Economisiți apă la spălarea toaletei

Fără apă, nu există viață. Dar această resursă prețioasă este din ce în ce mai rară. Conform Raportului mondial al Națiunilor Unite privind dezvoltarea apei 2024, aproximativ jumătate din populația lumii se confruntă cu o penurie severă de apă cel puțin o parte a anului. Mulți oameni sunt conștienți de acest lucru și doresc să reducă consumul de apă potabilă în casele lor. Ei închid robinetul la duș sau atunci când se spală pe dinți. Acesta este un bun început.

Câtă apă consumă o spălare a toaletei?

O femeie trage apa la toaletă pe sistemul Geberit Acanto WC cu TurboFlush

Ceea ce mulți oameni nu știu este că aproximativ o treime din cantitatea de apă consumată zilnic într-o gospodărie occidentală se datorează tragerii toaletei. La urma urmei, o medie de șase până la nouă litri de apă se varsă în sistemul de canalizare la fiecare spălare individuală.

Prin urmare, merită să abordăm această problemă. De zeci de ani, Geberit a dezvoltat sisteme de spălare care sunt deosebit de eficiente și, în același timp, conservă resursele.

Spălare de toaletă cu economie de apă datorită tehnologiei inovatoare TurboFlush

Persoana apasă pe butonul mic de pe clapeta albă de acționare Sigma30

Spălarea optimă a toaletei se află în centrul acestor sisteme Geberit. La urma urmei, la ce bun dacă spălarea folosește doar o cantitate mică de apă, dar nu transportă în sistemul de canalizare tot ceea ce trebuie eliminat? Apăsăm butonul a doua oară și astfel avem nevoie de și mai multă apă potabilă.

Prin urmare, Geberit se concentrează pe dezvoltarea de produse care să tragă bine apa în toaletă cu o singură spălare și cu cât mai puțină apă posibil.

Pentru o spălare temeinică și eficientă, este esențial ca tehnologia de spălare și vasul de WC din ceramică să fie perfect coordonate între ele. Un alt factor important este geometria interioară a vasului ceramic, deoarece aceasta reprezintă cea mai mare parte a potențialului de economisire a apei toaletei.

Acest lucru poate fi observat în mod deosebit de clar pe Geberit Acanto WC cu tehnologia inovatoare TurboFlush. Geometria asimetrică cu două margini de ghidare ghidează fluxul de apă în spirală prin vasul ceramic într-un vortex puternic.

În combinație cu valva de spălare de tip 212 cu economie de apă din rezervor și cu clapeta de acționare dublă, volumul de spălare necesar este redus la 2,6 litri pentru o spălare cu volum mic și la 4 litri pentru o spălare cu volum mare.

Performanța de spălare este de până la zece ori mai mare decât cerințele standardelor internaționale.

Valvă de spălare Geberit tip 212 cu cursor pentru reglarea volumului de apă

Valvă de spălare cu economie de apă

Valva de spălare joacă un rol important în acest caz. Valva de spălare Geberit tip 212 are două cursoare. Acest lucru facilitează ajustarea volumului de apă. Pentru spălarea cu volum mare, gama se extinde de la 3,5 la 7,5 litri. Pentru spălarea cu volum mic, volumul de spălare poate fi variat între 2 și 4 litri.

Valva are o contribuție majoră la utilizarea cu economie de resurse a apei potabile, deoarece vasul de WC din ceramică poate fi clătit în mod optim cu cantități minime de apă.

Nu vă faceți griji dacă aveți încă un rezervor vechi acasă. Valva de spălare de tip 212 este compatibilă cu versiunile anterioare și, prin urmare, poate fi instalată și în rezervoarele încastrate mai vechi.

Consumul de apă cu 80% mai mic datorită inovațiilor Geberit.

Sistemul WC poate economisi multă apă de-a lungul anilor. Un model de calcul arată că volumele de apă de spălare au scăzut cu 80% din 1952, datorită inovațiilor Geberit, cum ar fi spălarea dublă și butonul de oprire a fluxului de apă. Pe atunci, o persoană folosea aproximativ 70 de litri de apă potabilă pe zi. Astăzi, este posibil să se tragă bine apa la toaletă cu doar 14 litri pe zi.

Fapte și cifre privind utilizarea apei de toaletă

Ilustrare a reducerii volumului de apă de spălare din 1952 încoace
Notă
Ipoteze: O persoană utilizează toaleta de cinci ori pe zi și acționează o dată (= spălare completă) și de patru ori (= spălare parțială). În 1952, consumul de apă a fost de 14 litri la fiecare spălare (= 70 de litri pe persoană pe zi). În prezent, o spălare completă este posibilă cu 4 litri pentru o spălare completă și 2,6 litri pentru o spălare parțială (= 14 litri pe zi pe persoană).

Întrebări frecvente cu privire la consumul de apă din toaletă

Soluții inovatoare de la Geberit pentru spălarea toaletei cu economie de apă

Buletin informativÎnregistraţi-vă acum

Rămâneţi la curent


Buletinul nostru informativ oferă informaţii fascinante şi sfaturi utile despre modul în care baia poate să vă facă viaţa mai uşoară.

Produse pentru baie