Service pentru baie

Dacă nu vă îngrijiţi maşina periodic, în cele din urmă se va distruge din cauza ruginii şi a defecţiunilor. În baie, de asemenea, câteva lucrări de service vă ajută să vă bucuraţi de baie pe termen lung.

Grătar integrat pentru curăţarea uşoară a rigolei pentru duş

Lucrări mici de service în baie

Curăţarea regulată a băii este importantă; puteţi afla mai multe despre acest subiect în articolul„Curat până la ultimul colţişor”. Acest lucru este valabil şi pentru cada de duş: curăţarea regulată a suprafeţei asigură un aspect fără depuneri inestetice. Alte lucruri necesită ceva mai mult timp, dar ar trebui totuşi să fie făcute periodic. Printre acestea se numără, de exemplucurăţarea sifonului duşului sau a rigolei pentru duş. Deşi sita pentru păr este uşor de îndepărtat şi de curăţat, scurgerea sau jgheabul în sine ar trebui, de asemenea, să fie curăţate temeinic din când în când. Reziduurile de săpun sau alte murdării pot îngreuna scurgerea apei duşului.

Scurgere rapidă a apei

Iar dacă scurgerea este deja curăţată, sifoanele pot fi curăţate în acelaşi timp. O scurgere blocată le este cunoscută mai ales persoanelor cu părul lung, care se poate prinde în scurgere şi face dificilă scurgerea apei. Este destul de uşor să scoateţi sifonul de la lavoar, dar nu puteţi scoate sifonul de la duş şi cadă fără a demonta cada. Există sfaturi mai mult sau mai puţin bune pe YouTube; noi vă recomandăm să pescuiţi părul cu o pensetă lungă. În acest fel, nu deterioraţi sifonul sau ţevile şi economisiţi costurile de reparaţii. De asemenea, orificiul de preaplin de la lavoar trebuie curăţat în mod regulat. Pulverizaţi detergent disponibil în comerţ în acest orificiu şi lăsaţi-l să acţioneze. Acest lucru previne apariţia mirosurilor neplăcute şi a calcarului.

Lucrări mari de service

Dacă apa refulează atunci când trageţi apa la vasul WC, acest lucru ar putea fi un semnal că murdăria blochează valva de golire. Supapa se află în partea de jos a rezervorului, cu o garnitură din silicon pe gura de scurgere şi, de obicei, o blochează. Acest lucru se va întâmpla dacă între etanşare şi orificiul de scurgere pătrunde murdărie, de exemplu din cauza depunerilor din rezervor. Videoclipul arată cum această supapă poate fi curăţată destul de uşor şi în cazul unui rezervor încastrat.

Pentru curăţarea unui rezervor încastrat Geberit Sigma
Pentru curăţarea unui rezervor aparent Geberit

Atenţie, vă rugăm!

Atenţie: Acţionaţi pe propria răspundere şi sunteţi răspunzător pentru orice daune pe care le provocaţi. Iar acest lucru se poate întâmpla rapid, deoarece majoritatea suporturilor sunt din plastic şi se pot rupe sau deteriora dacă sunt manipulate necorespunzător. Curăţarea interiorului rezervorului nu este de obicei necesară şi poate duce chiar la desprinderea unor plăci mai mari de incrustaţii şi la blocarea completă. Ulterior, în cel mai rău caz, instalatorul trebuie să demonteze vasul WC. De asemenea, atunci când scoateţi sifonul, aveţi grijă să nu rupeţi nimic. Aşa cum spune inginerul: mai întâi priviţi, apoi rotiţi! Iar dacă aveţi îndoieli, apelaţi întotdeauna la un specialist.

Ce baie v-aţi dori?

O baie perfectă îndeplineşte o serie întreagă de dorinţe şi cerinţe. Dar care sunt nevoile dvs.? Spaţiul, curăţenia sau designul sunt importante pentru dvs.? Doriţi produse uşor de utilizat sau preferaţi acel confort suplimentar pe care vi-l oferă, de exemplu, vasul WC cu funcţia de bideu inclusă Geberit AquaClean? Sau pentru dvs. este important un design universal? Indiferent de nevoile dvs., vă simplificăm viaţa de zi cu zi cu soluţii inteligente pentru baie.

Mai mult spaţiu în baie
Mai multă curăţenie în baie
Design mai funcţional în baie
Mai mult confort în baie
Mai multă accesibilitate în baie
Mai multă uşurinţă în utilizare în baie