Sustenabilitate în acțiuneUn angajament pentru acțiuni sustenabile cu design ecologic

sustenabilitate

Geberit dezvoltă toate produsele în conformitate cu principiul designului ecologic încă din 2007. Scopul este de a crea valoare adăugată cu cel mai mic consum de energie posibil – pentru clienți, pentru mediu și pentru societate în ansamblu.

Toată lumea vorbește despre sustenabilitate în prezent – ​​iar industria construcțiilor nu este diferită. Și nu fără motiv – în 2019, Programul ONU pentru Mediu (UNEP) a anunțat că sectorul construcțiilor a reprezentat 38% din toate emisiile globale de CO2. Consumul mare de resurse precum apa, energie sau materiale de constructii este o alta provocare cu care se confrunta filiala, iar manipularea lor cu atentie la ordinea zilei.

Privind ciclul de viață al unui produs


Sustenabilitatea face parte din ADN-ul Geberit de peste 30 de ani. Cel mai important aspect aici este designul ecologic. Toate produsele au fost dezvoltate și optimizate constant în conformitate cu acest principiu încă din 2007. Scopul este ca fiecare produs să fie mai bun decât predecesorul său din perspectivă ecologică.

Eco-designul include de mult timp toate etapele ciclului de viață al unui produs, de la selectarea resurselor și a materiilor prime, lanțul de aprovizionare, eficiența energetică în producție și logistică, reducerea ambalajelor și, mai ales, durabilitate, reparabilitate, disponibilitate îndelungată a piesei de schimb, reciclabilitatea produselor Geberit. Prin eco-design, Geberit aduce o contribuție importantă la construcția ecologică și economia circulară.

Un partener de încredere pentru arhitecți și inginerii sanitari

Un număr tot mai mare de produse Geberit vin acum cu o evaluare a ciclului de viață certificată, verificabilă, sub forma declarațiilor de produs de mediu (EPD). Acestea sunt o sursă importantă de informații pentru companiile de construcții și firmele de arhitectură care se țintesc spre sustenabilitate. În același timp, soluțiile Geberit ajută la economisirea de resurse valoroase – cum ar fi electricitatea sau apa – atât în ​​timpul procesului de construcție, cât și ulterior în utilizare.

Soluțiile Geberit se găsesc acum și în proiectele de construcție care se disting prin durabilitatea lor.

În această primă ediție a buletinului informativ „eView”, puteți afla mai multe despre patru clădiri care stabilesc repere globale în ceea ce privește performanța lor ecologică. În plus, interviul cu Lasse Lind de la 3XN architects din Copenhaga – un arhitect și lector universitar specializat în construcții ecologice – oferă, de asemenea, o perspectivă asupra evoluțiilor și tendințelor viitoare din industria construcțiilor.

Vă dorim o lectură plăcută!

ÎNSCRIEȚI-VĂ LA EVIEWNEWSLETTERUL GEBERIT PENTRU ARHITECȚI

Colaj de imagini (@Geberit)

În întreaga lume, produsele și soluțiile Geberit sunt utilizate în clădiri de toate tipurile. Pe această pagină veți găsi o selecție a celor mai interesante obiecte.

Periodic, “eView“, newsletterul Geberit, abordează un subiect actual din industria construcțiilor. Pe lângă exemple spectaculoase de proiecte, “eView“ oferă interviuri cu arhitecți, experți în construcții și proiectanți, precum și informații suplimentare din domeniu.