Lejeritate plutitoareFerring Pharmaceuticals, Kastrup (DK)

Noul sediu al companiei farmaceutice Ferring Pharmaceuticals din Kastrup, Danemarca, plutește practic deasupra apei. A fost nevoie de expertiza Geberit pentru a face posibilă construcția ușoară din punct de vedere optic, până la cupola de sticlă.

Noul sediu al companiei farmaceutice Ferring Pharmaceuticals atrage privirile din toate punctele de vedere. Situată în Kastrup, la periferia orașului Copenhaga, această clădire cu șase etaje se ridică deasupra construcțiilor joase din cartier. Locația subliniază și mai mult caracterul său solitar: înconjurată de apă pe toate cele trei laturi, clădirea triunghiulară marchează granița dintre pământ și apă.

VEDERE PANORAMICĂ LA MARE

Fațada impunătoare din sticlă a întregii clădiri contribuie la acest lucru. Din interior, aceasta oferă o priveliște uluitoare asupra strâmtorii Öresund, între Copenhaga, în Danemarca, și Malmö, în Suedia. În același timp, lumina zilei pătrunde cu ușurință în interior, creând spații inundate de lumină pentru birouri, holul de intrare, o cafenea și săli de conferințe. Inima clădirii este un atrium, un spațiu interior din care se poate ajunge la încăperile din jur prin intermediul unei scări sau al unor lifturi de sticlă. O cupolă de sticlă se înalță deasupra atriumului, oferind lumină naturală suplimentară.

Un acoperiș special

Această construcție din sticlă a acoperișului a fost, de asemenea, una dintre cele mai mari provocări ale proiectului pentru arhitecții de la Foster&Partners. Amplasarea directă a clădirii pe malul Mării Baltice necesită o construcție robustă, deoarece trebuie să reziste la vânt și la intemperii în timpul furtunilor de iarnă. Drenajul imensului acoperiș în formă de cupolă și surplombul acoperișului pe toate cele trei laturi au reprezentat, de asemenea, o sarcină extraordinară pentru Geberit. Pe lângă sistemele de alimentare cu apă, compania a contribuit la proiect și cu sistemul de drenaj pentru acoperiș Pluvia. “Departamentul nostru tehnic a trebuit să facă calcule speciale pentru a găsi locația și construcția potrivite pentru instalarea sistemului de drenaj Pluvia“, spune Lennarth Dahl, care a consiliat compania de construcții Dtek cu privire la utilizarea produselor Geberit. “A trebuit să ținem cont exact de modul în care apa de ploaie se va infiltra din cupolă pe acoperiș, astfel încât sistemul de drenaj al acoperișului să funcționeze în mod optim.“

Sistemul de drenaj al acoperișului ține cont de condițiile speciale de vânt și de precipitații ale locației - și ajută ca acestă construcție solitară, cu placarea sa de sticlă, să pară plutitor și ușor, atât privit de aproape cât și de departe.

Date

Galerie de imagini

ÎNSCRIEȚI-VĂ LA EVIEWNEWSLETTERUL GEBERIT PENTRU ARHITECȚI

Colaj de imagini (© Geberit)

În întreaga lume, produsele și soluțiile Geberit sunt utilizate în clădiri de toate tipurile. Pe această pagină veți găsi o selecție a celor mai interesante obiecte.

Periodic, “eView“, newsletterul Geberit, abordează un subiect actual din industria construcțiilor. Pe lângă exemple spectaculoase de proiecte, “eView“ oferă interviuri cu arhitecți, experți în construcții și proiectanți, precum și informații suplimentare din domeniu.