Duşuri tip "walk -in" Sfaturi pentru proiectare

Dușurile deschise sunt în creștere. Acestea au un aspect elegant, transmit o senzație generoasă de spațiu și sunt potrivite pentru băile fără bariere. Pentru a vă asigura că vă puteți bucura de toate avantajele unui duș deschis, există mai multe lucruri care trebuie luate în considerare în baie în timpul proiectării.

Ce este un duș la nivel cu podeua?

Duș la nivel cu podeaua cu rigolă Geberit CleanLine

Dușuri la nivel cu podeaua, deschise, dușuri de tip “walk-in“ - toți termenii se referă la dușurile moderne în care, spre deosebire de cabinele de duș convenționale, nu trebuie să treceți peste un prag sau să deschideți o ușă pentru a intra.

Dușurile la nivel cu podeaua asigură confort și siguranță în baie. Acestea vă permit să intrați în duș dimineața, chiar dacă sunteți încă somnoros, fără riscul de a vă împiedica. În plus, ele reprezintă soluții deosebit de bune pentru băile fără bariere.

Avantaje ale dușurilor deschise

  • Mai multă libertate de mișcare în timpul dușului
  • Mai sigur și mai confortabil pentru a intra și a ieși din duș
  • Soluție igienică și curățare ușoară: fără murdărie ascunsă
  • Design atemporal, elegant, care contribuie la senzația de cameră spațioasă
  • Potrivite pentru băile fără bariere

Sfaturi pentru proiectarea dușurilor la nivel cu podeaua

În cazul renovării, instalarea unui duș la nivel cu podeaua este întotdeauna o măsură de conversie. Prin urmare, este important să se verifice în prealabil dacă sunt îndeplinite efectiv cerințele pentru instalare. Un aspect central în acest caz este înălțimea de construcție a pardoselii, adică înălțimea totală a șapei, care, pe lângă pardoseală, include și alte straturi, cum ar fi izolația termică, țevile pentru încălzirea prin pardoseală etc. Dușurile la nivel cu podeaua necesită o anumită înălțime minimă pentru etanșarea apei. În cazul în care înălțimea de construcție a pardoselii este mai mică decât adâncimea garniturii de apă, este posibil ca instalarea să nu fie posibilă sau să fie posibilă doar cu măsuri de conversie foarte complexe și costisitoare.

1. Proiectarea camerei : mărimea potrivită

În cazul dușurilor confortabile și convenabile, accesul la zona de duș are o lățime de cel puțin 80 de centimetri, iar zona de duș propriu-zisă are cel puțin 90 x 90 centimetri. Cu cât mai mare, cu atât mai confortabil.

2. Nu vă zgârciți la panoul de duș “walk-in“

Atunci când faceți duș, este surprinzător cât de departe poate țâșni apa din zona de duș propriu-zisă. În special, dacă s-au economisit bani pentru cabina de duș. S-ar putea să vă bucurați de duș, dar când ați terminat trebuie să începeți să uscați podeaua băii. Acesta este motivul pentru care, în cazul dușurilor de tip “walk-in“ fără ușă, este rațional să faceți panoul de duș “walk-in“ cât de mare vă permite spațiul. Pentru că, cu cât cabina de duș din sticlă este mai lată, cu atât mai mare este suprafața protejată de stropi.

3. Suprafață de duș sau gresie?

În cazul dușurilor tip "walk-in", ambele variante - suprafețe de duș și gresie sunt posibile.

Suprafețele de duș sau cadițele de duș pot fi instalate la nivelul podelei. Acestea sunt acum disponibile în diferite culori și materiale. Suprafețele de duș realizate din materiale solide, de exemplu, au o senzație plăcută de moliciune și căldură, spre deosebire de metal, sticlă sau ceramică.

Dușurile cu gresie asigură un design coerent pe tot parcursul lor. Practic, nu există limite în ceea ce privește modul în care pot fi personalizate și oferă o mare libertate de design. În băile mici, dușurile de tip “walk-in“ pot servi, de asemenea, ca spațiu utilizabil. Când vine vorba de dimensiunea propriu-zisă a plăcilor, plăcile de format mare sunt populare, deoarece au mai puține îmbinări și sunt astfel ușor de curățat.

4. Fără alunecare: pe partea sigură

Atunci când se planifică un duș pe podea, starea podelei și poziționarea scurgerii sunt de mare importanță. Oricine a alunecat vreodată într-un duș știe cât de important este să aibă o suprafață care să asigure o poziție sigură chiar și în condiții de umezeală cu săpun. Atunci când cumpărați, căutați gresie antiderapantă sau o suprafață de duș cu materiale antiderapante.

Pentru că nimănui nu-i place să stea pe scurgere în duș, scurgerea ar trebui să fie poziționată fie pe podea, cât mai aproape de perete, fie ca o scurgere de perete, în perete.

Duș la nivel cu podeau cu nișă

5. Nișele crează spațiu de depozitare

Băile de familie sunt renumite pentru numărul de șampoane și geluri de duș diferite pe care le veți găsi acolo. O nișă este o soluție practică, care oferă spațiu de depozitare pentru diferitele sticle și tuburi. Asta înseamnă că totul este la vedere - inclusiv pentru curățare.

6. Dușuri la nivel cu podeaua într-o baie fără bariere

Pentru un duș fără bariere, suprafața de duș trebuie să fie de cel puțin 90 x 110 centimetri.

Pentru persoanele în vârstă sau pentru persoanele cu dizabilități fizice, mânerele și un scaun rabatabil sau o bancă de duș fac dușul mai simplu. De asemenea, trebuie să vă asigurați că robinetele și capul de duș pot fi atinse și reglate din poziția așezat.

Rigolele de duș sau gurile de scurgere de perete sunt soluții adecvate pentru scurgerea dușurilor independente. Pentru a asigura un drenaj optim, panta trebuie să fie de maximum 2%.

Ce baie v-aţi dori?

O baie perfectă îndeplineşte o serie întreagă de dorinţe şi cerinţe. Dar care sunt nevoile dvs.? Spaţiul, curăţenia sau designul sunt importante pentru dvs.? Doriţi produse uşor de utilizat sau preferaţi acel confort suplimentar pe care vi-l oferă, de exemplu, vasul WC cu funcţia de bideu inclusă Geberit AquaClean? Sau pentru dvs. este important un design universal? Indiferent de nevoile dvs., vă simplificăm viaţa de zi cu zi cu soluţii inteligente pentru baie.

Mai mult spaţiu în baie
Mai multă curăţenie în baie
Design mai funcţional în baie
Mai mult confort în baie
Mai multă accesibilitate în baie
Mai multă uşurinţă în utilizare în baie