Combaterea agenţilor patogeni din baie

Este evident că vasele WC publice pot fi pline de tot felul de bacterii. Dar în propria baie, ar trebui să aveţi sub control aceşti agenţi patogeni nedoriţi – nu-i aşa? Răspunsul este că şi aici pot exista germeni. Motivul este adesea faptul că activităţile de curăţenie se concentrează pe curăţarea vasului WC, a lavoarului şi a căzii de baie. Dar nu intraţi în panică, o casă complet lipsită de germeni nu este nici posibilă, nici necesară. În baia personală, puteţi ţine la distanţă coabitanţii nedoriţi cu ajutorul unor măsuri simple de igienă.

Agenţi de curăţare şi lavete într-o baie curată

Sfaturi pentru mai puţini agenţi patogeni în baie

 • Bacteriile se simt ca la ele acasă în prosoapele umede de mâini şi de baie. Prin urmare, asiguraţi-vă că prosoapele pot fi atârnate la uscat în aer liber şi că sunt spălate cel puţin o dată pe săptămână cu apă caldă la 60 de grade.
 • Periuţele de dinţi sunt o sursă de bacterii care nu trebuie subestimată, aşa că trebuie schimbate la fiecare două-trei luni şi depozitate astfel încât să se poată usca corespunzător.
 • Închideţi întotdeauna capacul vasului WC. De fiecare dată când trageţi apa, bacteriile sunt aruncate în aer şi se răspândesc în toată baia.
 • Bacteriilor le place umezeala, aşa că aerisiţi întotdeauna temeinic baia sau asiguraţi-vă că ventilaţia funcţionează.
 • Perdelele de duş sunt predispuse la dezvoltarea ciupercilor şi a mucegaiului. Prin urmare, asiguraţi-vă că se usucă complet după duş şi puneţi-le din când în când în maşina de spălat. În principiuun perete despărţitor de duş din sticlă este mai igienic pe termen lung.
 • Nu uitaţi de mânerele uşilor, clapetele de acţionare şi întrerupătoarele de lumină atunci când faceţi curăţenie.
 • Ştergeţi întotdeauna duşurile şi căzile de baie după utilizare pentru a le face viaţa mai grea microorganismelor.
 • În timp, pe rosturile din silicon se depun mulţi agenţi patogeni, chiar dacă la prima vedere acestea par curate. Prin urmare, rosturile trebuie curăţate în mod regulat cu o soluţie aseptică şi apă caldă.
 • Nu neglijaţi capetele de duş. Agenţii patogeni se acumulează rapid în căştile de duş. Prin urmare, se recomandă să clătiţi duzele cu apă caldă înainte de a face duş. În mod ideal, aceasta ar trebui să aibă o temperatură de 60 de grade.
 • Spălaţi mai des lavetele de curăţat la ciclul de temperatură ridicată în maşina de spălat şi folosiţi, de asemenea, propriile lavete pentru baie. Dacă nu vreţi să vă asumaţi niciun risc, folosiţi o lavetă de curăţat separată, de altă culoare, pentru curăţarea vasului WC.
 • De asemenea, părul şi murdăria se adună rapid în covoraşele de baie. Scuturarea periodică şi spălarea acestora cu apă caldă ajută.
 • Bureţii de baie, pe care oamenii în folosesc cu plăcere atunci când fac baie, nu sunt mai buni decât bureţii de bucătărie. Prin urmare, schimbaţi-i frecvent.
 • Pensulele şi periile cosmetice trebuie, de asemenea, curăţate – cel mai bine este să le spălaţi cu şampon din când în când.

Partea 1: Petele din baie cauzate de vopseaua de păr şi decolorant
Partea a 2-a: Petele din baie cauzate de detergenţii pentru igienă şi baie
Partea a 3-a: Petele cauzate de ojă şi dizolvant pentru ojă
Partea a 4-a: Petele din baie cauzate de depunerile de calcar şi silicat
Partea a 5-a: Petele din baie cauzate de detergenţii şi tabletele de curăţare a WC-urilor

Produse pentru baie

Ce baie v-aţi dori?

O baie perfectă îndeplineşte o serie întreagă de dorinţe şi cerinţe. Dar care sunt nevoile dvs.? Spaţiul, curăţenia sau designul sunt importante pentru dvs.? Doriţi produse uşor de utilizat sau preferaţi acel confort suplimentar pe care vi-l oferă, de exemplu, vasul WC cu funcţia de bideu inclusă Geberit AquaClean? Sau pentru dvs. este important un design universal? Indiferent de nevoile dvs., vă simplificăm viaţa de zi cu zi cu soluţii inteligente pentru baie.

Mai mult spaţiu în baie
Mai multă curăţenie în baie
Design mai funcţional în baie
Mai mult confort în baie
Mai multă accesibilitate în baie
Mai multă uşurinţă în utilizare în baie