Preferați un duș sau o baie?

Opiniile diferă foarte mult cu privire la faptul dacă este mai bine să faci un duș sau o baie. Pentru unii, cada de baie este o caracteristică esențială a unei băi standard. Alții preferă să facă un duș atunci când vine vorba de igiena personală. Vă prezentăm câte cinci motive pentru care ați putea prefera o cadă sau un duș.

Cinci avantaje ale dușului

Persoană care face duș cu rigola CleanLine (© Geberit)

1. Un duș poate fi instalat într-un spațiu mic, cu un plan de podea neobișnuit și indiferent de panta acoperișului. Există o mulțime de versiuni de economisire a spațiului, care variază în lățime și lungime, precum și în design. În băile spațioase, acestea pot fi folosite și ca separatoare de camere.

2. Puteți instala dușuri la nivel cu podeaua sau rigole de duș. Este mai simplu să intrați într-un duș la nivel cu podeaua decât într-o cadă de duș. Acest lucru permite un duș fără bariere.

3. O cameră poate părea mai mare dacă dușul este adaptat pentru a se potrivi cu designul băii. O cabină de duș extensibilă sau o ușă de sticlă, precum și gresia care asigură o tranziție perfectă între baie și duș sunt de mare ajutor în acest caz.

4. Un duș poate deveni, de asemenea, un punct de atracție cu o serie de elemente de atracție, cum ar fi bateriile de formă specială, o perdea de duș colorată sau gresie cu un model special.

5. Este mai rapid să faci un duș și este, de asemenea, mai ecologic, deoarece ai nevoie de mai puțină apă decât pentru a umple o cadă. Acest lucru economisește timp, bani și energie. Ca o comparație: în medie, aveți nevoie de aproximativ 150 de litri de apă pentru a umple o cadă de baie; un duș de cinci minute economisește de trei până la cinci ori mai multă apă, cu condiția să închideți apa în timp ce vă săpuniți.

Cinci avantaje ale căzii de baie

1. A face baie este distractiv. Într-o baie de familie, cada ieste adesea foarte populară în rândul copiilor, deoarece aceștia se familiarizează cu igiena într-un mod jucăuș și se pot stropi.

2. Avantajul unei căzi de baie este că nu trebuie să vă decideți între a face baie și a face duș, le puteți face pe amândouă aici. În cazul persoanelor care nu mai sunt în formă fizică, există căzi de baie cu scaun și ușă pentru a facilita accesul. O cadă de colț poate fi o soluție bună într-o baie mică.

3. O cadă de baie reprezintă confort. Să ai grijă de igiena personală în timp ce te întinzi și te relaxezi este o bucurie. Căzile de baie cu jeturi de wellness contribuie la asigurarea unei relaxări și mai mari. Aceasta oferă atunci și un substitut perfect pentru o cadă cu hidromasaj.

4. O baie plăcută și caldă este bună pentru sănătate. Ajută să scăpați de stresul cotidian și vă încălzește corpul într-o zi rece. Dacă vă confruntați cu o răceală, o baie vă va ajuta la circulația sângelui și va susține apărarea naturală a organismului. Dacă doriți, puteți adăuga ulei de baie în apă. Tensiunea este luată de pe mușchi și articulații datorită flotabilității din apă. De asemenea, ajută la stoparea durerilor musculare.

5. Căzile de baie pot fi adevărate atracții. Pe lângă căzile de dimensiuni standard, există și căzi de baie independente, căzi de baie încastrate în podea, precum și căzi de baie de colț cu un design atrăgător. Designurile în forme și modele neobișnuite dau băilor acel ceva în plus.

Design cadă Selnova (© Geberit)
Cadă Selnova (© Geberit)

Produse pentru mai mult confort în baie

Ce baie v-aţi dori?

O baie perfectă îndeplineşte o serie întreagă de dorinţe şi cerinţe. Dar care sunt nevoile dvs.? Spaţiul, curăţenia sau designul sunt importante pentru dvs.? Doriţi produse uşor de utilizat sau preferaţi acel confort suplimentar pe care vi-l oferă, de exemplu, vasul WC cu funcţia de bideu inclusă Geberit AquaClean? Sau pentru dvs. este important un design universal? Indiferent de nevoile dvs., vă simplificăm viaţa de zi cu zi cu soluţii inteligente pentru baie.

Mai mult spaţiu în baie
Mai multă curăţenie în baie
Design mai funcţional în baie
Mai mult confort în baie
Mai multă accesibilitate în baie
Mai multă uşurinţă în utilizare în baie