La umbra zidului palatului Hotel Casa Ceaiului, Istanbul (TR)

Hotelul boutique Casa Turcească este atât un sit arheologic, cât și un han. Călătoria prin istoria Istanbulului începe aici, în curtea interioară. Confortul modern este asigurat, printre altele, de Geberit.

Fundațiile acestei case au o vechime de aproximativ 1000 de ani, iar zidurile de 200 de ani. În ciuda vârstei sale, această casă este plină de viață de la redeschiderea sa în 2022. La umbra zidului grădinii Marelui Palat, chiar lângă cele mai faimoase obiective turistice din orașul vechi al Istanbulului, oamenii dorm, iau micul dejun și discută aici. Turiștii care sosesc epuizați de căldura și agitația metropolei turcești găsesc o oază de liniște la Hotel Casa Turcească.

Renovat cu grijă

Înainte și după: clădirea așa cum era înainte de transformare (© Hotel Turkish House)
Înainte și după: clădirea după transformarea din 2022 (© Haydar Erçin)

Mai ales cei interesați de istorie se regăsesc în acest loc. În timpul renovării casei, au fost descoperite rămășițe antice ale complexului palatului imperial adiacent. Arhitectul și proprietarul hotelului de tip boutique, Deniz Alkan, a făcut ca acestea să fie descoperite și făcute vizibile în spatele unor panouri vitrate.

Clădirea ridicată pe aceste rămășițe de zid datează din nou de la sfârșitul secolului al XVIII-lea. Clădirea rezidențială inițială a fost reconstruită de mai multe ori, astfel încât în cele din urmă și-a pierdut utilizarea și caracterul inițial.

O casă turcească

Deniz Alkan a redat clădirii caracterul său. Casa este construită în construcție tradițională din lemn. Pereții interiori poartă o tencuială din pastă de var, nisip și praf de cărămidă, realizată după o metodă tradițională. De la gresie și faianță până la mobilier și iluminat, au fost folosite materiale și mobilier tradiționale locale. “Ne dorim ca oaspeții noștri să experimenteze căldura unei case turcești“, spune Deniz Alkan.

Calitate și confort în baie

Geberit, printre altele, oferă confort și igienă modernă în hotelul Casa Turcească. Arhitectul a echipat băile hotelului de tip boutique cu numeroase produse Geberit, în spatele și în fața peretelui. Deniz Alkan comentează: “Mai presus de toate, atât serviciile, cât și calitatea produselor Geberit ne-au convins.“

Date

Galerie de imagini

Înscrieți-vă la eVIEW Newsletterul Geberit pentru arhitecți

Pictures collage (© Geberit)

În întreaga lume, produsele și soluțiile Geberit sunt utilizate în clădiri de toate tipurile. Pe această pagină veți găsi o selecție a celor mai interesante obiecte.

Periodic, “eView“, newsletterul Geberit, abordează un subiect actual din industria construcțiilor. Pe lângă exemple spectaculoase de proiecte, “eView“ oferă interviuri cu arhitecți, experți în construcții și proiectanți, precum și informații suplimentare din domeniu.