Pentru a va oferi servicii optimizate acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Mai multe informații puteți găsi în politica noastră de securitate .

Ok
Geberit Romania

Melbourne Connect

Inovație în acțiune. Inovație în practică.

Ideile care mișcă lumea au nevoie de locația potrivită și Melbourne Connect o oferă. Complexul de clădiri din metropola australiană Melbourne reunește tehnologiile digitale și know-how-ul ecologic. Și Geberit este la bord.

Poate o clădire să contribuie cu adevărat la găsirea de soluții la problemele globale? Melbourne Connect își dorește cu siguranță. La suprafață, poate părea că acest complex de clădiri oferă doar spațiu. Dar arhitectura sa deschisă și accesibilă creează exact mediul potrivit pentru transferul de know-how și colaborare.

Această idee a fost abordarea Universității din Melbourne față de acest proiect: crearea unui centru pentru cercetarea tehnologiilor viitorului și pentru transferul de know-how între știință și afaceri în inima Districtului Inovației din Melbourne. Melbourne Connect, care este deschis din aprilie 2021, este mult mai mult: este și un loc de întâlnire, un spațiu de co-working, un centru pentru start-up-uri, un centru de îngrijire a copiilor pentru 90 de copii și o reședință studențească cu 376 de apartamente.

Sustenabilitate în practică

Desigur, clădirea în sine este menită să contribuie la rezolvarea problemelor societății moderne: reducerea concentrației de CO2 în atmosferă, fiind economică cu importanta resursă de apă și conservarea resurselor naturale. Melbourne Connect a primit 6 stele verzi de către Consiliul pentru construcții ecologice din Australia pentru conceptul său durabil. În plus, complexul de clădiri a primit 5 din 6 stele pentru eficiența sa energetică și 4,5 stele pentru performanța de economisire a apei din inițiativa guvernamentală australiană NABERS Rating. Ce este atât de special la Melbourne Connect? Designul special dezvoltat al fațadelor optimizează expunerea la lumina soarelui și utilizarea luminii naturale. Senzorii măsoară parametrii climatici din interiorul clădirii și astfel controlează cerințele energetice. Numai controlul bazat pe date are ca rezultat o reducere a consumului de energie cu 33%. De altfel, energia este obținută geotermic și prin sisteme solare.

Desigur, cu Geberit

Datorită reutilizarii apei de ploaie, se economisește și apa potabilă – cu un impresionant procent de 20%. Economisirea conștientă a apei este deosebit de importantă în Australia, unde extremele climatice devin acum din ce în ce mai frecvente. Acesta este motivul pentru care apa de ploaie este văzută și ca o sursă valoroasă de apă în Melbourne Connect. Expertiza Geberit este de mare ajutor atunci când vine vorba de drenarea apelor reziduale. În două dintre cele trei turnuri de la Melbourne Connect, apa reziduală este drenată folosind sistemul Geberit SuperTube. Acest produs Geberit economisește spațiu, materiale și resurse, aducând propria contribuție la protecția mediului.

Geberit know-how

SuperTube

Geberit HDPE

Arhitecți

Dezvoltator: Universitatea din Melbourne

Firmă de arhitectură: Woods Bagot

Constructor: Lend Lease Group

Inginer în hidraulică: JRS Engineering

Contractor în hidraulică: Axis Services VIC

Adresă: Melbourne Connect, 700 Swanston St., Melbourne, Australia