Trei întrebări despre igiena personală

Este un fenomen natural că oamenii trebuie să meargă la toaletă. Iar o parte din acest proces implică igiena personală și curățarea zonei genitale după ce ați fost. Există o mulțime de moduri de a curăța zona genitală. Toate au același scop: să crească confortul personal. Toată lumea vrea să se simtă curată și proaspătă atunci când iese din baie. În majoritatea gospodăriilor europene, pentru a curăța zona genitală se folosește hârtie igienică uscată sau umedă. Dar suntem oare atât de curați pe cât ne-am dori să fim cu hârtie igienică și un șervețel umed? Următorul articol conține răspunsuri la întrebări pe care probabil nu doriți să le puneți în public.

Este zona ta genitală cu adevărat curată doar cu hârtie igienică?

Wc suspendat pe un perete cu gresie terrazzo

Veți găsi hârtie igienică în multe băi. Rareori apar îndoieli cu privire la utilitatea sau igiena acesteia. Dimpotrivă: majoritatea oamenilor consideră că hârtia igienică este destul de suficientă atunci când vine vorba de igiena personală. Ei se simt curați și proaspeți după ce merg la toaletă. Cu toate acestea, dermatologii pun la îndoială cât de curată este zona genitală după ce te-ai șters cu hârtie igienică. Cea mai mare parte din ceea ce trebuie îndepărtat este îndepărtat. Dar hârtia igienică uscată nu poate spera să îndepărteze totul. Dacă acest “reziduu“ rămâne pe piele pentru o perioadă de timp, o poate deteriora.Ceea ce este important pentru igiena cu hârtie este să vă ștergeți întotdeauna din față în spate și apoi să folosiți hârtie nouă. Acest lucru vă ajută să evitați să ajungeți cu bacterii intestinale în uretră sau în vagin, ceea ce ar putea duce la infecții. În plus, este de fapt mai bine să te tamponezi cu hârtie igienică și nu să te freci, deoarece frecarea poate duce la iritații ale pielii.

Cât de igienice și delicate sunt șervețelele umede pentru curățarea zonei genitale?

În reclame, șervețelele umede sunt comercializate ca fiind un produs de igienă practic. Șervețelele sunt îmbibate în lichid și miros ca săpunul; ele vă oferă acea senzație de prospețime în zona genitală pe care o căutați atunci când vă curățați. Ele sunt, de asemenea, populare în îngrijirea bebelușilor. În comparație cu hârtia igienică uscată, șervețelele umede pot îndepărta reziduurile mai ușor și mai temeinic și suferiți mai puține iritații ale pielii din cauza frecării atunci când vă ștergeți. Cu toate acestea, există probleme asociate cu utilizarea șervețelelor umede. Deoarece conțin alcool, conservanți de apă și parfumuri, acestea pot provoca iritații ale pielii și chiar alergii. De asemenea, aceste substanțe perturbă valoarea naturală a pH-ului pielii, ceea ce distruge protecția naturală și favorizează proliferarea bacteriilor și a ciupercilor.

Care este cel mai bun mod de a mă spăla în zona genitală?

Sfatul nostru despre cum să vă curățați zona genitală este: folosiți apă. Spălatul zonei genitale în fiecare zi cu apă călduță este sănătos și natural. Puteți face acest lucru, de exemplu, folosind un bideu. În băile latino-americane, arabe și sud-europene, bidetul - un fel de chiuvetă cu scaun jos - pentru curățarea zonei genitale este foarte comun. De obicei, bidetul este plasat lângă toaletă și este folosit atât de bărbați, cât și de femei pentru spălarea confortabilă și comodă a organelor genitale externe și a zonei anale. O a doua variantă igienică pentru curățarea zonei genitale este toaleta cu duș. La simpla apăsare a unui buton, brațul de pulverizare ascuns se extinde și curăță zona genitală cu apă plăcută și caldă. Acest tip de igienă personală nu este doar comod și eficient, ci și delicat cu pielea. În plus, o toaletă cu duș garantează o senzație de prospețime după utilizarea toaletei.

Brațului de duș al unui vas wc cu funcție de bideu Geberit AquaClean Mera.
Baie cu wc și bideu Geberit ONE

Produse pentru mai mult confort în baie