Renovarea unei băi mici de oaspețiÎnainte și după

Baia verde de oaspeți din anii '80 înainte de renovare
Baia verde de oaspeți din anii '80 înainte de renovare

După aproape 40 de ani de utilizare, familia Grewe din Germania a decis să renoveze baia de oaspeți de abia doi metri pătrați. Construită în anii 1980, aceasta a fost proiectată pentru o familie tânără. Pe atunci, nimeni nu se gândea la modul în care o vor folosi într-o zi persoanele în vârstă.

Așadar, planul mic al băii de la parter a găzduit doar o toaletă, un lavoar cu oglindă și un mic dulap. Rezervorul montat la suprafață a ocupat mult spațiu, iar încălzitorul montat pe perete și mai mult. Puțin spațiu, așadar, pentru orice fel de ornamente.

Renovarea: baie de oaspeți pentru persoanele în vârstă

Provocarea în renovarea băii de oaspeți a fost de a o face atât modernă, cât și funcțională pentru persoanele în vârstă. A trebuit să se creeze spațiu astfel încât familia să o poată folosi în continuare la maxim, chiar și cu mobilitate limitată. În plus, trebuia să fie mai ușor de curățat. Toate aceste provocări au putut fi rezolvate cu o bună proiectare din partea profesionistului în domeniul sanitar și cu o selecție excelentă de produse Geberit.

Vechiul wc cu rezervor aparent în baia de oaspeți
Baia de oaspeți cu un mic dulap și lavoar

Ce aparține unei băi de oaspeți

Familia Grewe a dorit să modernizeze baia mică atât din punct de vedere al confortului, cât și al designului accesibil. Astfel, au fost îndepărtate gresia și faianța, a fost instalată încălzire prin pardoseală și a fost montat un rezervor ascuns. Acest lucru a creat spațiu pentru lucrurile importante din baie.

Familia Grewe a ales vasul wc cu fucție de bideu Geberit AquaClean Mera Classic ca wc. “Gândul că îmbătrânim ne-a făcut să ne decidem pentru un vas wc cu funcție de bideu“, explică Elisabeth Grewe. “Curățarea cu apă este mult mai plăcută decât cea cu hârtie și nu trebuie să te miști. Telecomanda face mai ușoară folosirea vasului wc cu funcție de bideu petru cei cu mobilitate limitată.“

Confort datorită funcțiilor adiționale

Deoarece toaleta pentru oaspeți se află chiar în zona de intrare a casei, trebuie creată o atmosferă prietenoasă și în această zonă. “Mirosurile neplăcute se răspândeau uneori în zona de intrare cu vechea toaletă. Nu ne mai doream acest lucru“, spune Elisabeth Grewe. Deoarece Geberit AquaClean Mera Classic are un sistem de extracție a mirosurilor, mirosurile neplăcute din baie sunt eliminate imediat.

Spațiul de depozitare a fost un alt subiect important. Cu lavoarul Geberit iCon, dulapul de lavoar asortat și elementul lateral, spațiul poate fi folosit în mod ideal, chiar și atunci când spațiul este limitat. Iar pentru familia Grewe, această combinație a oferit avantaje practice pe lângă cele vizuale: smalțul special KeraTect al vasului ceramic este aproape neporos, ceea ce îl face să necesite puțină întreținere, să fie durabil și, mai ales, ușor de curățat. Produsele de igienă, cum ar fi săpunul sau periuțele de dinți, pot fi, de asemenea, așezate pe raftul lavoarului.

Pe scurt, renovarea a fost un succes. Atât familia, cât și oaspeții sunt mulțumiți.

Produse pentru mai mult spațiu în baie

Citiți postări similare