Mini-apartamente la modăCubus130, Frankfurt am Main (DE)

În Cubus130 din Frankfurt, designul și funcția se completează reciproc în mod exemplar, tocmai pentru că aici există puțin spațiu disponibil. Cu soluțiile sale în fața și în spatele peretelui, Geberit contribuie la o clădire rezidențială care anticipează tendințele de locuire urbană.

Balcoane mini, băi mini, bucătării mici: Mai ales în marile orașe, unde spațiul este limitat și unde gospodăriile individuale sunt standard, noile forme de locuit sunt mai mult decât solicitate. Această cerere este satisfăcută de clădirea de apartamente Cubus130 din cartierul Niederrad din Frankfurt. Din martie 2021, fostul cămin, construit inițial în 1971, oferă 137 de microapartamente.

Majoritatea apartamentelor au o suprafață de aproximativ 18 metri pătrați, iar unele au între 27 și 30 de metri pătrați. 24 de apartamente îndeplinesc toate cerințele de accesibilitate. Toate sunt moderne, funcționale și puțin costisitoare. La urma urmei, mandatul acordat Nassauische Heimstätte, o companie publică de locuințe care a cumpărat și transformat clădirea, a fost acela de a crea locuințe la prețuri accesibile pentru segmente largi ale populației.

Mici, frumoase și practice: locuințe temporare pe Goldsteinstrasse 130 în Frankfurt am Main (DE) (© Geberit)
Geberit WC Renova Plan (© Geberit)

Se poate locui doar pentru o perioadă scurtă de timp

Casa cu fațada roșie izbitoare și mini-balcoanele cubice oferă, de asemenea, o soluție pentru o altă tendință - locuirea doar pentru o perioadă scurtă de timp. Așadar, dacă sunteți în căutarea unui loc confortabil în care să stați în timp ce studiați pentru un semestru la universitate în Frankfurt am Main, faceți un stagiu sau finalizați un proiect temporar, veți găsi o casă deja mobilată la Cubus130.

Cu toate acestea, Cubus130 oferă mult mai mult decât spații mici și sejururi temporare. Prin arhitectura sa și prin conceptul său de utilizare, clădirea rezidențială anticipează tendința de a muta anumite funcții rezidențiale în spații semipublice. Modernul “homo mobilis“ nu are nevoie de propria mașină și nici de propria mașină de spălat, este motto-ul.at Goldsteinstrasse 130. În garajul subteran sunt parcate vehicule ale unui furnizor de car-sharing. Alte servicii, cum ar fi un serviciu de curățenie sau de spălătorie, pot fi rezervate în orice moment.

Un proiect de tip far

Sistemul de instalare Geberit GIS prefabricat industrial pentru întregul sistem de alimentare și drenaj a scurtat timpul de construcție cu trei luni (© Geberit).

Cubus130 este, de asemenea, un proiect emblematic pentru Geberit. “Planul inițial era să construim toate apartamentele în instalații individuale“, spune managerul de proiect Lothar Lühr, inginer la LIST BiB Bielefeld, care a fost responsabil pentru instalațiile de încălzire, ventilație și sanitare. Geberit a propus o soluție mai eficientă cu ajutorul sistemului GIS IV, instalațiile de tip prefabricat în perete pentru întregul sistem de alimentare și canalizare. “Acest lucru ne-a economisit trei luni de timp de construcție“, a afirmat cu bucurie Lothar Lühr.

Geberit a fost la fel de convingătoare cu soluțiile sale pentru proiectarea băilor, dintre care cea mai mică măsoară doar 3,69 metri pătrați. Dezvoltatorii proiectului au reușit să stăpânească această provocare datorită colecției ceramice Geberit Renova Plan, care economisește spațiu. Lavoarele din această colecție măsoară doar 55 de centimetri în lățime. În același timp, formele lor clare, fără ornamente, ating țin pasul cu tendințele.

Date

Geberit Know-how

Geberit Know-how

ÎNSCRIEȚI-VĂ LA EVIEWNEWSLETTERUL GEBERIT PENTRU ARHITECȚI

Colaj de imagini (© Geberit)

În întreaga lume, produsele și soluțiile Geberit sunt utilizate în clădiri de toate tipurile. Pe această pagină veți găsi o selecție a celor mai interesante obiecte.

Periodic, “eView“, newsletterul Geberit, abordează un subiect actual din industria construcțiilor. Pe lângă exemple spectaculoase de proiecte, “eView“ oferă interviuri cu arhitecți, experți în construcții și proiectanți, precum și informații suplimentare din domeniu.