Locuințe studențești reinterpretateLivinnX, Cracovia (PL)

Caminele studențești LivinnX din orașul universitar Cracovia din Polonia arată că o reședință studențească poate face și acest lucru: design modern, tehnologii care economisesc resurse și oferă spațiu pentru comunitate.

Drumul către o viață de student dulce este adesea unul dificil. Diploma de facultate este doar primul obstacol. Un loc de locuit, accesibil, situat în centru, accesibil cu transportul public, într-un cartier frumos, este al doilea obstacol. A găsi un astfel de loc în metropolele dens populate și cu prețuri ridicate este ca și cum ai alerga pe gheață.

Acest lucru este valabil și în Cracovia. În ultimii 20 de ani, orașul din sudul Poloniei s-a transformat într-un centru est-european pentru noile tehnologii și științele vieții. Cu cele unsprezece universități, fostul oraș regal este un magnet pentru studenții nu numai din Polonia. Aproximativ 51 000 de tineri studiază aici. Locuințele la prețuri accesibile sunt, în consecință, rare.

Unde locuiește istoria

Peste 700 de studenți se află acum în acest cartier încărcat de istorie, pe strada Romanowicz. În imediata vecinătate se află un muzeu special - fosta fabrică de ceramică a lui Oskar Schindler, care a salvat viețile a aproximativ 1200 de muncitori forțați evrei în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Studioul de arhitectură Make It împreună cu IMB Asymetria au reconstruit complet fosta clădire industrială cu șapte etaje. Noul cămin studențesc din interior este mult mai mult decât un cămin. Colorat, spațios și dotat cu numeroase saloane, designul interior al LivinnX creează spațiu pentru ca studenții să locuiască împreună, pentru seri confortabile de grătar și seri de discuții pe terasa de pe acoperiș, pentru a găti împreună în bucătăriile comune, pentru a studia împreună în biblioteca integrată. O sală de sport, precum și un centru spa cu saună și jacuzzi completează facilitățile de petrecere a timpului liber ale acestei reședințe studențești. Pe scurt: LivinnX transpune “căminele studențești“ în lumea de astăzi.

Design ecologic pentru camere mici

Chiar și cele mai mici băi dezvăluie gustul individual al locuitorilor lor (© Jaroslaw Kakal/Geberit)

Amenajarea camerelor de locuit individuale și a băilor acestora este, de asemenea, de ultimă generație. Produsele Geberit au o contribuție importantă în acest sens, din mai multe motive. În primul rând, ceramica pentru WC din seria de ceramică Kolo Modo de la Geberit este compactă, ceea ce reprezintă un plus deosebit de important în camerele umede cu o dimensiune de 2,8 m². Pe de altă parte, calitatea înaltă a produselor îndeplinește perfect scopul de a echipa băile pentru tinerii rezidenți într-un mod funcțional și durabil. Datorită tehnologiei fără margine de spălare, acestea sunt extrem de ușor de curățat. De asemenea, sistemul cu două volume de spălare instalat standard în băi facilitează reducerea consumului de apă. Designul modern, calitatea înaltă și utilizarea atentă a resurselor merg mână în mână în acest proiect.

Date

Geberit Know-how

Geberit Know-how

  • Sisteme de instalare Kolo Technic Gt
  • Vase wc Kolo Modo Rimfree

Galerie de imagini

ÎNSCRIEȚI-VĂ LA EVIEWNEWSLETTERUL GEBERIT PENTRU ARHITECȚI

Colaj de imagini (© Geberit)

În întreaga lume, produsele și soluțiile Geberit sunt utilizate în clădiri de toate tipurile. Pe această pagină veți găsi o selecție a celor mai interesante obiecte.

Periodic, “eView“, newsletterul Geberit, abordează un subiect actual din industria construcțiilor. Pe lângă exemple spectaculoase de proiecte, “eView“ oferă interviuri cu arhitecți, experți în construcții și proiectanți, precum și informații suplimentare din domeniu.