Design de templu cu bucătărie de stele MichelinRestaurant Born, Singapore (SG)

Restaurantul gastronomic Born, situat în gara istorică Jinrikisha, este o capodoperă de design. Dar acesta nu este singurul motiv pentru care presa din Singapore vorbește despre “deschiderea restaurantului“ din 2022. Born oferă un festin pentru ochi și pentru gust în același timp.

“Uimitor! Cea mai bună mâncare din Asia!“. Și în “unul dintre foarte puținele colțuri istorice“ din Singapore. Designerul de interior Alan Barr, fondator al Greymatters, pare efuziv. El vorbește despre restaurantul Born, al cărui design interior l-a creat împreună cu echipa sa.

Templul gastronomic se află în fosta gară Jinrikisha, o clădire veche de peste 100 de ani. Iar proprietarul este nimeni altul decât starul de cinema Jackie Chan. Acesta deține diverse proprietăți în toată Asia de Sud-Est. Acum și restaurantul Born. Acesta și-a deschis porțile în iunie 2022 și ocupă parterul clădirii.

Calitatea înainte de toate

Restaurantul Born este situat în gara Jinrikisha, una dintre puținele clădiri istorice din Singapore. Este deținută de actorul Jackie Chan (© Owen Raggett)

Restaurantul este condus de bucătarul-șef local Zor Tan. De fapt, el a vrut să deschidă ceva mai mic, mai intim. Dar un restaurant într-o astfel de locație - aproape că nu poți spune nu. Și astfel, Zor Tan a preluat proprietatea și a deschis restaurantul Born.

“Aici a contat calitatea, nu cantitatea“, spune Alan Barr.

Dispunerea clădirii a făcut ca planificarea și renovarea să fie complexe. Nu există aproape niciun unghi drept. “În principiu, planul etajului este triunghiular“, spune Alan Barr. “Și a trebuit să proiectăm o împărțire rezonabilă a spațiului în cadrul acestuia“.

Un nor de hârtie

Cerințele au fost mari. Trebuia să existe spațiu pentru un bar, un salon privat, un salon deschis, o sală de mese principală, locuri la tejghea și o bucătărie de prezentare, plus, bineînțeles, bucătăria, un birou și instalațiile sanitare. Mobilierul: nobil, ornamentat, jucăuș. Unul dintre numeroasele detalii este sculptura proiectată de un artist olandez al hârtiei care plutește ca un nor deasupra sălii de mese principale.

Standardele înalte de design se extind și în camerele de toaletă, unde produsele Geberit domină în fața și în spatele peretelui. Elementele de instalare Sigma Duofix deschid calea pentru vasele wc cu funcție de bideu AquaClean Sela din toalete. Pisoarele Geberit sunt, de asemenea, instalate în grupurile sanitare. Acestea sunt completate de clapetele de acționare Sigma 10 cu declanșare în infraroșu, cu acoperire din oțel inoxidabil de înaltă calitate.

Un nor de hârtie plutește deasupra sufrageriei principale a noului restaurant cu stele Michelin din Singapore, Born (© Owen Raggett)
Restaurantul Born este situat în gara Jinrikisha, una dintre puținele clădiri istorice din Singapore (© Owen Raggett)
Toaletele sunt echipate, printre altele, cu vase wc cu funcție de bideu Geberit AquaClean Sela și pisoare Geberit (© Owen Raggett)

Date

Înscrieți-vă la eVIEWNewsletterul Geberit pentru arhitecți

Colaj de imagini (© Geberit)

În întreaga lume, produsele și soluțiile Geberit sunt utilizate în clădiri de toate tipurile. Pe această pagină veți găsi o selecție a celor mai interesante obiecte.

Periodic, “eView“, newsletterul Geberit, abordează un subiect actual din industria construcțiilor. Pe lângă exemple spectaculoase de proiecte, “eView“ oferă interviuri cu arhitecți, experți în construcții și proiectanți, precum și informații suplimentare din domeniu.