Efectul luminii de noapte

Sursele de lumină slabă asigură orientarea în întuneric

Cine nu a trăit aşa ceva: în toiul nopţii, vezica plină îşi face simţită prezenţa şi vă trezeşte dintr-un somn profund. Mersul la toaletă este inevitabil. Sursele slabe de lumină vă pot ajuta să găsiţi toaleta chiar şi în întuneric, deoarece, în ciuda nevoii nocturne de a merge la baie, corpul este încă pe jumătate adormit. Acest lucru se datorează în primul rând eliberării de melatonină. Hormonul care favorizează somnul este responsabil pentru faptul că organismul nostru intră aproape automat în modul de somn pe timp de noapte.

Somnul sănătos este mare lucru. Dacă nu aveţi parte de suficient somn, cu greu puteţi da randament sută la sută în timpul zilei. Următoarele puncte ar trebui luate în considerare pentru ca ceasul interior să nu se desincronizeze complet din cauza mersului la toaletă şi pentru a vă putea întoarce cât mai repede posibil la un somn binemeritat:

  • Lumina puternică poate perturba ceasul biologic şi reduce producţia de melatonină. Prin urmare, dacă este posibil, nu aprindeţi nicio lumină în drum spre vasul WC sau folosiţi iluminarea pe timp de noapte cu funcţie de atenuare.
  • Evitaţi lumina cu o proporţie ridicată de albastru. Aceasta perturbă producţia de melatonină, care este necesară pentru a adormi uşurinţă la loc, deoarece îi transmite corpului: noaptea s-a terminat!
  • În baie, bazaţi-vă pe luminile de orientare cu senzori de mişcare care vă arată drumul spre vasul WC atunci când intraţi în baie. Astfel de surse de lumină sunt în general palide şi slabe. Prin urmare, cu acestea, doar locul acţiunii – vasul WC – este luminat slab.

Produse pentru baie

Ce baie v-aţi dori?

O baie perfectă îndeplineşte o serie întreagă de dorinţe şi cerinţe. Dar care sunt nevoile dvs.? Spaţiul, curăţenia sau designul sunt importante pentru dvs.? Doriţi produse uşor de utilizat sau preferaţi acel confort suplimentar pe care vi-l oferă, de exemplu, vasul WC cu funcţia de bideu inclusă Geberit AquaClean? Sau pentru dvs. este important un design universal? Indiferent de nevoile dvs., vă simplificăm viaţa de zi cu zi cu soluţii inteligente pentru baie.

Mai mult spaţiu în baie
Mai multă curăţenie în baie
Design mai funcţional în baie
Mai mult confort în baie
Mai multă accesibilitate în baie
Mai multă uşurinţă în utilizare în baie