Scurgere blocată – ce rămâne de făcut?

Lavoar VariForm (© Geberit)

Părul poate bloca rapid scurgerile de la duş şi lavoar. Remediul este vechea ventuză din cauciuc, numită şi pompă de desfundat. Aceasta slăbeşte blocajul şi elimină resturile în canalizare.

Este cunoscut drept sifon în limbajul popular, iar profesioniştii din domeniul sanitar îi spun supapă de preaplin. Şi exact asta ar trebui să facă: să împiedice mirosurile neplăcute să pătrundă în baie. Vă prezentăm două dintre cele mai populare tipuri de sifoane: sifonul tip cupă şi sifonul tubular, care economiseşte spaţiu şi care se utilizează în baie, la lavoar sau în bucătărie, de exemplu.

Pentru a funcţiona

  • Este nevoie de puţină îngrijire pentru a vă asigura că aceste sifoane funcţionează în mod fiabil. Evitaţi ca părul sau particulele de murdărie mai grosiere să ajungă în scurgere.Grătarele integrate sau sita de scurgere sunt mijloacele potrivite în acest scop.
  • Daţi drumul la apă în mod regulat, deoarece sifoanele pot, de asemenea, să se usuce, de exemplu, dacă nu sunt folosite un interval lung de timp. Şi apoi va mirosi urât.
  • În cazul în care sifonul este blocat, vă rugăm să nu faceţi experimente sau lucrări de bricolaj! Pompele de desfundat şi penseta ajută la slăbirea sau îndepărtarea blocajelor. Produsele chimice dure pot ataca etanşările sau materialul şi, prin urmare, ar trebui să fie tabu. Important: Lăsaţi demontarea sifonului în seama unui profesionist. În cele mai multe cazuri, şi aceştia vor lăsa sifonul la locul lui şi vor lucra cu o pompă de desfundat sau cu o altă unealtă profesională.
  • PS: Curăţătoarele de ţevi sub presiune, care sunt adesea prezentate drept „unelte minune” pe canalele de cumpărături, pot deteriora sifonul şi conductele din cauza presiunii ridicate aplicate. Prin urmare, este mai bine ca începătorii să nu se atingă de acest instrument.

Produse pentru mai multă curățenie în baie

Ce baie v-aţi dori?

O baie perfectă îndeplineşte o serie întreagă de dorinţe şi cerinţe. Dar care sunt nevoile dvs.? Spaţiul, curăţenia sau designul sunt importante pentru dvs.? Doriţi produse uşor de utilizat sau preferaţi acel confort suplimentar pe care vi-l oferă, de exemplu, vasul WC cu funcţia de bideu inclusă Geberit AquaClean? Sau pentru dvs. este important un design universal? Indiferent de nevoile dvs., vă simplificăm viaţa de zi cu zi cu soluţii inteligente pentru baie.

Mai mult spaţiu în baie
Mai multă curăţenie în baie
Design mai funcţional în baie
Mai mult confort în baie
Mai multă accesibilitate în baie
Mai multă uşurinţă în utilizare în baie