Marele valGara Hongdao, Qingdao (CN)

Gara Hongdao din Qingdao, China, poartă marea pe acoperiș: structura de aluminiu are forma unor valuri uriașe. Acoperișul impresionant este drenat de tehnologia Geberit.

Două valuri gigantice se ciocnesc, ambele înălțându-se la peste 60 de metri înălțime. Alături de ele, alte valuri mai mici se apropie. Stând în fața noii gări Hongdao, ne imaginăm că ne aflăm în mijlocul unui peisaj natural, care înfățișează o furtună. Dimensiunile acestei construcții neobișnuite sunt mai mult decât impresionante: acoperișul este alcătuit din 38.000 de panouri de aluminiu curbate, iar suprafața sa corespunde dimensiunii a unsprezece terenuri de fotbal.

Geberit sfidează valurile

Acoperișul cu valuri conține, de asemenea, tehnologie Geberit. Sistemul de drenaj Geberit Pluvia a fost instalat pe structura atrăgătoare a acoperișului. Aproximativ 200 de receptori pentru acoperiș și peste 10 kilometri de țevi HDPE asigură drenarea eficientă și sigură a acoperișului, chiar și în cazul unei furtuni puternice.

Aluzia acoperișului la un val furtunos a fost aleasă în mod deliberat: stația este situată la doar doi kilometri de malul mării, în orașul Qingdao din estul Chinei. În ultimii 100 de ani, fostul sat de pescari s-a transformat într-un centru comercial și financiar prosper, cu o populație de aproximativ șase milioane de locuitori.

Intersecție cu vedere la mare

Noua gară este formată din patru etaje supraterane și o sală de așteptare de 50 000 m². Hongdao este un loc de așteptare deosebit de plăcut: este singura gară de mare viteză din China cu vedere la mare. În partea de sud a stației se află o platformă de observare de pe care pasagerii pot privi Golful Jiaozhou.

Clădirea principală a fost finalizată, iar lucrările finale, referitoare la mediu sunt în curs de desfășurare. De îndată ce se va deschide, stația va conecta Qingdao la rețeaua feroviară chineză de mare viteză. Trenurile vor circula apoi pe șine cu viteze de până la 300 km/h. În viitor, va fi nevoie de mai puțin de trei ore pentru a călători din Qingdao la Beijing sau Shanghai. Timpii scurți de călătorie fac atractive călătoriile cu trenul. În consecință, Hongdao urmează să se transforme într-un hub feroviar: până în 2030, proiectanții se așteaptă la un volum anual de pasageri de peste 20 de milioane.

Date

Galerie de Imagini

ÎNSCRIEȚI-VĂ LA EVIEWNEWSLETTERUL GEBERIT PENTRU ARHITECȚI

Colaj de imagini (© Geberit)

În întreaga lume, produsele și soluțiile Geberit sunt utilizate în clădiri de toate tipurile. Pe această pagină veți găsi o selecție a celor mai interesante obiecte.

Periodic, “eView“, newsletterul Geberit, abordează un subiect actual din industria construcțiilor. Pe lângă exemple spectaculoase de proiecte, “eView“ oferă interviuri cu arhitecți, experți în construcții și proiectanți, precum și informații suplimentare din domeniu.