Sustenabilitatea în industria sanitară Contribuția noastră

În calitate de grup activ la nivel mondial specializat în tehnologia sanitară, Geberit își propune să joace un rol de lider în transformarea către o industrie sanitară durabilă. Produsele noastre sanitare inovatoare, de înaltă calitate și durabile au un impact pozitiv asupra industriei, societății și mediului înconjurător.

De mai bine de 30 de ani, ne-am urmărit în mod constant strategia în conformitate cu considerațiile de sustenabilitate de-a lungul întregului ciclu de viață al produsului. Acest angajament este un motiv important pentru succesul pe termen lung al companiei. Credem că cea mai mare contribuție pe care o putem aduce la o economie circulară este să continuăm să stabilim noi standarde pentru calitatea și durabilitatea produselor.

Produsele Geberit sunt utilizate de obicei timp de zeci de ani. Nu este neobișnuit ca durata de viață a acestora să depășească 50 de ani, de exemplu în cazul țevilor de evacuare din plastic. În plus, disponibilitatea pieselor de schimb pe 25 de ani se aplică unei părți semnificative a gamei și contribuie în mod important la durata de viață a produselor noastre, la fel ca și angajamentul nostru față de compatibilitatea retroactivă a noilor produse. În acest fel, facilităm partenerilor din domeniul construcțiilor să îndeplinească catalogul adesea extins de cerințe pentru proiectele de construcții certificate și durabile.

O strategie de sustenabilitate obligatorie

În urmă cu mai bine de 30 de ani, Geberit a elaborat prima sa strategie de mediu și a pus în aplicare măsuri specifice. De-a lungul anilor, această strategie a fost extinsă treptat într-o strategie cuprinzătoare de sustenabilitate. Aceasta se bazează pe Agenda 2030 a ONU și pe cele 17 obiective de dezvoltare durabilă ale acesteia.

Geberit se concentrează în special pe obiectivele 6, “Apă curată și canalizare“, și 11, “Orașe și comunități durabile“. În plus, se aduc contribuții semnificative la “Muncă decentă și creștere economică“ (obiectivul nr. 8) și la “Industrie, inovare și infrastructură“ (obiectivul nr. 9).

Privire de ansamblu

Produse durabile care economisesc resurse

Declarații de mediu ale produselor (EPD)

Declarațiile de mediu ale produselor, sau EPD, reprezintă o sursă importantă de informații pentru dezvoltatori, investitori, parteneri de afaceri și alți factori de decizie. Acestea oferă informații cu privire la amprenta ecologică a produselor pentru construcții și se bazează pe o evaluare detaliată a ciclului de viață.

Produsele cu declarații de mediu ale terților reprezintă peste 20% din vânzările grupului Geberit. De aceea, oferim o gamă largă de produse pentru clădirile construite în conformitate cu cele mai înalte standarde de sustenabilitate, cum ar fi Minergie, DGNB, BREEAM sau LEED.

Descarcă EPD

Sfaturi și trucuri pentru a fi mai sustenabil în viața de zi cu zi

Sfaturi pentru a economisi apa

O femeie deschide bateria și testează intensitatea și temperatura jetului de apă (© Geberit)

Este o idee bună să folosiți apa cu moderație. Reduceți vizibil consumul de apă în baie cu aceste șase sfaturi.

Economisiți apa acum!