Noul palat al unui imperiu mediaticSediul Axel Springer, Berlin (DE)

Compania de media și tehnologie Axel Springer face o declarație arhitecturală în Berlin. În fostul cartier al ziarelor din oraș, noua clădire impunătoare se înalță în aer. Geberit este reprezentată atât în fața, cât și în spatele zidului.

În inima Berlinului, un complex modern de birouri atrage atenția: noua clădire Axel Springer. Compania media publică ziare precum “Bild“ și “Welt“. Peste 3.000 de spații de lucru, studiouri de televiziune, redacții și restaurante sunt răspândite pe o suprafață de 52.000 de metri pătrați. Clădirea are 13 etaje, dintre care două sunt subterane.

Proiectat de arhitectul olandez Rem Koolhaas, cubul clădirii este împărțit într-o secțiune nordică și una sudică. În atriumul de 45 de metri înălțime, un pod de legătură preia cursul peretelui. În timp ce etajele inferioare sunt terasate spre centrul clădirii, cele cinci etaje superioare sunt suspendate de structura acoperișului și se proiectează în interior.

Sistem de drenare al acoperișului

În această clădire din Berlin, produsele Geberit sunt instalate în fața și în spatele peretelui. Andreas Frischmuth, care a fost responsabil pentru serviciile de construcții, conducte și instalații sanitare, spune: “Având în vedere perioada scurtă de construcție și amplasarea în centrul orașului, efortul logistic pentru livrările de materiale a fost enorm. Am fost pe șantier cu până la 35 de instalatori în același timp, a trebuit să fim rapizi și am construit până la cinci etaje în paralel.“

Sistemul de alimentare din oțel inoxidabil Geberit Mapress a fost utilizat pentru sistemele de apă potabilă și de încălzire. În plus, instalatorii din noua clădire Axel Springer s-au bazat pe sistemul de drenaj Geberit Silent-db20 cu izolare fonică ridicată și, în unele cazuri, pe sistemul mai economic Geberit Silent-PP.

Sistemul de drenaj Geberit Pluvia este instalat pe acoperiș. Acesta aspiră până la 25 de litri de apă pe secundă de pe acoperiș, pe fiecare intrare, atunci când plouă. Fitingul și coloanele sunt realizate din țevi Geberit PE. O parte din ceramică provine, de asemenea, de la Geberit - în special WC-urile din seriile Renova sau Renova Comfort. În spatele peretelui, este utilizat sistemul de instalare Geberit Duofix.

Toalete Geberit Renova Rimfree®

Wc Geberit Renova Rimfree® (© Geberit)

Vasele wc de la Geberit Renova sunt ușor rotunjite. Pentru a oferi soluții moderne pentru fiecare baie, acestea sunt disponibile în variante suspendate sau pe podea și cu diverse rezervoare expuse. Datorită tehnologiei fără margini Geberit Rimfree® și a glazurii speciale KeraTect®, durabile și igienice, ceramica pentru wc este deosebit de ușor de curățat și durabilă. Varianta premium oferă în plus un sifon în mare parte ascuns și un montaj vizibil.

Date

Axel Springer

Axel Springer

  • Building owner: Axel Springer SE
  • Arhitectura: Rem Koolhaas, OMA Rotterdam
  • Inaugurare: October 2020

ÎNSCRIEȚI-VĂ LA EVIEWNEWSLETTERUL GEBERIT PENTRU ARHITECȚI

Colaj de imagini (© Geberit)

În întreaga lume, produsele și soluțiile Geberit sunt utilizate în clădiri de toate tipurile. Pe această pagină veți găsi o selecție a celor mai interesante obiecte.

Periodic, “eView“, newsletterul Geberit, abordează un subiect actual din industria construcțiilor. Pe lângă exemple spectaculoase de proiecte, “eView“ oferă interviuri cu arhitecți, experți în construcții și proiectanți, precum și informații suplimentare din domeniu.