Depozitele logistice emagLogistică impresionantă

eMAG este lider de piață în România, Ungaria și Bulgaria, și are operațiuni în alte cinci tari.

Iulian Stanciu, președinte executiv eMAG afirma: „Romania poate fi un hub, nu doar tehnologic, dar si de comerț astfel încât foarte mulți antreprenori români, pe o infrastructură pe care noi o construim pentru ei, să aducă produse de oriunde din lume sau sa le fabrice local, acolo unde se poate, să le pună pe platforma asta (n.r. eMAG marketplace), să adreseze toată țara dar să adreseze și toată regiunea.” Stanciu spune că pentru a putea face acest lucru este nevoie și de investiții în centre logistice foarte mari, „care sa proceseze un volum foarte mare și foarte repede, dar și investiții în partea de transport și-n partea de livrare”.

Sub acest ultim aspect, eMAG a început în 2018 derularea unui plan logistic, structurat în trei etape, în comuna Joița, locația deținută de retailer fiind situată la kilometrul 19 al autostrăzii A1 București-Pitești. Pe suprafața totală de 600.000 de metri pătrați, după o investiție de 65 de milioane de euro, retailerul a ridicat primul depozit, ce măsoară 125.000 de metri pătrați. În 2020 a trecut la următoarea etapă a planului, respectiv ridicarea unui nou depozit de aproximativ 130.000 de metri pătrați, după o investiție de 47 de milioane de euro. Depozitul este gândit și pentru a derula operațiuni de logistică pentru aproximativ 1.000 de selleri din eMAG Marketplace, ce folosesc serviciul Fullfilment by eMAG.

Pentru cele două depozite s-a folosit soluția Geberit Pluvia, folosindu-se un număr record de 1000 de receptori (aproximativ 500/hală).

ÎNSCRIEȚI-VĂ LA EVIEWNEWSLETTERUL GEBERIT PENTRU ARHITECȚI

Colaj de imagini (@Geberit)

În întreaga lume, produsele și soluțiile Geberit sunt utilizate în clădiri de toate tipurile. Pe această pagină veți găsi o selecție a celor mai interesante obiecte.

Periodic, “eView“, newsletterul Geberit, abordează un subiect actual din industria construcțiilor. Pe lângă exemple spectaculoase de proiecte, “eView“ oferă interviuri cu arhitecți, experți în construcții și proiectanți, precum și informații suplimentare din domeniu.