Patru metri pătrați de luxMartin Modern, Singapore

În Singapore, zona Martin Modern este un amestec de parc și complex rezidențial. Două turnuri oferă rezidenților unități de lux. Băile, pe de altă parte, par modeste, dar oferă totuși un lux deplin.

Pe tărâmul Merlionului, un hibrid de leu și pește, oamenii trăiesc la înălțime și aproape unii de alții. Spațiul de locuit este redus în Singapore, al cărui punct de reper este Merlionul. Orașul-stat cu a doua cea mai mare densitate a populației din lume găzduiește aproximativ 5,7 milioane de oameni. Viața lor este trăită în mare parte în clădiri înalte cu apartamente mici.

Zgârie-norii se înalță pe cer cu o arhitectură uneori uluitoare. Din 2021, linia orizontului din Singapore a fost îmbogățită cu încă două turnuri. Cu 30 de etaje, două turnuri rezidențiale se înalță spre cer în zona Martin Modern. Acestea oferă spațiu pentru 450 de unități rezidențiale în Grădina Botanică, proiectată cu generozitate. Acestea au fost proiectate și construite de agenția imobiliară GuocoLand, unul dintre cei mai importanți dezvoltatori din Singapore.

Casa din grădina

"Grădinile secrete" cresc în vârful turnurilor rezidențiale din zona Martin Modern (© Darren Soh)

Pentru a înțelege arhitectura zonei Martin Modern, trebuie să vă uitați la harta orașului-stat. Orașul dens construit vibrează literalmente de viață, clădirile tradiționale și futuriste se află în imediata apropiere una de cealaltă. În mijlocul tuturor și într-o locație privilegiată se află zona Martin Modern, care acționează ca un plămân verde în orașul dens construit.

Conceptul de “casă în grădină“ a fost dezvoltat de arhitecții peisagiști ICN Design International. Ceea ce este deosebit este faptul că cele două turnuri, cu amprentele lor, ocupă doar 20 la sută din terenul de aproximativ 172.000 m². De îndată ce intră în zona interioară a parcului, vizitatorii lasă în urmă agitația metropolei. Există 15 grădini și peluze pe diferite niveluri ale terenurilor și clădirilor.

Boneta verde

Glazura verde de pe tort este reprezentată de grădinile de pe acoperișul celor două turnuri, denumite “Grădinile secrete“. Acestea conțin zone de grădină sau foișoare izolate. Directorul general al grupului GuocoLand, Cheng Hsing Yao, subliniază: “Când vine vorba de proiecte în cele mai bune cartiere din Singapore, cumpărătorii ar trebui să aibă un sentiment de spațiu și grădină“.

Mult lux într-un spațiu mic

Camerele au o înălțime generoasă a tavanului de 4,2 metri. În schimb, băile sunt mai degrabă compacte, măsurând între 3,5 și 4,4 metri pătrați. Acest lucru se datorează faptului că acestea trebuie să ocupe cât mai puțin spațiu posibil în unitățile care au o suprafață cuprinsă între 70 și 170 de metri pătrați, dar să ofere cât mai mult lux posibil. Acolo sunt folosite materiale de înaltă calitate și vase wc cu funcție de bideu Geberit AquaClean Sela. Vasele wc cu funcție de bideu se potrivesc perfect în aria fântânii arteziene cu jet de apă, care poate fi admirată în parcul cu același nume.

Date

Geberit Know-how

Geberit Know-how

Galerie de imagini

ÎNSCRIEȚI-VĂ LA EVIEWNEWSLETTERUL GEBERIT PENTRU ARHITECȚI

Colaj de imagini (© Geberit)

În întreaga lume, produsele și soluțiile Geberit sunt utilizate în clădiri de toate tipurile. Pe această pagină veți găsi o selecție a celor mai interesante obiecte.

Periodic, “eView“, newsletterul Geberit, abordează un subiect actual din industria construcțiilor. Pe lângă exemple spectaculoase de proiecte, “eView“ oferă interviuri cu arhitecți, experți în construcții și proiectanți, precum și informații suplimentare din domeniu.