Haute Couture în AmsterdamHaute Amsterdam

Cel mai înalt nivel de durabilitate certificat BREEAM, cea mai înaltă clădire din lemn din Țările de Jos și locuință confortabilă în inima capitalei olandeze: HAUT Amsterdam combină toate aspectele vieții moderne, cu know-how-ul Geberit, care joacă, de asemenea, un rol important.

Sarcina era oricum altfel, dar nu simplă. În 2016, orașul Amsterdam a oferit invitații la licitație pentru un proiect de construcție pe un teren din Amstelkwartier, o fostă zonă industrială. Scopul a fost construirea unei clădiri rezidențiale cu fler arhitectural care să îndeplinească și standardele aplicabile pentru o clădire verde.

Cinci ani mai târziu, orașul Amsterdam poate fi acum mândru de noul său simbol pentru viața modernă și durabilă. Clădirea rezidențială de 73 de metri înălțime este cea mai înaltă clădire din lemn din Țările de Jos și oferă locuitorilor săi vederi uimitoare ale râului Amstel, portul de agrement Stadshaven Amstelkwartier și parcul Somerlust.

Pentru locuitori

HAUT Amsterdam (©Team V Architecture / Jannes Linders / Topview Luchtfotografie)

Cu toate acestea, HAUT Amsterdam – noua clădire haute couture din capitala Olandei – are mai mult de oferit decât o fațadă uimitoare și priveliști frumoase. Clădirea rezidențială de 21 de etaje găzduiește 52 de apartamente cu preț mediu. Stabilitatea clădirii este asigurată de o bază de beton pe fundație din beton, ceea ce este absolut esențial într-un oraș precum Amsterdam în care pivnițele sunt la nivelul apei subterane. Cu toate acestea, structura principală este din lemn, cu 2.800 m3 instalați peste tot.

Un material de construcție sustenabil

Lemnul este un material durabil care crește din nou și nu dăunează mediului. În plus, poate fi și reciclat. Lemnul stochează CO2 și astfel contribuie la reducerea concentrației de CO2 din atmosferă. Cei 2.800 m3 de lemn folosiți aici stochează în total 2.500 de tone de CO2, ceea ce corespunde emisiilor anuale de CO2 a aproximativ 400 de gospodării.

Date

Geberit Know-how

Geberit Know-how

HAUT Amsterdam (©Team V Architecture / Jannes Linders / Topview Luchtfotografie)
HAUT Amsterdam (©Team V Architecture / Jannes Linders / Topview Luchtfotografie)

Înscrieți-vă LA eVIEWNewsletterul Geberit pentru arhitecți

Colaj de imagini (© Geberit)

În întreaga lume, produsele și soluțiile Geberit sunt utilizate în clădiri de toate tipurile. Pe această pagină veți găsi o selecție a celor mai interesante obiecte.

Periodic, “eView“, newsletterul Geberit, abordează un subiect actual din industria construcțiilor. Pe lângă exemple spectaculoase de proiecte, “eView“ oferă interviuri cu arhitecți, experți în construcții și proiectanți, precum și informații suplimentare din domeniu.