Efectul luminii de noapte

Dulapul cu oglindă Geberit ONE cu ComfortLight (© Geberit)

La un moment dat, cu toții am simțit acel îndemn temut de a merge la toaletă în mijlocul nopții. Peste tot este atât de întuneric, așa că trebuie să ne îndreptăm cu greu spre baie pentru a evita să aprindem lumina orbitoare din tavan și să ne trezim atât pe noi, cât și pe ceilalți.

Desigur, cea mai inteligentă mișcare în acest caz ar fi să instalați o lumină de orientare. Iluminarea corectă ne facilitează găsirea drumului spre toaletă în întunericul nopții, fără a ne supăra ceasul biologic, așa că merită să aruncăm o privire la diferitele opțiuni de iluminare disponibile pentru baie:

  • O lampă cu funcție de reglare a intensității luminoase oferă o soluție ideală pentru deplasările nocturne la toaletă. Acesta poate fi montat în diferite poziții practice în jurul băii. Un bun exemplu este dulapul cu oglindă Geberit ONE. Lumina integrată ComfortLight are patru scene de iluminare care pot fi reglate individual, după cum este necesar: luminos și revigorant în timpul zilei, moale și măgulitor înainte de culcare și subtil și discret pe timp de noapte pentru orientare în întuneric. În acest fel, putem adormi din nou cu ușurință după ce mergem la toaletă noaptea.
  • O setare de lumină pentru fiecare stare este, de asemenea, disponibilă pentru WC. Vasul wc cu funcție de bideu Geberit AquaClean dispune de o lumină discretă, activată automat. Această iluminare subtilă este suficient de puternică pentru a ghida drumul pe timp de noapte și este activată prin intermediul unui senzor de proximitate. Setările de lumină includ șapte culori diferite și cinci niveluri de luminozitate.
  • Lumini de orientare cu senzori de mișcare poate ghida drumul spre toaletă atunci când intră în baie. Se recomandă evitarea iluminatului cu tonuri puternice de albastru, deoarece acesta interferează cu producția noastră de melatonină (un hormon care favorizează somnul) (a se vedea caseta). Sursele de lumină caldă, care sunt relativ palide și slabe, sunt mai bune. Iluminarea reală pe care acestea o creează în interiorul băii este doar minimă, dar este totuși suficient de puternică pentru ca noi să ne orientăm. Acest tip de iluminare subtilă cu LED-uri este asigurat de produse precum modulul sanitar Geberit Monolith Plus și dulapurile cu oglinzi Geberit ONE. Butoanele electrice cu atingere ușoară de pe Geberit Monolith Plus asigură, de asemenea, o acționare deosebit de silențioasă a spălării, astfel încât nu trebuie să vă faceți griji că veți deranja pe cineva în miez de noapte.
  • O sursă de lumină inteligentă și de pionierat este integrat în mod ingenios în declanșatorul spălării. Clapetele de acționare a spălării Geberit nu reușesc niciodată să impresioneze datorită acestei funcții - ca să nu mai vorbim de atractivitatea lor vizuală. Modulul Geberit DuoFresh pornește automat lumina de orientare cu LED pe timp de noapte pentru a ghida drumul spre toaletă. Un senzor de proximitate controlează lumina și se asigură că aceasta se aprinde și se stinge automat. Durata și intensitatea iluminării acestei lumini pot fi, de asemenea, personalizate și reglate cu ajutorul aplicației.

Ce este bioritmul?

Bioritmul este, în esență, ritmul natural de trezire și de somn al corpului dumneavoastră - adesea numit ceas biologic sau intern. Acesta este controlat în special de hormonul somnului, melatonina. În timpul zilei, atunci când suntem expuși la soare, corpul nostru limitează eliberarea acestui hormon. Cu toate acestea, de îndată ce se întunecă seara, creierul eliberează mai multă melatonină și începem să ne simțim obosiți. Bioritmul nostru poate fi afectat dacă suntem expuși la prea puțină lumină în timpul zilei sau la prea multă lumină noaptea. Iluminatul cu tonuri puternice de albastru poate, de asemenea, să ne influențeze negativ producția de melatonină. Ținând cont de acest lucru, este recomandabil să folosiți surse de lumină caldă și discretă în baie pentru o experiență mai confortabilă în baie pe timp de noapte.

Produse pentru mai mult confort în baie