nevoile dvs.? Spaţiul, curăţenia sau designul sunt importante pentru dvs.? Doriţi produse uşor de utilizat sau preferaţi acel confort suplimentar pe care vi-l oferă, de exemplu, vasul WC cu funcţia de bideu inclusă Geberit AquaClean? Sau pentru dvs. este important un design universal? Indiferent de nevoile dvs., vă simplificăm viaţa de zi cu zi cu soluţii inteligente pentru baie.

Mai mult spaţiu în baie
Mai multă curăţenie în baie
Design mai funcţional în baie
Mai mult confort în baie
Mai multă accesibilitate în baie
Mai multă uşurinţă în utilizare în baie