Revoluția rezervorului în inima ParisuluiConcorde la Fayette, Paris (FR)

Un hotel de lux din Paris amintește de dezvoltarea urbană a anilor '70 și consemnează începuturile tehnologiei de spălare Geberit: a fost echipat cu peste 1000 de rezervoare Geberit.

În inima Parisului, la câțiva kilometri de Arcul de Triumf și de celebrele Champs-Elysées, se află un zgârie-nori care ilustrează nu numai istoria Geberit, ci și schimbările structurale din anii 1970.

Betonul - un simbol al puterii

După cel de-al Doilea Război Mondial - odată cu dezvoltarea turismului și creșterea numărului de conferințe - un grup de arhitecți a fost desemnat să construiască un hotel de lux pe fostul teren viran. Rezultatul a fost Hotelul Concorde La Fayette, o clădire din beton înaltă de 190 de metri și cu peste 38 de etaje, care a fost inaugurată în 1974.

Fațada din beton a intrat în contradicție cu stilurile arhitecturale tradiționale. În Europa postbelică, betonul era considerat un mijloc de modernitate în arhitectură și simboliza progresul, rezistența și funcționalitatea. Cu toate acestea, semnificația hotelului ca operă de arhitectură modernă merge dincolo de simpla estetică. De asemenea, au fost stabilite noi standarde în ceea ce privește tehnologia sanitară. Concorde La Fayette a fost unul dintre primele hoteluri din epoca sa care a fost echipat cu un număr impresionant de peste 1000 de rezervoare Geberit.

Încredere în tehnologia sanitară Geberit

Exteriorul complexului hotelier cu aspect de beton nu s-a schimbat aproape deloc până în prezent. (© Daniel Osso)

La acea vreme, Geberit era deja renumită la nivel internațional pentru soluțiile sanitare de înaltă calitate. La începutul anilor 1950, au fost lansate pe piață produse de pionierat, cu primul rezervor de plastic din PVC și, în anii 1960, cu rezervorul ascuns din PVC.

Hotelul a suferit diverse modificări de-a lungul anilor. În 2013, a fost vândut, renovat și redeschis sub un nou nume. Chiar și după renovare, rezervoarele Geberit au rămas. În plus, au fost integrate 600 de sisteme de instalare Geberit Duofix pentru dușuri și clapetele de acționare Sigma30 în crom strălucitor. O constantă a rămas timp de o jumătate de secol de la construirea clădirii: Încrederea în calitatea produselor Geberit.

Înscrieți-vă la eVIEWNewsletterul Geberit pentru arhitecți

Colaj de imagini (© Geberit)

În întreaga lume, produsele și soluțiile Geberit sunt utilizate în clădiri de toate tipurile. Pe această pagină veți găsi o selecție a celor mai interesante obiecte.

Periodic, “eView“, newsletterul Geberit, abordează un subiect actual din industria construcțiilor. Pe lângă exemple spectaculoase de proiecte, “eView“ oferă interviuri cu arhitecți, experți în construcții și proiectanți, precum și informații suplimentare din domeniu.