Senzaţie de penthouse în baie

Găsiţi o soluţie inteligentă pentru acoperişurile înclinate – acesta este modul în care puteţi crea cu succes o baie la ultimul etaj.

Oricine are o mansardă îşi va pune la un moment dat întrebarea: să o amenajez sau nu? Pentru mulţi, transformarea mansardei este o chestiune foarte importantă – o dorinţă ferventă care este adesea preţuită de ani de zile.

Baie schiţată cu detalii despre înălţimile optime în mansardă

Măreţie trecătoare

Cei care îndrăznesc în cele din urmă să facă acest lucru intră în noi sfere de confort. Este deosebit de atractivă ideea de a folosi cel puţin o parte din spaţiul câştigat drept baie. O zonă de făcut baie sub acoperişul mansardat? Asta ar fi tot. Dar atenţie, aparenţele înşală. Ceea ce este prezentat generos în plan se micşorează la o dimensiune normală în realitate. De vină sunt acoperişurile înclinate, care reduc drastic suprafaţa utilă efectivă.

O chestiune de proiectare

Pentru a obţine cele mai bune rezultate în această situaţie, cheia este o bună amenajare: am nevoie de o gamă completă de vas WC, lavoar, duş şi cadă? Am nevoie de un lavoar simplu sau dublu? Duş sau cadă de baie? Şi aşa mai departe. Odată ce nevoile proprii au fost clarificate şi scopul dorit a fost adaptat la buget, următorul pas este acela de a găsi amenajarea optimă a spaţiului. Unele criterii nu sunt negociabile: duşul şi dulapul cu oglindă de deasupra lavoarului ocupă cele mai înalte poziţii; la celălalt capăt al spectrului se află vasul WC; în funcţie de înălţimea glafului, adică a peretelui jos, acesta este bine plasat sub acoperişul înclinat. Acelaşi lucru este valabil şi în cazul căzii de baie, care este destinată exclusiv pentru a sta întins în ea. Şi, bineînţeles, trebuie să se ţină cont nu numai de cerinţele de spaţiu ale produselor individuale, ci şi de cele ale utilizatorilor acestora, astfel încât nimeni să nu se lovească la cap.

Iată cum funcţionează spaţialitatea

Pas cu pas, toate elementele băii de vis îşi găsesc locul ideal. Dar, bineînţeles, treaba nu se termină aici: acum este vorba despre a crea o senzaţie de penthouse cu câteva trucuri – la urma urmei, despre asta este vorba în acest exerciţiu! Un model continuu de faianţă, care se extinde în duşul fără cădiţă, este o mişcare care stabileşte cursul în direcţia dorită. Şi pentru că lumina naturală este de obicei slabă sub acoperiş, se recomandă culori deschise. Şi încă ceva: nişele apar în mod inevitabil într-o baie la mansardă (şi chiar acestea conferă farmec unui astfel de proiect). Trebuie utilizate în mod raţional, dar raţionalul nu trebuie să fie neapărat şi practic: un obiect decorativ frumos, aşezat în locul potrivit, scoate într-adevăr în evidenţă spaţialitatea dorită.

Ce baie v-aţi dori?

O baie perfectă îndeplineşte o serie întreagă de dorinţe şi cerinţe. Dar care sunt nevoile dvs.? Spaţiul, curăţenia sau designul sunt importante pentru dvs.? Doriţi produse uşor de utilizat sau preferaţi acel confort suplimentar pe care vi-l oferă, de exemplu, vasul WC cu funcţia de bideu inclusă Geberit AquaClean? Sau pentru dvs. este important un design universal? Indiferent de nevoile dvs., vă simplificăm viaţa de zi cu zi cu soluţii inteligente pentru baie.

Mai mult spaţiu în baie
Mai multă curăţenie în baie
Design mai funcţional în baie
Mai mult confort în baie
Mai multă accesibilitate în baie
Mai multă uşurinţă în utilizare în baie