Deșeuri în baieȘapte sfaturi pentru a le evita

Europenii generează în medie 480 de kilograme de gunoi pe an, ceea ce este în mod clar mult prea mult. Totuși, vestea bună este că 47% din gunoi este reciclat sau compostat, iar această cifră este pe cale să crească (sursa: euronews.com). Chiar dacă din ce în ce mai multe deșeuri pot fi refolosite, obiectivul este de a reduce cantitatea de gunoi produsă de fiecare persoană. Iată mai jos șapte sfaturi pentru a produce mai puțin gunoi în baia dumneavoastră Geberit.

O baie cu vas WC cu funcție de bideu
Alegeți un buton informativ

Oricine dorește să evite risipa în baie ar trebui să ia în considerare, printre altele, următoarele:

  • De ce am cu adevărat nevoie în baie? Nu tot ceea ce este promovat în reclame sfârșește prin a fi o achiziție bună. De fapt, puteți chiar să vă confecționați singuri unele dintre articole. Săpunurile de casă, de exemplu, sunt foarte la modă în acest moment și sunt ușor de realizat.
  • Care sunt alternativele pentru a reduce utilizarea articolelor clasice de toaletă pentru femei, cum ar fi tampoanele și absorbantele?
  • Poate că merită să vă gândiți la un vas WC cu funcție de bideu? În plus față de un confort superior, se economisește și hârtia igienică.

Ritualurile noastre din baie sunt însoțite de numeroase produse care aduc cu ele o mulțime de deșeuri de plastic. Fiecare persoană din Europa produce în medie 480 de kilograme de deșeuri pe an. Puteți reduce considerabil aceste deșeuri - chiar și în baie. Aruncați o privire aici la șapte dintre cele mai bune sfaturi ale noastre pentru mai puține deșeuri în baie.

Sfatul 1 - Deodorantul

Deșeurile de plastic reprezintă cea mai mare problemă în baie. Dar poate fi adesea evitată, cu condiția să alegeți produsele potrivite. De ce să vă limitați la un spray deodorant, de exemplu? De obicei, acestea vin fie într-un recipient din metal, fie în plastic. Dar nu aveți cu adevărat nevoie de un spray. Deodorantele cremă sunt o alternativă ideală. Acestea vin de obicei într-un recipient din sticlă sau într-o cutie de metal care poate fi reutilizată.

Sfatul 2 - Periuța de dinți:

De obicei, mânerul unei periuțe de dinți este fabricat din plastic, iar periile sunt din nailon, deci, cu alte cuvinte, tot din plastic. Medicii stomatologi vă recomandă să vă schimbați periuța de dinți la fiecare trei luni. Asta înseamnă patru periuțe de dinți pe an de persoană. La rândul său, acest lucru se traduce în milioane de periuțe de dinți pe an. Dacă, în schimb, cumpărați o periuță de dinți din bambus, evitați deșeurile de plastic. Bambusul este una dintre materiile prime cu cea mai rapidă creștere de pe planetă - poate crește până la un metru în înălțime în doar o zi.

Femeie într-o baie cu produse Geberit

Sfatul 3 - Pasta de dinți

Pasta de dinți convențională vine, de obicei, într-un recipient de plastic - și, la sfârșitul zilei, nu poți scoate niciodată totul din tub. Chiar nu se poate. Dar există o nouă alternativă care oferă zero deșeuri: tableta de pastă de dinți. Pui tableta în gură, o mesteci până când apare o spumă ușoară și apoi te speli pe dinți cu o periuța, ca de obicei.

Sfatul 4 - Săpunul

Cu doar câteva decenii în urmă, un săpun era un standard în băi. Astăzi, săpunul lichid este la modă, înlocuind vechiul și bunul săpun. Iar săpunul lichid vine, de obicei, într-o sticlă de plastic. Săpunul solid vine, de obicei, în ambalaj de hârtie și, de fapt, este relativ ușor să vă faceți propriul săpun acasă. O modalitate simplă de a spune adio unui alt produs din plastic în baie.

Baie Geberit Selnova

Sfatul 5 - Șamponul

Și există, de asemenea, o alternativă fără plastic pentru părul tău. În loc să folosiți șamponul convențional dintr-o sticlă de plastic, folosiți șamponul solid atunci când faceți duș. Arată ca un săpun normal și este foarte ușor de folosit: frecați șamponul între mâinile umede pentru a produce puțină spumă. O folosești pentru a face spumă pe păr și apoi îl clătești cu apă ca de obicei. Și ați alungat încă un deșeu din plastic din baie.

Sfatul 6 - Absorbantele și tampoanele

Igiena menstruală feminină este o activitate care generează multe deșeuri. De-a lungul vieții lor, femeile au nevoie în medie între 10 000 și 17 000 de tampoane și tampoane igienice. Dar, în loc să folosească produsele standard de unică folosință, femeile ar putea începe să folosească cupele menstruale. Aceste cupe sunt de obicei fabricate din silicon medical, cu alte cuvinte din plastic. Dar ele pot fi curățate după utilizare și apoi folosite din nou și din nou. În cel mai bun caz, o cupă menstruală poate dura ani de zile.

Sfatul 7 - Hârtia igienică

Multe ritualuri din baie sunt stabilite în piatră pentru mulți oameni. Pentru unii, de exemplu, este absolut de neconceput ca ei să se curețe cu altceva decât cu hârtie. Și totuși, un vas WC cu funcție de bideu este o alternativă mult mai igienică. Spălarea cu apă este o metodă mult mai curată și, de asemenea, economisește incredibil de multă hârtie igienică. Așa că merită cu siguranță să vă gândiți să vă schimbați rutina la toaletă.

Produse pentru mai multă curățenie în baie