Domeniul lui MozartOpera din Chemnitz (DE)

Construită de Richard Möbius în 1909 și renovată de mai multe ori de atunci, Opera din Chemnitz este considerată una dintre cele mai moderne săli de operă din Europa. Pentru a se pregăti pentru 2025, anul în care Chemnitz este Capitala Germană a Culturii, venerabilul teatru vechi a primit instalații sanitare complet noi, inclusiv produse Geberit.

Împreună cu Opera, König-Albert-Museum și Petrikirche, Theaterplatz este unul dintre cele mai atractive ansambluri de clădiri din orașul german Chemnitz. Un loc de întâlnire pentru iubitorii de cultură, Opera poate privi înapoi la o istorie tumultoasă.

Clădire cu o lungă istorie în spate

Între epoca industrializării din secolul al XIX-lea și izbucnirea Primului Război Mondial, Chemnitz a cunoscut un adevărat boom al construcțiilor, în timpul căruia peste 100 de clădiri publice au văzut lumina zilei. Tot în această perioadă a fost construită și Opera. Cu un design “Jugendstil“, aceasta a fost construită în 1909 de arhitectul local Richard Möbius. După ce a suferit pagube grave în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a fost reconstruită între 1947 și 1951 și a fost supusă unor ample renovări în anii 1990.

Instalații sanitare noi

30 de ani mai târziu, proprietarii au profitat de închiderea cauzată de pandemie pentru a finaliza o revizie completă a instalațiilor sanitare. În total, 15 încăperi sanitare au fost dotate cu sisteme de instalații și ceramică de la Geberit. Printre altele, au fost instalate toalete Geberit Rimfree din colecția Acanto. Acestea sunt dotate cu sistem integrat de extragere a mirosurilor și balamale cu eliberare rapidă care permit scoaterea fără efort a scaunelor pentru a facilita curățarea. Deoarece s-a acordat o mare importanță produselor cu funcționare fără atingere, au fost instalate baterii de lavoar, pisoare și clapete de acționare Geberit fără atingere.

Număr mare de vizitatori

O instituție precum Opera Chemnitz depinde de existența unor instalații sanitare fiabile, cu o durabilitate dovedită. La urma urmei, clădirea de patrimoniu clasată, care poate găzdui un public de până la 720 de persoane, primește peste 70.000 de oaspeți în fiecare an. Programul Operei cuprinde o gamă largă de spectacole care se adresează tuturor vârstelor și publicului, de la operă clasică la operă modernă și de la balet la musicaluri. Chemnitz a fost desemnată Capitală culturală în 2025. În acel an, instituțiile sale culturale se așteaptă să primească oaspeți din întreaga Europă.

Date

Geberit Know-How

Galerie de imagini

ÎNSCRIEȚI-VĂ LA EVIEWNEWSLETTERUL GEBERIT PENTRU ARHITECȚI

Colaj de imagini (© Geberit)

În întreaga lume, produsele și soluțiile Geberit sunt utilizate în clădiri de toate tipurile. Pe această pagină veți găsi o selecție a celor mai interesante obiecte.

Periodic, “eView“, newsletterul Geberit, abordează un subiect actual din industria construcțiilor. Pe lângă exemple spectaculoase de proiecte, “eView“ oferă interviuri cu arhitecți, experți în construcții și proiectanți, precum și informații suplimentare din domeniu.