Planificarea unei băi fără bariereIată cum se face

Cerințele noastre față de o baie se schimbă pe măsură ce îmbătrânim, în caz de boală sau după un accident. Luarea în considerare a accesibilității în timpul planificării economisește timp și bani mai târziu. Lista noastră de verificare vă va ajuta să planificați o baie fără bariere, potrivită și pentru persoanele în vârstă, care să respecte cerințele moderne de design.

Cum arată o baie fără bariere?

Baie fără bariere, cu lavoar, wc și duș la nivel cu podeaua

Pentru a avea o baie fără bariere, trebuie să evitați obstacolele. Băile fără bariere sunt adecvate vârstei, accesibile în scaunul cu rotile sau adaptate pentru persoanele cu dizabilități. Acestea permit persoanelor cu mobilitate limitată să continue să se ocupe de igiena personală în mod independent. Designul băilor fără bariere asigură astfel mai multă independență și crește calitatea vieții.

Spațiul suficient și libertatea de mișcare, condițiile bune de iluminare și podeaua antiderapantă sunt condiții importante pentru băi adecvate vârstei. În ceea ce privește instalațiile sanitare, dușurile cu intrare liberă, lavoarele accesibile pentru scaune cu rotile și toaletele suspendate pe perete, reglabile în înălțime, sunt atât comode, cât și sigure.

Lista de verificare pentru băi fără bariere:luați în considerare următoarele aspecte