Cât de sănătoasă este utilizarea unui vas wc cu funcție de bideuSfaturi de la medic

S-ar putea să vă întrebați cât de bună și sănătoasă este utilizarea unui vas wc cu funcție de bideu și dacă o investiție are sens. Am discutat cu un gastroenterolog despre beneficiile vaselor wc cu funcție de bideu pentru igiena intimă.

Piele sensibilă în zona genitală

Spre deosebire de alte zone ale corpului, pielea din zona genitală este extrem de sensibilă, având o rețea de mii de celule nervoase și numeroase glande sebacee. O piele sănătoasă oferă o protecție suficientă împotriva influențelor externe. Cu toate acestea, este, de asemenea, vulnerabilă - în special în zonele sensibile, cum ar fi zona genitală. Curățarea corectă este, prin urmare, extrem de importantă pentru a minimiza impactul asupra capacităților naturale de protecție ale pielii.

Bernhard Sauter este doctor în medicină internă și specialist în domeniul gastroenterologiei, care lucrează din 2006 la renumitul centru de gastroenterologie de la Klinik Hirslanden din Zurich, Elveția.

Vas wc cu funcție de bideu Geberit AquaClean Mera Comfort cu telecomandă și clapetă de acționare Sigma50 (© Geberit)

Dle. Sauter, cum poate fi menținută protecția naturală a pielii în zona genitală?

Pielea este foarte sensibilă și mai subțire aici decât în alte zone ale corpului, la fel ca în cazul buzelor. Glandele sebacee din zona genitală mențin un strat natural subțire de ulei pe piele, care este afectat de loțiuni, șervețele umede sau atunci când te ștergi cu hârtie. Cel mai bun mod de curățare este astfel cu apă.

De ce este suficientă apa curată pentru igiena personală în această zonă?

Zona genitală are propriul sistem natural de protecție și de autocurățare. Odată ce acest sistem devine dezechilibrat, este mai predispus la iritații și infecții. Nu există niciun pericol în acest sens atunci când se folosește apă curată, ceea ce înseamnă că este cel mai bun mod de curățare.

Cui ați recomanda un vas wc cu funcție de bideu?

Aș recomanda un vas wc cu funcție de bideu tuturor - indiferent dacă sunt tineri sau bătrâni, sănătoși sau cu afecțiuni preexistente în zona genitală sau intestinală. O igienă personală temeinică nu depinde de vârstă și nici de starea de sănătate a persoanei.

Este un vas wc cu funcție de bideu o idee bună indiferent de sex?

Absolut - prin utilizarea unui vas wc cu funcție de bideu, toate sexele pot renunța la substanțele chimice și la ștergere, care pot provoca iritații ale pielii. Întrucât femeile sunt afectate mai des de infecții în zona genitală, este o idee bună în special pentru ele.

De ce nu sunt recomandate săpunurile și șervețelele umede?

Aceste produse conțin adesea alcool, parfumuri și conservanți. Acestea - și ștergerea în sine - pot irita pielea sensibilă din această zonă, ceea ce, la rândul său, favorizează infecțiile bacteriene, poate duce la alergii și distruge bariera acidă naturală a pielii.

De ce este un vas wc cu funcție de bideu o idee deosebit de bună pentru persoanele cu piele iritată sau hemoroizi?

Atunci când pielea este iritată, cel mai important aspect este regenerarea. Pentru a face acest lucru, trebuie lăsată să se vindece cu cât mai puține perturbări posibile. Atingerea zonei și utilizarea de substanțe agresive agravează situația, deoarece rănile vechi sunt deschise în mod repetat. Curățarea delicată cu apă s-a dovedit a fi cea mai bună metodă pentru cei cu pielea iritată.

Cum reacționează pacienții dvs. atunci când le spuneți despre curățarea cu un vas wc cu funcție de bideu?

Reacțiile inițiale pot fi foarte diferite. Cu toate acestea, odată ce pacienții au descoperit cât de temeinică este curățarea cu un vas wc cu funcție de bideu, au existat multe reacții pozitive.

Portretul Prof. Dr. Bernhard Sauter, specialist în medicină internă și gastroenterologie (© Julia Dunlop)


Despre Gastroenterologie
Gastroenterologia se concentrează pe afecțiunile tractului gastrointestinal, ale ficatului și ale glandelor endocrine aparținând sistemului digestiv (de exemplu, pancreasul). Gastroenterologii examinează cauzele care stau la baza bolilor gastrointestinale și frecvența cu care acestea apar. Acest lucru se adaugă la diagnosticarea și tratarea acestor boli și la consilierea pacienților lor cu privire la cel mai bun mod de a se proteja împotriva lor.

Produse pentru mai mult confort în baie