Renovarea unei băi miciÎnainte și după

Este posibil să se satisfacă o mulțime de nevoi într-un spațiu mic. Chiar și câțiva metri pătrați se pot simți spațioși și confortabili cu un design bun. Două exemple de renovare din Finlanda și Danemarca demonstrează acest lucru.

Înainte și după: schimbare în baia mică

După transformarea micuței băi, cu lavoarul oval din seria de baie VariForm și mobilierul cu aspect de lemn de stejar. (© Meja Hynynen)
Înainte avem imaginea de baie mică cu dulap cu oglindă și lavoar (© Meja Hynynen)

Strâmtă, sufocantă și lipsită de lux - așa era baia de doi metri pătrați a unui apartament cu două camere din Finlanda înainte de renovare.

Designerul de interior Meja Hynynen a fost desemnată să reproiecteze baia într-un mod care să se potrivească în continuare cu epoca clădirii de apartamente, construită în anii 1950.

Deoarece camera și ușa sunt înguste și lasă puțin loc pentru flexibilitate, au fost folosite modele compacte din gama de produse Geberit special concepute pentru băi mici.

A fost aleasă colecția de baie Geberit iCon cu WC suspendat cu capac SoftClose și mobilier de baie cu aspect de lemn de stejar. A fost ales și lavoarul oval din colecția de baie Geberit VariForm pentru a se potrivi cu forma vasului de toaletă.

Pentru a adăuga o notă de lux, a fost adăugată și o oglindă încălzită cu iluminare integrată pentru a preveni aburirea după duș. Combinată cu bateriile de culoare aurie, suporturile pentru prosoape și butonul de control de la distanță al toaletei, renovarea a transformat baia mică într-un spațiu elegant, confortabil și impresionant.

Înainte și după: renovarea dușului din baia mică

Atât duș cât și piesă de design: diverse soluții de duș fac acest lucru posibil, chiar și în doar câțiva metri pătrați. Imaginea de dinainte a băii finlandeze de doi metri pătrați, care prezintă o cameră îngustă, consumată de o cabină de duș voluminoasă.

Noul duș la nivel cu podeaua cu uși de sticlă pliabile și balamale aurii creează spațiu și face ca încăperea să pară mai mare. Dușul auriu cu efect de ploaie adaugă culoare, eleganță și modernitate.

Imaginea de dinainte, cu o vedere a cabinei de duș și a WC-ului pe podea. (© Meja Hynynen)
Imaginea de după a micii băi, cu un WC Geberit suspendat pe perete din seria de băi iCon (© Meja Hynynen).

Înainte și după: baie cu pantă de acoperiș

Condițiile au fost la fel de dificile și în casa de vacanță a lui Trine Rasmussen din Blåvand, Danemarca. Scopul era de a împărți o baie veche cu saună și acoperișul în două băi separate.

Optimizarea spațiului a fost obiectivul principal. În baia de trei metri pătrați, cu pereți înclinați, au fost instalate un wc, un lavoar și o cabină de duș.

O saună cu un acoperiș înclinat (© @triner2 și @strandparken3)
Baie originală cu wc pe podea, gresie albă și mobilier de baie din lemn (© @triner2 și @strandparken3)

Cum să faci o baie mică să pară mare

Produsele Geberit s-au dovedit a fi soluția optimă în acest spațiu îngust. Wc-ul suspendat Rimfree din seria de baie Geberit Acanto și mobilierul de baie Geberit VariForm cu lavoar rotund fac ca baia mică cu acoperiș înclinat să se simtă ușoară și deschisă.

Inspirată de revista Geberit Bathroom Magazine, Trine Rasmussen a optat, de asemenea, pentru o oglindă mare din seria Geberit Xeno² cu iluminare integrată. “Este un sfat bun pentru a face ca o cameră să pară mai mare“, explică ea.

Renovarea băii mici: cele mai importante considerente

Soluții Geberit pentru băile mici

Datorită produselor inovatoare Geberit, care pot fi instalate în spatele peretelui, chiar și băile mici pot fi optimizate. Merită să aruncați o privire la gama cuprinzătoare de produse.

Lavoare cu economie de spațiu

Geberit oferă o varietate de lavoare cu economie de spațiu, cu o proiecție de 20 până la 25 de centimetri. Printre acestea se numără, de exemplu, lavoarele din următoarele serii de baie Geberit: Xeno², iCon, Smyle.

Dușuri compacte

Inspirația pentru o renovare poate fi găsită, de asemenea, în soluții pentru duș Geberit.

Produse pentru mai mult spațiu în baie

Citiți postări similare