Clădire record cu privelișteVarso Place, Warsaw (PL)

Varso Place, cu turnul său înalt de 300 de metri, veghează asupra întregului Varșovia. Complexul de clădiri revitalizează o stradă cândva degradată - și primește diverse certificate pentru construcții durabile. Unul dintre ele datorită produselor Geberit.

310 metri, 53 de etaje: dacă includem și antena, turnul principal al Varso Place din Varșovia (PL) depășește cu ușurință recordul. Turnul Varso este mai înalt decât turnul german Commerzbank din Frankfurt sau decât turnul spaniol Torre Caja din Madrid - fiind astfel cel mai înalt zgârie-nori din Uniunea Europeană.

Dar nu se câștigă nimic doar cu înălțimea. Varso Place poate face mult mai mult. Complexul de construcții format din trei clădiri combină un centru de inovare, un hotel, restaurante, cafenele, magazine, birouri și oferă o gamă largă de servicii în ceea ce a devenit una dintre cele mai aglomerate zone ale capitalei poloneze.

Odată incendiat, acum revitalizat

Varso Tower este cel mai înalt zgârie-nori din Uniunea Europeană (© Aaron Hargreaves/Foster + Partners)

Nu a fost întotdeauna așa. Strada Chmielna, unde se află această nouă clădire, a fost cândva o stradă degradată, care a ars parțial în timpul revoltei din Varșovia din 1943 și nu a fost reconstruită pentru mult timp după aceea. Din 2009, capătul estic al străzii a funcționat ca monument istoric. Capătul vestic strălucește acum într-o nouă splendoare datorită Varso Place.

În centrul complexului se află o piață, închisă într-o ramă de sticlă și animată cu copaci și bănci. Aici, oamenii sunt meniți să se bucure de împrejurimi - într-un “spațiu urban“ cu o conexiune perfectă între viața de zi cu zi a birourilor și cea publică, după cum îl descrie firma de arhitectură Foster + Partners. Grant Brooker de la Foster + Partners spune: “Suntem convinși că turnul, cu oportunitățile sale de activitate și cu zonele publice de pe acoperiș, va aduce o contribuție pozitivă acestui oraș minunat“.

Calitatea ridicată a construcției sitului este, de asemenea, o parte a acestei contribuții pozitive. Certificatul BREEAM confirmă durabilitatea construcției. Între timp, eticheta WELL arată cât de mult țin cont clădirile de sănătatea fizică și psihică a oamenilor. Se evaluează, de exemplu, calitatea aerului, a apei și a luminii.

Sisteme de alimentare Geberit și multe altele

Sistemele de conducte Geberit sunt deosebit de responsabile pentru calitatea apei căreia i s-a acordat certificatul. De exemplu, trei sisteme de alimentare diferite Geberit sunt folosite în întreaga dezvoltare: țevile de cupru Mapress pentru apă dulce, încălzire și răcire, precum și sistemele de conducte multistrat Mepla și Volex, care asigură o alimentare cu apă fiabilă și igienică. Mai multe alte produse din catalogul Geberit asigură, de asemenea, fiabilitatea și igiena în băi.

Date

Galerie de imgini

ÎNSCRIEȚI-VĂ LA EVIEWNEWSLETTERUL GEBERIT PENTRU ARHITECȚI

Colaj de imagini (© Geberit)

În întreaga lume, produsele și soluțiile Geberit sunt utilizate în clădiri de toate tipurile. Pe această pagină veți găsi o selecție a celor mai interesante obiecte.

Periodic, “eView“, newsletterul Geberit, abordează un subiect actual din industria construcțiilor. Pe lângă exemple spectaculoase de proiecte, “eView“ oferă interviuri cu arhitecți, experți în construcții și proiectanți, precum și informații suplimentare din domeniu.