Trucuri pentru aer proaspăt în baie

Fiecare baie este diferită - dar problemele sunt aceleași. O baie poate mirosi neplăcut, și nu numai după ce a fost folosită toaleta. Prea multă umezeală, un sistem de ventilație defectuos sau o scurgere blocată pot provoca, de asemenea, miros urât mirositor în baie. Diferite metode ajută la readucerea aerului proaspăt în baie, în funcție de problema respectivă. Următoarele trucuri și remedii casnice sunt printre cele mai eficiente.

Cum asigurăm aerul proaspăt în baie?

Diverse remedii de uz casnic pentru aer curat

Primul sfat: remediile de uz casnic ajută

Remediile simple pot fi utile pentru a masca temporar mirosurile neplăcute după ce ați fost la toaletă. Chibriturile aprinse, de exemplu, îneacă mirosul datorită sulfului pe care îl conțin. Cele mai răspândite trucuri includ spray-uri parfumate, bețișoare parfumate și uleiuri. Se spune că un bol deschis cu oțet sau apă cu lămâie sau boabe de cafea proaspăt măcinate au un efect de legare a mirosurilor. Același lucru este valabil și în cazul unui mic vas cu sare. Acest remediu casnic poate neutraliza mirosurile datorită efectului său de legare a umidității.

Al doilea sfat: utilizarea aparatelor inovatoare

Dacă doriți să planificați din timp și să eradicați permanent mirosurile neplăcute din baie după folosirea toaletei, cel mai bine este să optați pentru variante inovatoare și eficiente, cum ar fi o toaletă cu unitate de extracție a mirosurilor. Aceasta poate extrage mirosurile rapid după ce ați folosit toaleta, aproape de punctul lor de origine, înainte ca acestea să se răspândească în întreaga încăpere. Principiul este similar cu funcția unui ventilator de extracție în bucătărie. În baie, opțiunile variază de la extragerea mirosurilor integrată în vasul wc ceramic la un modul în rezervor, un filtru de prospețime integrat, cum ar fi DuoFresh.

Al treilea sfat: uscarea zilnică

Dacă umiditatea și căldura se acumulează într-o cameră pe o perioadă lungă de timp, baia poate mirosi neplăcut în ciuda ventilației. Acest lucru ar putea duce chiar la formarea de mucegai. Cea mai bună idee este să vă faceți o rutină din a usca zonele umede, cum ar fi robinetele și rosturile dintre gresie și faianță, cu o cârpă după fiecare duș sau baie. Prosoapele și lenjeria din baie pot deveni, de asemenea, umede în timp și, prin urmare, ar trebui schimbate sau spălate în mod regulat.

Baie cu geam larg, mobilata cu Geberit ONE

Al patrulea sfat: desigur. Ventilați!

Aerisirea locului s-a dovedit a fi un mijloc rapid și eficient de a schimba aerul umed cu aer curat. Dacă vă aerisiți baia în mod regulat, puteți contribui la prevenirea formării mucegaiului. Din motive ecologice, fereastra nu trebuie lăsată deschisă ore întregi în timpul lunilor de iarnă, deoarece altfel veți irosi inutil energia de încălzire. Ventilația este deosebit de eficientă atunci când ferestrele deschise provoacă un curent de aer. Pentru aceasta, cel mai bine este să deschideți fereastra de la baie și ușa, precum și o fereastră dintr-o altă încăpere, astfel încât umezeala să poată ieși rapid. Dacă nu aveți o fereastră în baie, porniți unitatea de ventilație pentru o perioadă de timp. De asemenea, puteți deschide ușa de la baie și o fereastră din camera de vizavi. Pentru a vă asigura că aerul umed părăsește incinta și nu se acumulează în alte încăperi, ușile către alte camere trebuie să rămână închise.

Al cincilea sfat: înlocuiți filtrul de ventilație

În băile fără ferestre, se știe că o unitate de ventilație instalată în mod implicit ajută la eliminarea mirosurilor neplăcute. Performanța unității determină dacă și cât de repede aerul din baie este din nou proaspăt. Cu toate acestea, dacă sistemul de ventilație este învechit sau stricat, acesta poate, de asemenea, să provoace în mod activ mirosuri neplăcute în aer. Puteți experimenta mirosuri neplăcute în baie dacă filtrul este blocat sau dacă ventilația este defectuoasă. În loc să fie adus aer proaspăt, unitatea defectă aduce aerul neplăcut înapoi în baie. Oricare ar fi situația: curățarea, întreținerea și, eventual, un produs nou, merită cu siguranță.

Al 6-lea sfat: curățați scurgerea

Mirosurile neplăcute pot proveni de fapt de mai jos: de exemplu, dacă scurgerea este blocată. Un piston este util pentru îndepărtarea reziduurilor prin crearea alternativă a unei presiuni pozitive și negative.

Produse pentru mai mult confort în baie