Aeroportul verdeAtingând noi înălțimi

Aeroportul Circle este un prim exemplu de construcție de mare densitate, luând 30.000 m2 de suprafață și transformându-l în 180.000 m2 de spațiu util. Complexul de clădiri de la cel mai mare aeroport din Elveția din Zurich-Kloten stabilește, de asemenea, noi standarde în ceea ce privește durabilitatea. Geberit își aduce, de asemenea, o contribuție aici cu o gamă de produse.

Oricine ajunge la Aeroportul Circle – înainte de a zbura în vacanță, de exemplu – ar fi iertat dacă ar crede că se află în centrul orașului și nu într-un aeroport. Aeroportul Circle este un loc modern care găzduiește magazine, baruri și restaurante, birouri ale companiilor internaționale și un centru de congrese pentru 2.500 de invitați. Două hoteluri Hyatt și o clinică de ambulatoriu condusă de Spitalul Universitar din Zurich completează facilitățile oferite în acest centru plin de viață, unde cei 30.000 m2 de suprafață disponibil inițial au fost acum multiplicați. Acest concept este cunoscut sub numele de construcție de înaltă densitate, în care fiecare metru cub este valoros și poate fi utilizat într-o mare varietate de moduri.

Folosirea apelor gri în scopuri bune

Pe lângă conceptul său de utilizare modern și flexibil și aspectul contemporan, Aeroportul Circle îndeplinește și o altă cerință esențială în societatea modernă - și anume durabilitatea. Deschis publicului din noiembrie 2020, Aeroportul Circle stabilește noi repere din perspectivă ecologică. Drept urmare, noua clădire a primit cea mai înaltă calificare LEED Platinum de către Consiliul pentru clădiri ecologice din SUA. Dezvoltarea modernă a devenit, de asemenea, cel mai mare proiect de clădire care a fost certificat conform recomandărilor Swiss Minergie până în prezent.
Printre alte aspecte, manipularea apei contribuie la evaluarea pozitivă a ciclului de viață al complexului de clădiri. Datorită robinetelor care economisesc apă și utilizării apei de ploaie ca apă gri, Aeroportul Circle necesită doar aproximativ jumătate din cantitatea de apă potabilă observată în clădirile normale. Aproximativ 85% din toaletele din clădire sunt spălate cu apă gri. Geberit contribuie la acest concept cu sistemul de drenaj pentru acoperiș Pluvia și sistemul de conducte de izolare fonică Silent-db20.

Verde la suflet

Cu toate acestea, inima verde a Aeroportul Circle poate fi găsită mai ales în rețeaua de energie pentru furnizarea de căldură și răcire. Din cei 1.150 de piloni din fundație, 850 au fost proiectați ca piloni de energie. Vara, acestea transportă căldura în exces în subteran, unde este stocată ca energie. Iarna, această căldură poate fi apoi folosită pentru încălzirea clădirii. Energia externă sub formă de electricitate este necesară doar pentru funcționarea pompelor de căldură și a unităților frigorifice. O parte din energie electrică este, de asemenea, generată din energie solară, cu panouri solare instalate pe toate suprafețele adecvate de acoperiș.

Aeroportul Circle nu este doar verde la inimă, ci are și propriul plămân verde, cu 80.000 de metri pătrați de pădure, pajiști și mlaștini transformate într-un parc al aeroportului, unde călătorii și rezidenții deopotrivă se pot relaxa în inima naturii.

Date

The Circle

Aeroportul Circle

  • Arhitect: Riken Yamamoto
  • Proprietar: Flughafen Zürich AG și Swiss Life AG
  • General project management: HRS Real Estate AG
  • Design parc: Studio Vulkan Landschaftsarchitektur GmbH

Adresă: The Circle, Aeroport Zurich, CH-8058 Zurich

Galerie de imagini

ÎNSCRIEȚI-VĂ LA EVIEWNEWSLETTERUL GEBERIT PENTRU ARHITECȚI

Colaj de imagini (© Geberit)

În întreaga lume, produsele și soluțiile Geberit sunt utilizate în clădiri de toate tipurile. Pe această pagină veți găsi o selecție a celor mai interesante obiecte.

Periodic, “eView“, newsletterul Geberit, abordează un subiect actual din industria construcțiilor. Pe lângă exemple spectaculoase de proiecte, “eView“ oferă interviuri cu arhitecți, experți în construcții și proiectanți, precum și informații suplimentare din domeniu.

.