Căzătură dureroasă

Pericolul de a cădea în baie – totul depinde de alegerea corectă a materialului

Ştefan a avut o zi istovitoare la muncă. Un motiv bun pentru a face jogging. Epuizat, dar plin de endorfine, acesta intră la duş după sesiunea de sport.

Atenţie, pericol de alunecare

Acum trebuie să se spele repede pe dinţi, iar apoi nu mai este nimic care să stea în calea unei seri relaxante în faţa televizorului. Dar hopa – înainte de a-şi da seama, alunecă pe gresia umedă şi cade. Ştefan a avut noroc. A suferit doar câteva vânătăi în urma căzăturii. O experienţă extrem de dureroasă, dar care ar fi putut fi mai rea, după cum arată sondajele din Germania, Austria şi Elveţia. În aceste ţări, căzăturile la domiciliu ocupă primele locuri în statisticile privind accidentele.

Minimizarea riscului

În special în cazul duşurilor, pericolul de alunecare şi cădere din cauza suprafeţelor umede este relativ ridicat. Cu toate acestea, riscul poate fi redus prin alegerea corectă a materialelor sau a unuia sau două accesorii utile pentru baie:

  • Atunci când construiţi o casă sau renovaţi o baie, merită să vă gândiţi cu atenţie la alegerea materialelor. Sunt deosebit de rezistente la alunecare plăcile de gresie antiderapante sau suprafeţe de duş realizate din materiale compozite, cum ar fi Setaplano.
  • Tratamentul antiderapant poate fi utilizat pentru a face ca structurile cu suprafeţe alunecoase să fie mai rezistente la alunecare. Acesta măreşte rugozitatea suprafeţei şi îmbunătăţeşte rezistenţa la alunecare. Un astfel de tratament ar trebui să fie efectuat întotdeauna de un specialist.
  • Covoraşele sau benzile antiderapante nu vor câştiga cu siguranţă niciun premiu de design, dar asigură aderenţa dorită. Datorită plăcii cu nuturi, covoraşele antiderapante se lipesc bine de suprafaţă, dar sunt totuşi uşor de îndepărtat. Acestea pot fi uşor de curăţat şi uscat, dar nu sunt igienice.
  • Pentru a nu vă pierde imediat echilibrul atunci când ieşiţi din duş cu picioarele ude pe gresia alunecoasă, puneţi un covor de baie sau o cârpă din bumbac în faţa duşului şi uscaţi-vă picioarele pe acestea.

Apropo, acelaşi lucru este valabil şi în cazul căzilor de baie.