Experiment din trunchiuriDomeniul Waddeweitz (DE)

O casă istorică cu pereți din lemn ca loc de joacă pentru lumea viitoare a vieții și a muncii. Aceasta este viziunea pentru o proprietate renovată din nordul Germaniei. Casa combină construcția tradițională cu tehnologia sanitară modernă de la Geberit.

Cum pot fi combinate într-un singur loc zonele de locuit, de muncă, de învățare și de vacanță? O cooperativă dorește să găsească răspunsuri noi și creative la această întrebare. În acest scop, a renovat o veche proprietate din Waddeweitz (DE), în Saxonia Inferioară. Pe terenurile spațioase cu numele rezonant “Ding der Möglichkeit“ (Un lucru posibil“), se adună oameni care doresc să încerce lucruri pe plan personal și profesional. Un teren de joacă de trei hectare cu locuri de cazare pentru oaspeți, locații pentru evenimente, spații de coworking și un atelier cu un viitor laborator pentru schimburi creative.

Tradiție și modernitate

În băile de oaspeți au fost instalate lavoarul Geberit ONE și bateria de perete ONE. Toaleta de duș Geberit AquaClean Sela oferă un plus de confort (© Geberit)

Bijou arhitectural este o clădire fermecătoare și istorică, cu pereți din lemn. Fosta clădire agricolă a fost transformată într-o casă de oaspeți.

După renovare, tradiția și modernitatea se întâlnesc aici: camerele mobilate cu dragoste, cu mobilier de epocă, sunt combinate cu echipamente sanitare de înaltă calitate.

Oaspeții ar trebui să se simtă inspirați și în baie - vasele wc cu funcție de bideu AquaClean și obiectele sanitare Geberit ONE asigură acest lucru.

Este necesară o instalare rapidă și ușoară

Constructorii au optat pentru produsele Geberit nu numai în fața peretelui, ci și în spatele acestuia (© Geberit)
Geberit FlowFit este simplu și rapid de instalat (© Geberit)

Deoarece constructorii s-au confruntat cu o gamă largă de cerințe în diferitele clădiri, alegerea a inclus produsele Geberit din spatele peretelui. Instalarea rapidă și sigură a jucat un rol important, pe lângă design. Acesta a fost cazul, de exemplu, cu sistemul de apă potabilă, care a trebuit să fie reînnoit pe întregul șantier - un efort considerabil având în vedere dimensiunea proprietății. “Geberit FlowFit a fost o binecuvântare pentru noi, instalatorii, și nu doar în ceea ce privește timpul. Sistemul bine gândit ne-a ușurat semnificativ munca“, spune instalatorul principal Ralf Mühle.

Instalarea simplă a ajutat chiar și la compensarea întârzierilor de construcție atunci când întreaga podea, inclusiv conexiunile, au trebuit să fie înlocuite în subsolul hambarului, în mod neprogramat. Instalarea Geberit FlowFit și Silent-PP într-o baie cu duș a durat în medie opt ore - “un rezultat bun“, potrivit instalatorului.

Date

Galerie de imagini

Înscrieți-vă la eVIEWNewsletterul Geberit pentru arhitecți

Colaj de imagini (© Geberit)

În întreaga lume, produsele și soluțiile Geberit sunt utilizate în clădiri de toate tipurile. Pe această pagină veți găsi o selecție a celor mai interesante obiecte.

Periodic, “eView“, newsletterul Geberit, abordează un subiect actual din industria construcțiilor. Pe lângă exemple spectaculoase de proiecte, “eView“ oferă interviuri cu arhitecți, experți în construcții și proiectanți, precum și informații suplimentare din domeniu.