Suprafețe
Deoarece materialele din lemn care pot fi folosite nu sunt foarte atractive și, chiar și într-un caz ideal, sunt sensibile la apa din aer, acestea au nevoie de acoperire. Există tot felul de variante diferite.
Foliile sunt cele mai simple și, de asemenea, cele mai puțin costisitoare. Calitatea este un factor decisiv. Foliile ieftine de pe mobilierul de baie sunt sensibile la zgârieturi și au tendința de a se desprinde și apoi apa poate deteriora mobilierul. Pe de altă parte, foliile groase de înaltă calitate, cum sunt cele folosite de Geberit, sunt robuste și ușor de întreținut.
- Melamina este un laminat realizat din rășină, hârtie decorativă și un strat superior transparent. Materialul este foarte robust - și, prin urmare, o alegere bună pentru baie.
- Furnirul din lemn adevărat este lipit pe plăci aglomerate sau MDF sub forma unui strat de lemn cu o grosime de aproximativ un milimetru. Are un aspect foarte asemănător cu mobilierul din lemn masiv. Cu un furnir, mobila este mai puțin costisitoare, dar mai stabilă decât atunci când este realizată din lemn masiv. Firește, fațada din lemn adevărat trebuie să fie acoperită, lăcuită sau albită, altfel este sensibilă la umiditatea ridicată din baie.
- Lacul asigură efectul popular de luciu puternic pentru mobilierul de baie. Acesta este însă costisitor, în special din cauza procedurii elaborate utilizate: după lăcuire, suprafața trebuie șlefuită și lustruită. Acest lucru face ca dulapul lateral să fie rezistent la zgârieturi și impermeabil.
- Sticla are avantajul bine-cunoscut de a fi complet insensibilă la umiditate. Atunci când vine vorba de mobilier de baie, sticla este de obicei combinată cu un panou MDF sau un panou aglomerat care este de obicei vopsit în alb, negru sau gri antracit. Sticla asigură efectul de luciu puternic și conferă mobilierului de baie o protecție suplimentară împotriva umidității.